ONDERZOEK

Reizen in 2022: Nederlanders bereid een boosterprik te nemen en boeken later dan normaal

Hoe we volgend jaar op reis zullen gaan, en welke voorwaarden daar aan gesteld zullen worden, is koffiedik kijken. Nederlandse reizigers lijken in ieder geval van plan later te boeken dan normaal en nog even op veilig te spelen binnen Europa. Dat blijkt uit ons recente onderzoek onder 1.021 respondenten.

Maar liefst 71% zegt volgend jaar binnen Europa op vakantie te gaan. De helft van de respondenten zegt geen probleem te hebben met code oranje.

Later boeken

Vanwege de onzekerheid rondom reizen zegt 58% later een vakantie te boeken dan normaal. Bijna de helft (45%) zegt het boeken nog even uit te stellen vanwege de oplopende besmettingen in Nederland.

Toch gaan we wel graag op reis in 2022; 91% is van plan op vakantie te gaan. Het overgrote deel hiervan (71%) wil weg in Europa. 28% hunkert naar een verre reis buiten Europa. Slechts 1% is voornemens in Nederland te blijven.

Booster

Er is veel te doen over vaccinaties & een eventuele boosterprik. Van alle ondervraagden denkt 52% dat een boosterprik vanaf volgende zomer nodig is om vrij te reizen binnen Europa. 83% zegt een boosterprik te zullen nemen als vrij reizen anders niet mogelijk is.

Vakantiegevoel

Corona mag dan onderdeel van ons dagelijks leven zijn, het lijkt ons op vakantie in elk geval niet te beperken. 88% van de ondervraagden gaf aan dat bij hun vakantie afgelopen jaar de coronomaatregelen ter plaatse geen invloed hadden op hun vakantiegevoel.