Winterzon

Populaire winterzonbestemmingen: Egypte stijgt, Kaapverdië daalt

Egypte is dit jaar wederom in populariteit gestegen ten opzichte van vorig jaar als het gaat om reizen naar de winterzon. Dit blijkt uit ons recente onderzoek. Waar vorig jaar nog 18% van de winterzonreizigers naar Egypte ging, is dat dit jaar 22%. Het land pakt daarmee een tweede plaats in de top 10 populaire winterzonbestemmingen, na Spanje (39%).

Kaapverdië, dat vorig jaar nog op de derde plaats in de top 10 staat, is naar de 9e plaats gekelderd. “Die daling kan o.a. te maken hebben met het faillissement van Thomas Cook”, aldus Laura Vlaanderen van dé VakantieDiscounter. “Zij boden veel betaalbare reizen aan naar de Kaapverdische eilanden. Omdat zij nu wegvallen, is dit een duurdere bestemming geworden. Egypte is dan voor velen wellicht een goedkoper alternatief.”

Dubai steeds populairder

Opvallende stijger in de top 10 is Dubai; dat land stond vorig jaar nog op de 9e plek in de ranglijst, maar is inmiddels naar de 5e plek gestegen in de lijst van populairste winterzonbestemmingen. Onderaan de top 10 bungelt Indonesië met 1% van de reizigers. “Als we naar dat land kijken, gaat het vooral om Bali waar in de winter de vakantie wordt doorgebracht”, aldus Vlaanderen.

Populaire bestemmingen winterzon

2018 2019
1. Spanje (40%) Spanje (39%)
2. Egypte (18%) Egypte (20%)
3. Kaapverdië (7%) Portugal (7%)
4. Portugal (6%) Curaçao (5%)
5. Curaçao (4%) Dubai (4%)
6. Turkije (3%) Turkije (4%)
7. Gambia (3%) Gambia (3%)
8. Marokko (3%) Marokko (2%)
9. Dubai (2%) Kaapverdië (7%)
10. Indonesië (2%) Indonesië (1%)