NIEUWS

Snelle stijging in boekingen naar Spanje en Griekenland na ‘versoepelingen’

Nederlanders geloven in een zomervakantie in het buitenland. Pakketreisaanbieder dé VakantieDiscounter zag de afgelopen week een groei van maar liefst 60% in het totaal aantal boekingen ten opzichte van de week ervoor.

Na de aankondiging van het kabinet dat de Spaanse Balearen en de Griekse Egeïsche eilanden niet langer als hoogrisicogebieden worden gezien, zijn vooral de boekingen naar deze bestemmingen direct omhooggeschoten.

Bestemmingen zonder verplichte PCR test bij thuiskomst razend populair

Nadat vrijdag 7 mei bekend werd dat voor de Balearen (Mallorca, Ibiza en Formentera) en de Griekse Zuid- en Noord-Egeïsche Eilanden zowel een verplichte PCR-test voor terugvlucht als thuisquarantaine niet meer verplicht zijn, werden dit meteen de meest geboekte bestemmingen voor respectievelijk Spanje en Griekenland.

“Voor de keuze van hun bestemming blijken Nederlanders de reisadviezen van de overheid op de voet te volgen. Het feit dat deze bestemmingen niet langer als hoogrisicogebied worden gezien, lijkt een voorteken te zijn van versoepelingen. De verwachting is dat dit de eerste stap is richting code geel of groen, zoals inmiddels ook bronnen uit Den Haag melden”, aldus Laura Vlaanderen van dé VakantieDiscounter.

De Balearen haalden bij dé VakantieDiscounter in de drie dagen na dit nieuws de Canarische eilanden in als populairste bestemming in Spanje, terwijl de Zuid-Egeïsche Eilanden (waaronder Kos, Mykonos en Rhodos) in die periode het immer populaire Kreta van de troon stootten als meest geboekte bestemming in Griekenland.

129% meer boekingen voor Spanje, 95% voor Griekenland

De toename van 60% in het totaalaantal boekingen komt dan ook grotendeels voort uit een stijging van het aantal geboekte pakketreizen naar Spanje en Griekenland. Het aantal boekingen naar Griekse bestemmingen ging met 95% omhoog, maar de populairste vakantiebestemming voor Nederlanders blijft Spanje: de boekingen naar dit Zuid-Europese land namen de afgelopen week met maar liefst 129% toe.

Ook Portugal opnieuw in trek bij Nederlanders

Turkije neemt in de lijst van meest geboekte bestemmingen bij dé VakantieDiscounter de derde plaats in, gevolgd door Portugal, waarvoor de boekingen ook met 115% zijn gestegen in een week tijd. Nederland stond vorige week nog op de vijfde plek van populairste bestemmingen, maar is nu gezakt naar de tiende plek.