Herfstvakantie

Italië en Portugal populairste bestemmingen voor de herfstvakantie

Door de steeds veranderende reisadviezen van de overheid kiezen vakantiegangers deze herfstvakantie voor andere bestemmingen dan normaal. Spanje en Turkije, normaal gesproken veruit de populairste herfstbestemmingen, worden momenteel nauwelijks geboekt. Zo blijkt uit onze boekdata.

Normaal gezien bestaat meer dan de helft van de boekingen tijdens de herfstvakantie uit boekingen naar Spanje en Turkije. Door de steeds veranderende reisadviezen halen deze bestemmingen dit jaar de top 5 niet. De herfstvakantie begint in Regio Noord begint op 10 oktober en eindigt op 18 oktober. In Regio Midden en Regio Zuid loopt de herfstvakantie vanaf 17 tot en met 25 oktober.

Gele gebieden

Italië is voor deze herfstvakantie de populairste bestemming, gevolgd door Portugal en Nederland. Griekenland (het vasteland heeft code geel als reisadvies) en Curaçao vervolledigen de top 5. De top 5 is gebaseerd op gebieden met een geel reisadvies en bevestigde boekingen.

2019
2020
1. Spanje (29%) Italië (28%)
2. Turkije (23%) Portugal (25%)
3. Griekenland (10%) Nederland (19%)
4. Italië (6%) Griekenland (9%)
5. Portugal (6%) Curaçao (8%)