Wintersport Winterberg

Ben je toe aan een korte wintersport vakantie, maar wil je niet te lang reizen? Een wintersport Winterberg biedt dan de uitkomst. Deze plaats in Duitsland ligt op slechts 315 kilometer afstand van Utrecht. Je vindt in dit gezellige skidorp zo’n 25 km aan pistes. Door de sneeuwkanonnen heb je tijdens het seizoen sneeuwzekerheid. Perfect voor een lang weekendje op de latten!
Ideaal voor een (korte) vakantie in de sneeuw
Op slechts 3,5 uur rijden vanaf Utrecht
Genoeg opties voor kinderen en beginners
Neem een kijkje bij de St. Georg Skischans

Haal alles uit een wintersport in Winterberg

Op wintersport zonder een lange reisdag? Klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch kan het als je kiest voor een wintersport in Winterberg. ‘s Morgens stap je in de auto, ‘s middags sta je al op de latten. Heerlijk toch? Trommel je familie of vrienden op en maak je klaar voor een (korte) vakantie over de Duitse grens!

Winterberg ligt op ca. 3,5 uur van Utrecht. Geschikt dus voor wie niet houdt van lange autoritten of voor wie slechts een paar dagen in de sneeuw wil vertoeven. Zelfs een weekendje wintersport in Winterberg is mogelijk. Wij kunnen niet wachten, kijk je mee?

In Winterberg is het van ca. half maart tot half december aardig sneeuwzeker. Klinkt gek door de korte afstand, maar het is echt zo door de ligging op ca. 660 m. De temperaturen liggen rond het vriespunt, het sneeuwt geregeld en waar nodig helpen de sneeuwkanonnen een handje. Zo kan jij uitstekend skiën en snowboarden tijdens een wintersport in Winterberg.

Het skigebied

Tijdens een wintersport in Winterberg sta je op de latten in een deel dat officieel Skiliftkarussell Winterberg heet. Het gebied omvat bijna 30 km aan pistes, 34 afdelingen en 27 skiliften. De hoogtes variëren tussen de 500 en 800 m. Zijn de pistes minder wit dan gehoopt? Dan zorgen de 260 sneeuwkanonnen voor een pak sneeuw.

Kinderen hebben ook de tijd van hun leven tijdens een wintersport in Winterberg. Die vermaken zich bij het kinderland (met o.a. een oefenweide) of bij de kinderopvang. Hebben de kids of jij geen ski- of snowboardspullen? Geen probleem! Er zijn meerdere verhuurbedrijven. Dat scheelt weer bagage.

Terwijl ervaren skiërs zo naar beneden sjezen, oefenen beginners op hun gemak. Bij meerdere skischolen helpen ze je zo de latten of het snowboard op . Voordeel van een wintersport in Winterberg; ze spreken vaak Nederlands. Toch makkelijker tijdens de uitleg van die ingewikkelde bewegingen.

Val je niet meer elke meter om? Tijd om de pistes op te gaan! Het merendeel van de pistes is blauw en rood, dus je kan goed oefenen. Voor de daredevils valt de keuze tijdens een wintersport in Winterberg op de zwarte afdalingen of een funpark.

Wat kan je nog meer doen tijdens een wintersport in Winterberg?

Met bepaalde skipassen kan je tijdens een wintersport in Winterberg naar andere gebieden. Het dorp ligt in Sauerland en is onderdeel van samenwerkingsverband Wintersport Arena Sauerland. Daar horen o.a. Altastenberg en Postwiese bij.

Naast snowboarden en skiën biedt een wintersport in Winterberg kansen om te rodelen, langlaufen, wandelen en bobsleeën. Neem vooral een kijkje bij de St. Georg Skischans. Regelmatig zijn er wedstrijden en op sommige momenten mag je hem zelf beklimmen.

Nog energie over na zo’n dag? Meerdere avonden per week kan je de latten nog eens onderbinden om te skiën op de verlichte afdelingen. Daarna blijft het nog lang gezellig dankzij de gezellige après-ski. Begin maar alvast met oefenen op de Duitse schlagers en hits!

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Zo'n fijn reisbureau

Zo'n fijn reisbureau, alles altijd duidelijk omschreven, snelle reactie per...

Lees verder