Herfstvakantie

Nederlanders boeken resoluut naar de zon voor herfstvakantie

Hoewel de zomervakantie nog maar net achter ons ligt, kijken de Nederlandse vakantiegangers al vooruit naar de herfst. Dat blijkt uit onze recente boekingsdata.

Hoewel last minute vakanties nog altijd het meest geboekt worden, neemt de vraag aan herfstvakanties sinds eind juli toe. In augustus werden er maar liefst 5x zoveel herfstvakanties geboekt als in juli.

Spanje (39%) en Griekenland (18%) zijn voor de aankomende herfstvakantie de populairste bestemmingen. Binnen Spanje trekken de Nederlanders voornamelijk naar Mallorca (22%), Gran Canaria (19%) en Tenerife (14%). Binnen Griekenland zijn Kreta (38%), Rhodos (15%) en Kos (14%) de populairste bestemmingen.

Malta

Opvallend: Malta is ook populair voor de herfstvakantie. Laura Vlaanderen van dé Vakantiediscounter licht de cijfers toe: “Malta is een verrassende binnenkomer in onze lijst met topbestemmingen. Je hebt daar een volledige vaccinatie voor nodig. We merken dat, nu de vaccinatiegraad ook in Nederland toeneemt, de vraag naar pakketreizen richting Malta ook stijgt.”

De herfstvakantie loopt dit jaar van 16 oktober t/m 24 oktober in de Regio’s Noord en Midden, en van 23 t/m 31 oktober in de Regio Zuid.