Verzekeringen

Reiziger kiest voor zekerheid: annuleringsverzekeringen 3x zo vaak bijgeboekt

Na bijna twee jaar pandemie neemt de Nederlandse reiziger het zekere voor het onzekere bij het boeken van een pakketreis. Een annuleringsverzekering wordt tegenwoordig drie keer zo vaak geboekt als twee jaar geleden.

In de eerste weken van januari koos 56% van de boekers voor een annuleringsverzekering. In de eerste weken van januari 2020 was dat nog maar 16%. Ook de reisverzekering wordt vier keer zo vaak geboekt als in 2020.

2020
2021
2022
Annuleringsverzekering 16% 19% 56%
Reisverzekering 4% 9% 17%

Laura Vlaanderen van dé VakantieDiscounter: “Een annuleringsverzekering dekt niet altijd alleen bij bijv. ziekte of overlijden van naasten; steeds meer verzekeraars dekken ook de kosten wanneer je door een positieve test genoodzaakt bent jouw vakantie te annuleren. We merken dat alleen dit al voor veel reizigers een reden is om een annuleringsverzekering af te sluiten bij het boeken van een vakantie.”