VROEGBOEKSEIZOEN

Vroegboekpiek: vijf keer meer boekingen dan in 2021

Met de Omikron-variant en een hoog aantal besmettingen in Nederland is het vroegboekseizoen nog niet zoals voor corona. Toch is er dit jaar – in tegenstelling tot vorig jaar – wel degelijk sprake van een vroegboekpiek. Dat blijkt uit onze laatste boekingscijfers.

De eerste 10 dagen van januari zagen we het aantal boekingen verviervoudigen t.o.v. de eerste 10 dagen van december. Ten opzichte van de eerste 10 dagen van 2021 is er zelfs sprake van een vervijfvoudiging.

Waar willen we heen?

Nederlanders zijn vooral positief over de mogelijkheden van reizen in Europa. “Zowel in 2020 als 2021 waren er in de zomer volop mogelijkheden om binnen Europa te reizen. Je ziet dat consumenten daar dan ook het meest op vertrouwen”, aldus Laura Vlaanderen van dé VakantieDiscounter.

De meest geboekte bestemming voor de zomerperiode (mei t/m september) is op dit moment Spanje. Gran Canaria, Tenerife en Mallorca gooien hoge ogen. Griekenland volgt op een tweede plek, met als populairste bestemmingen Kreta, Zakynthos en Rhodos.