Soho Málaga

Soho, de meest rauwe en creatieve wijk van Málaga

Waar de meeste Spaanse steden in de zomer veel te warm zijn, is Málaga in het hoogseizoen wél te doen. Waarom? Het centrum is compact en je loopt zo naar het strand voor een flinke dosis verkoeling. Of er ook genoeg te zien is? Ja, dat ook! De hippe wijk Soho bijvoorbeeld.

Málaga in een vogelvlucht

Bezoek Málaga, o.a voor de wijk SohoBarcelona, Sevilla & Madrid mogen misschien populairder zijn, onderschat Málaga zeker niet. De Spaanse stad is het hart van de Costa del Sol en de ideale uitvalsbasis om kennis te maken met alles wat de regio Andalusië te bieden heeft.

Málaga kent een compact stadscentrum; in ca. 20 minuten loop je van het westelijke puntje van het historische hart naar het oostelijke puntje. Bezoek het prachtige Alcazaba, maak in de ochtend (als het nog wat koeler is) de klim naar het fort en geniet van het prachtige uitzicht of bewonder de imponerende kathedraal.

Sunsnacken kan op Malagueta, het grootste stadsstrand van Málaga. Aangrenzend aan het strand vind je een boulevard met terrasjes en chique winkels. En dan heb je nog de door mij zo geliefde wijk Soho, waar ik je zo alles over ga vertellen.

Je ziet; aan afwisseling, ondanks dat de stad een stuk kleiner is dan de top 3 Spaanse steden, zeker geen gebrek!

Soho: van pauperwijk tot kunstwerk

Soho, MálagaIn het westen van het historische hart ligt één van mijn favoriete wijken, Soho. Waarom ik zo dol ben op deze wijk? Ooit was dit een verpauperde wijk. Maar daar werd rond afgelopen jaarwisseling verandering in gebracht. Buurtbewoners en creatievelingen bedachten samen een plan om de wijk een nieuw aanzien te geven.

Hoe? Met behulp van straatartiesten en graffiti-kunstenaars van over de hele wereld. De oude gebouwen – die eerst het domein waren van bedelaars, drugsdealer en seksshops – zijn omgetoverd tot ware pareltjes. Met dank aan artiesten uit o.a. de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.

Het street art project in Soho draagt de titel MAUS (Málaga Arte Urbano Soho). Alles weten over dit project en de kunstwerken die je kan spotten? Check het artikel dat ik eerder schreef over street art in Málaga.

Alleen kunstwerken waren uiteraard niet voldoende om de wijk een nieuw leven in te blazen. De gemeente zorgde er ook voor dat er speciale voetgangersgebieden kwamen, dat parkjes werden opgefrist en dat er grote renovatiewerkzaamheden plaatsvonden.

Niet overslaan! Een kijkje bij CAC

Als je kunstliefhebber bent, houdt het dan niet alleen bij de openbare kunst. Neem zeker een kijkje bij Centro de Arte Contemporáneo de Málaga (in het kort CAC), welke je ook in de wijk vindt.

Het kunstcentrum werd geopend in 2003 en sindsdien zijn er continu bijzondere en unieke posities van bekende en minder bekende kunstenaars. Overigens vind je in de straten rondom het CAC ook de meeste street art van het MAUS-project.

Eten & drinken in Soho

Soho is in geen één opzicht te vergelijken met de rest van Málaga; naast het CAC en het street art project vind je er namelijk geen bijzondere bezienswaardigheden. Wel vind je er een leuk lokaal leven met dito eettentjes. Waar je o.a. terecht kunt?

  • Voor een goede start van de dag ga je naar het kleurrijke PICNIC. Het kleine cafeetje is de plek voor een goede kop koffie of – als je wat minder tijd hebt – een bagel to go. Tussen de middag staan er o.a. salades op de kaart.
  • Eerder dit jaar werd La Fábrica geopend, ofwel de bierfabriek. In het enorme complex worden talloze lichte en zwaardere bieren geschonken. Je kunt er daarnaast regelmatig rekenen op live muziek en er is de mogelijkheid om in de zon te genieten van jouw blonde rakker.
  • Hoewel Soho nog steeds een rauw tintje heeft, geldt dat zeker niet voor La Deriva. Door haar chique uiterlijk lijkt dit restaurant haast op de verkeerde plek te zijn gevestigd. Loop toch zeker even binnen; het eten is geweldig!

Overnachten in Soho

Soho, Málaga, hotelsVerblijf jij graag in een opkomende wijk, te midden van talloze kunstwerken? Kies voor een hotel in Soho. We hebben er een aantal voor je in de aanbieding, in het bijzonder Soho Boutique Malaga.

Het kleinschalige boutique hotel – met moderne kamers en vriendelijk personeel – bevindt zich tussen de kunstwerken. Je kunt daarnaast de voet naar het historische centrum met o.a. de kathedraal. En trek gerust je slippers aan voor een dagje strand; hier sta je in ca. 20 minuten.

Naast een centrale ligging, moderne kamers en vriendelijk personeel beschikt Hotel Soho Boutique Málaga o.a. over een ontbijtrestaurant (wanneer je boekt o.b.v. logies en ontbijt kun je hier elke dag zo aanschuiven), een bar en gratis WiFi.

Ben jij benieuwd geworden naar Soho? En wil je ook de rest van Málaga ontdekken? Check snel onze voordelige aanbiedingen. Alvast veel plezier!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *