48 uur in Milaan

48 uur in Milaan

Wil je er dit jaar nog even tussenuit, maar is een groot deel van jouw vakantiedagen al op? Niet getreurd, er zijn genoeg mogelijkheden voor diverse stedentripbestemmingen. Milaan is bijvoorbeeld een stad die je gemakkelijk ‘even’ tussendoor kunt plannen.

Afgelopen herfstvakantie ben ik vijf dagen naar Milaan gegaan. Hierdoor heb ik samen met een vriendin de stad op ons gemakje kunnen verkennen en de bezienswaardigheden gemakkelijk kunnen afwisselen met (heel veel) terrasjes. Maar je hebt niet per se vijf dagen nodig; de stad is prima te verkennen in twee dagen. Maar wat moet je allemaal écht gedaan hebben in die 48 uur? Ik zet de must see’s voor je op een rijtje!

Dé bezienswaardigheid van Milaan: Duomo di Milano

48 uur in Milaan: DuomoDe Duomi di Milano, oftewel dé kathedraal van Milaan, is het centrale punt van de stad. Je kunt hem ook echt niet missen! De kathedraal is immens en beschikt over prachtige details. Zowel van buiten, binnen als van boven kun je deze kleine details van heel dichtbij bewonderen.

Voor een mooi uitzicht over Milaan kun je het beste de kathedraal beklimmen. Slecht ter been of geen zin om ca. 500 treden te beklimmen? Dan is het mogelijk om de lift te nemen. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over Milaan, de gedetailleerde zuilen én  het gouden beeldje de Madonnina.

Voor de entree van de kathedraal heb je een ticket nodig. Deze kun je bij diverse ticketpunten rondom de kathedraal kopen. Koop een combi ticket van € 11,- of € 15,- (afhankelijk of je te voet of met de lift naar boven gaat) en je hebt toegang tot de kathedraal, mag naar boven klimmen en kunt een kijkje nemen in het archeologische gedeelte van de kathedraal. Daarnaast kun je nog het museum van de Duomo bezoeken, nabij de kathedraal. Hier kom je meer te weten over de totstandkoming van de kathedraal.

48 uur in Milaan: Castello SforzescoKunst in Milaan

In een ander deel van de stad vind je Parco Sempione met o.a. het prachtige kasteel Castello Sforzesco. Dit kasteel behoort tot een van de beroemdste monumenten van Milaan. Ben je een echte liefhebber van kunst? Dan is dit deel van Milaan echt een must see tijdens jouw 48 uur in Milaan.

In het bijbehorende archeologisch museum vind je meesterwerken van beroemde schilders, maar ook 15e tot 21e eeuwse meubelen. Regelmatig vinden er concerten en tijdelijke tentoonstellingen plaats.

Da Vinci’s Laatste Avondmaal

Oké toegegeven; het is wel echt een toeristische attractie, maar het is wel een van de beroemdste bezienswaardigheden van Milaan. Alleen daarom mag je Da Vinci’s Laatste Avondmaal eigenlijk niet missen. Het bekende kunstwerk van Leonardo da Vinci vind je in de eetzaal van het klooster bij de Santa Maria delle Grazie.

Bestel je ticket(s) vooraf online, want er is een beperkt aantal plekken beschikbaar (maximaal 25 personen per keer). Houd er ook rekening mee dat je op tijd komt, want vanaf de tijd op je ticket heb je exact 15 minuten om het schilderij te bewonderen!

Tijd over?

48 uur in Milaan: Cimitero MonumentaleIs je 48 uur nog niet voorbij? Dan hebben we hier nog een aantal tips om je tijd te vullen!

  • Cimitero Monumentale is een bijzondere begraafplaats met schitterende graven en beelden.
  • Nog even tot rust komen voordat je weer huiswaarts keert? Bezoek het mooie stadspark Giardini Pubblici.
  • Breng een bezoek aan het San Siro stadium, zeker in het weekend. Het is de thuisbasis van de voetbalclubs AC Milan en Inter Milan, waardoor er (bijna) iedere zaterdag of zondag een wedstrijd te bewonderen is.
  • Shoppen kan makkelijk in Milaan! Veel winkels, variërend van de Zara en Sephora tot aan de luxe winkelketens van Gucci en Prada, vind je rondom de Duomo.

Verblijf- en eettips

Wij verbleven in het leuke eco-vriendelijke Eco Hotel Milano, op ca. een kwartier reizen met de metro naar de Duomo. De kamers zijn van alle gemakken voorzien (gratis WiFi!) en iedere ochtend geniet je van een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet. Van verse broodjes tot aan yoghurt met fruit, van warme dranken tot aan biologische appelsap. En wat dacht je van zelfgemaakte taarten?

48 uur in Milaan: Naviglio grandeVoor een lunch en diner kun je plaatsnemen in een van de restaurantjes rondom de Duomo, maar naast dat ze redelijk aan de prijs zijn, is het aanbod ook niet bijzonder groot. Leuker is het om even een stukje te lopen (of eventueel met de Metro, uitstappen bij halte Montenapoleone) naar de wijk Brera. Dit is een van de meest karakteristieke en sfeervolle wijken van Milaan. Het wordt getypeerd door kleine straatjes met boetiekjes, ateliers, winkeltjes én een breed aanbod aan restaurants en barretjes. Graag je toekomst voorspellen? Je kunt altijd even aanschuiven bij een van de waarzegsters die verspreid door de straten te vinden zijn.

In het zuiden van Milaan vind je ‘het Venetië van Milaan’, Naviglio Grande. Het is hier een aaneenschakeling van restaurants met happy hours, buffetten en gerechten uit de Italiaanse keuken. Stap uit bij metrohalte Genova FS en kies een leuk restaurantje aan het water!

Goed om te weten

  • Milaan is een stad die goed te bereiken is met de metro. Koop een dagkaart voor € 4,50 p.p. of – indien je niet van plan bent om veel te reizen met de metro – een los ticket voor € 1,50.
  • Milaan is verre van een ‘makkelijke’ stad, eerder een doolhof. Er zijn weinig echte herkenningspunten in de vorm van pleinen en hoofdstraten. Een plattegrond is dan ook geen overbodige luxe!
  • Van- en naar de luchthavens Linate en Bergamo gaan diverse bussen. Op de heenweg hebben wij de bus gepakt richting San Babila en vervolgens de metro naar ons hotel. De terugweg hebben wij in de omgeving van het Centraal Station nog geluncht en vanaf daar de bus gepakt naar de luchthaven (ca. € 5,- p.p.). Vanaf hier gaan ook bussen naar de verder gelegen luchthaven Bergamo.

Heb jij wel 48 uur over én zin in een stedentrip naar Milaan? Bekijk ons volledige aanbod of boek een prachtige last minute naar Milaan!

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *