VOORJAARSVAKANTIE

Boekingen voorjaarsvakantie weer op niveau van 2019

Het aantal geboekte pakketreizen voor de voorjaarsvakantie is weer terug op het niveau van 2019 en nog slechts 10% onder het niveau van 2020. Dat blijkt uit onze recente boekdata. Tegenover de voorjaarsvakantie van 2021 is het aantal boekingen vertienvoudigd.

Opvallend is de last minute trend: zo is 40% van de pakketreizen geboekt in de laatste twee weken. Dit jaar zijn de populairste bestemmingen Spanje, Egypte en Portugal.

Populairste bestemmingen voorjaarsvakantie

2022
2021
2020
1 Spanje (47%) Egypte (25%) Spanje(29%)
2 Egypte (10%) Spanje (20%) Egypte (17%)
3 Portugal (9%) Nederland (13%) Turkije (8%)
4 Italië (6%) Verenigde Arabische Emiraten (11%) Portugal(7%)
5 Verenigde Arabische Emiraten (5%) Turkije (10%) Marokko (4%)

Laura Vlaanderen van dé VakantieDiscounter: “We merken dat er bij de Nederlandse consument een positief sentiment is door de recente versoepelingen én de net aangekondigde versoepelingen in eigen land. Daarnaast zijn er verschillende versoepelingen in de EU, mede doordat er één richtlijn is getrokken voor gevaccineerden. Die hoeven in de meeste gevallen nu geen PCR-test meer te doen om hun vakantieland in te komen.”