CIJFERS

Afzet pakketreizen neemt weer toe

Er is een stijging te zien van 75% op boekingen van pakketreizen vergeleken met afgelopen week, dat constateren we aan de hand van onze laatste boekingscijfers. Maar liefst 95% hiervan pakt het vliegtuig. Spanje en Griekenland vertegenwoordigen het grootste aandeel, met samen 62% van alle reizen.

Bijna alle boekingen worden op dit moment voor op de korte termijn gedaan. Deze week werd maar liefst 88% van de pakketreizen geboekt juli en augustus. Wat voornamelijk opvalt is dat 95% van deze reizen met het vliegtuig geboekt worden en de meeste reizigers binnen Europa blijven.

Opvolgen van reisadviezen

Laura Vlaanderen, woordvoerder bij dé VakantieDiscounter: “Qua bestemmingen lijken mensen de reisadviezen vanuit de overheid te volgen. Nadat begin juli Portugal erg populair werd, omdat het als eerste ‘grote’ land weer open mocht, pakken na de recente opening van de grenzen nu Griekenland en vooral Spanje het merendeel van de boekingen. Samen goed voor 62%.”