Actief Mallorca

Mallorca, een actieve vakantie onder de Spaanse zon

Op welk Spaanse eiland je dagjes luieren op het strand het best kunt afwisselen met actieve dagen erop uit? Zonder twijfel op Mallorca! Je vindt hier bijna 200 stranden, maar daarnaast ook genoeg mogelijkheden voor afwisselende activiteiten. Ideaal voor een vakantie in het voor- of najaar.

Ontdek het binnenland per jeep

Wist je dat het binnenland van Mallorca prachtige natuurgebieden en pittoreske dorpjes herbergt? Tijdens een jeepsafari maak je hier op een leuke manier kennis mee terwijl je door de ruige gebergtes, langs mooie riviertjes en over zandweggetjes rijdt. Met een beetje mazzel stop je onderweg bij een van de vele meertjes en krijg je de tijd om een verfrissende duik te nemen.

Fiets langs de kustlijn van Playa de Palma

Actief Mallorca: fietsenWist je dat veel hotels in Playa de Palma beschikken over huurfietsen? Dit is niet voor niets. De kustlijn, die zich uitstrekt van de bruisende badplaats El Arenal naar de hoofdstad Palma de Mallorca, is perfect om per fiets te ontdekken. Er is namelijk een lang fietspad aangelegd.

Je eindigt jouw fietstocht bij voorkeur in de hoofdstad, waar je kunt bijkomen op een terrasje aan het levendige Plaza Mayor. Mocht je nog wat fut over hebben en dol zijn op cultuur, dan zit je hier ook goed. Neem een kijkje bij kathedraal La Seu of kasteel Bellver.

Actief Mallorca: Posada d'es Moli, MallorcaEen voormalig landhuis omgebouwd tot karakteristiek hotel: dat is Posada d’es Moli. Vanaf dit rustig gelegen hotel kun je binnen een uur (op een rustig tempo) via de kust naar Palma de Mallorca fietsen.

Trotseer het Tramuntanagebergte per mountainbike

Mountainbikes zijn hot op Mallorca; je struikelt er nog net niet over. Waar de populariteit vandaan komt? In het noorden van het eiland vind je talloze routes voor beginnende en gevorderde mountainbikers.

Een van deze routes (die je onder begeleiding van een gids kunt afleggen) gaat van Port Soller naar het Tramuntanagebergte. Dat is eens wat anders dan een route langs de kust, dit is het echte werk!

Ga een dagje watersporten

Mallorca wordt – hoe kan het ook anders, het is een eiland – omgeven door een gigantisch wateroppervlakte. Hierdoor zijn de mogelijkheden voor watersporten eindeloos. Tijdens je actieve vakantie op Mallorca heb je o.a. de mogelijkheid om te kajakken, duiken, zeilen, parasailen, waterskiën, kitesurfen of wakeboarden. Veel van deze watersporten worden op de grote stranden aangeboden door lokale ondernemers.

Actief Mallorca: paddle boardingEen opkomende watersport op Mallorca is paddleboarding, ook wel bekend als suppen. Hierbij sta je op een surfplank en beweeg je jezelf voort met peddels. Een flinke inspanning, maar enorm leuk om te doen!

Huur een boot en vaar rond het eiland

Actief Mallorca: varenAlleen vanaf het water zal je ontdekken hoe mooi de kustlijn van Mallorca eigenlijk is. Huur een boot en beslis of je kennis wilt maken met de diepblauwe baaien in het zuidwesten of met de grillige kustlijn en gigantische rotsen in het noordoosten.

Is een boot huren je een stap te ver, ontdek dan een kleiner deel van de kust per kano. Je kunt deze op veel stranden huren. En vanuit diverse havens is het mogelijk op bootexcursie te gaan.

Sla een balletje op de golfbaan

Mallorca beschikt niet over één, twee of drie golfbanen; je vindt er meer dan twintig! Geen verrassing dus dat het een van de populairste Spaanse vakantiebestemmingen is onder beginnende en gevorderde golfers.

Alcanada Club de Golf is een van de favoriete golfbanen op het eiland. Tijdens het slaan van een balletje op deze 18-holes golfbaan in Alcúdia geniet je van een schitterend uitzicht over de Middellandse Zee.

Actief Mallorca: Inmood Aucanada Hotel (Mallorca)Op ca. 1 km van Alcanada Club de Golf vind je Inmood Aucanada Hotel. Het hotel beschikt over meerdere zwembaden en wellnessfaciliteiten. Je hebt de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te boeken.

Wandel je rot in s’Albufera

s’Albufera is het meest bekende natuurgebied van Mallorca. Je vindt dit gebied, dat tevens het grootste moerasgebied van de Balearen is, tussen C’an Picafort en Alcúdia. Op een oppervlakte van ca. 1.650 hectare vind je diverse wandelpaden die uitnodigen voor lange wandelingen.

Via de wandelingen over paden en bruggen kom je langs uitkijkhutten, vanwaar je een breed scala aan vogels kunt spotten. Denk hierbij aan de steltkluut, de kleine zilverreiger en de lepelaar. Het gebied is tevens een rustpunt voor duizenden trekvogels en met name in april en mei is er daardoor extra veel te zien.

Zin in een actieve vakantie op Mallorca? Bekijk ons voordelige aanbod.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *