Costa Holanda, Corendon Village Hotel

Proefslapen! All inclusive verblijven aan Costa Holanda

Hoewel we binnenkort weer mogen afreizen naar het buitenland zijn er ook veel Nederlanders die dit jaar graag vakantie in eigen land vieren. Dat kan geregeld worden. En nog all inclusive ook, als je kiest voor Corendon Village Hotel Amsterdam in Badhoevedorp. Op naar Costa Holanda!

Afgelopen week mocht ik proefslapen in Corendon Village Hotel Amsterdam. Dit hotel is speciaal vanwege het coronavirus omgebouwd tot all inclusive hotel met de bijnaam Costa Holanda. Dat is misschien niet helemaal te rijmen met de locatie; het ligt toch in Badhoevedorp?

De locatie van Corendon Village Hotel Amsterdam

Corendon Village Hotel Amsterdam ligt aan de A9; een centrale ligging. Makkelijk per bus vanaf Schiphol te bereiken en als je met de auto komt, kun je deze gratis kwijt op de parkeerplaats. Laat hem daar ook gerust jouw hele verblijf staan, want het hotel biedt een shuttleservice naar het centrum van Amsterdam én Zandvoort.

Costa Holanda, Corendon Village Hotel AmsterdamEn dat laatste verklaart direct de bijnaam Costa Holanda; stad & strand combineer je eenvoudig op deze manier. En ook nog eens op een heel fijne manier. Aan het strand van Zandvoort vind je namelijk de Corendon Beachclub.

Met dank aan de all inclusive formule van Corendon Village Hotel Amsterdam kun je hier de hele dag gratis chillen op een ligbedje, onbeperkt genieten van geselecteerde drankjes en lunchen en dineren op vertoon van jouw knalrode all inclusive bandje. Je hoeft alleen een borg voor de handdoeken af te rekenen. Die krijg je aan het einde van de dag weer terug.

De faciliteiten in het hotel zelf

Costa Holanda, Corendon Village Hotel AmsterdamDat je naar het strand kunt, is een fijn gegeven. Maar in Nederland is strandweer niet echt gegarandeerd. Ondanks dat ik dit weekend nieuwskoppen tegenkwam over een wel heel tropische Nederlandse zomer blijft het toch altijd afwachten.

Gelukkig is er in Corendon Village Hotel Amsterdam – dat zich voornamelijk richt op families – ook bij wat minder zonnig weer genoeg te doen. Zo biedt het een binnenzwembad (ook in COVID-tijdperk met de juiste maatregelen geopend), gamesroom en animatieprogramma voor jong & oud.

Het pronkstuk van het hotel is echter de immense Boeing 747 in de tuin. Het hotel werd daarmee landelijk bekend toen vorig jaar de A9 een nacht werd afgesloten om dit vliegtuig vanaf Schiphol over de A9 naar de tuin van het hotel te brengen. Als gast kan je je opgeven voor een rondleiding in dit bakbeest. Een selfie in de cockpit mag dan uiteraard niet ontbreken!

Ondanks dat Corendon Village Hotel Amsterdam direct aan de A9 ligt, heb je hier door de goede geluidswal geen overlast van vanuit de kamers én zelfs niet vanuit de tuin.

Ik ben trouwens ook fan van de kleinschalige bioscoop van het hotel. Elke dag kan je kiezen uit de middag- of avondfilm en geniet je met max. 30 personen (dit aantal is aangepast i.v.m. de 1,5 meter afstand) van een door het hotel geselecteerde film. ’s Middags is dit in veel gevallen een kinderfilm. Huismeester René verwelkomt je in zijn domein en voorziet je van gratis popcorn en een drankje.

All inclusive to the max!

Costa Holanda, Corendon Village Hotel AmsterdamAll inclusive hotels in Nederland zijn schaars. Alleen al om die reden is Corendon Village Hotel Amsterdam uniek. Je kunt ’s ochtends opstarten met het ontbijt (smul zeker van de lekkere chocoladebroodjes en pannenkoeken) en voor lunch en diner heb je de keuze uit de beachclub en het Village Restaurant in het hotel zelf.

Vanwege de COVID19-maatregelen zijn lunch en diner in de beachclub op dit moment in à la carte vorm, in het hotel wordt er in buffetvorm geserveerd. Met een ruime keuze! Of je nu voor verse dorade of een kipsaté gaat, zorg dat je altijd nog ruimte houdt voor het dessert. Want er is een ruime keuze aan toetjes, in het bijzonder diverse varianten cheesecake.

I.v.m. social distancing is reserveren voor alle restaurants verplicht. Zo kan Corendon Village Hotel Amsterdam voorkomen dat er teveel mensen tegelijk in één ruimte aanwezig zijn en kan de 1,5 meter afstand nageleefd worden.

Een avondje muziek, drankjes & quizzen

Costa Holanda, Corendon Village Hotel AmsterdamNa het diner kun je gaan voor een afzakkertje in de skybar van Corendon Village Hotel Amsterdam. Deze bevindt zich op de 8e verdieping en vanaf het dakterras (dat trouwens al vanaf 12.00 uur geopend is) heb je een prachtig uitzicht over Schiphol. Nu is het een bizar gezicht om alle vliegtuigen geparkeerd te zien staan, straks zie je ze weer allemaal opstijgen en landen.

In de avonduren geniet je in de skybar van (live) muziek en er worden regelmatig pubquizzen gehouden. Bij de all inclusive formule zijn diverse alcoholische drankjes inbegrepen, cocktails kun je tegen een kleine meerprijs bestellen. Die meerprijs zijn ze zeker waard; ze worden met veel zorg samengesteld.

Ben je sportliefhebbers? Op de begane grond vind je The Sports Bar. Hier worden op het grote scherm sportwedstrijden en -programma’s getoond.

Corona proof?

Corendon Village Hotel Amsterdam is COVID-19 proof. Is dat wennen? Dat valt best mee. Er staan looprichtingen aangegeven in openbare ruimtes en voor de lift zijn er beperkingen. Maar met een bezetting van ca. 120 kamers per dag is dat geen enkel probleem.

Je moet je daarnaast inschrijven op maaltijden en activiteiten en in de shuttlebussen is het gebruik van mondkapjes verplicht. Als je die niet hebt meegenomen, koop je die bij het winkeltje van het hotel. Bij binnenkomst is er daarnaast een gezondheidscheck om te kijken of je geen klachten hebt.

Deden deze maatregelen voor mij af aan mijn beleving? Nee, zeker niet! Ik had echt een vakantiegevoel in the pocket deze twee dagen (en dan was ik nog niet eens gezegend met zomers weer). Als dit is hoe het straks in heel Europa gaat zijn, kan je prima een aangepaste vakantie vieren zonder dat dit afbreuk doet aan jouw vakantie.

Een nachtje all inclusive vakantie beleven aan de Costa Holanda kan bij Corendon Village Hotel Amsterdam al vanaf € 79,-. Houd er wel rekening dat een minimum van 2 nachten verplicht is. Je vindt hier alle actuele prijzen. Ik wens je veel plezier!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

1 thoughts on “Proefslapen! All inclusive verblijven aan Costa Holanda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *