Onderzoek

Driekwart vakantiegangers wil terugkeren naar laatste reisbestemming

Amsterdam, 29 oktober 2019 – Nederlanders zijn over het algemeen dik tevreden over hun laatste vakantiebestemming. Sterker nog: maar liefst 72% van de mensen zou best nog een keer naar dezelfde bestemming willen afreizen als die ze afgelopen keer bezochten. Dat blijkt uit een enquête die we recent hielden onder onze bezoekers.

Het grootste gedeelte van de mensen (47%) wil vooral terug naar de vakantiebestemming omdat zij zich daar thuis voelden. 27% van de mensen zou terug willen reizen omdat ze het gevoel hebben niet alles gezien te hebben van de bestemming. 14% wil vooral terug vanwege het goede weer.

Niet twee keer hetzelfde

Van de 28% van de reizigers die liever niet terugkeren naar hun afgelopen reisbestemming, wil het grootste gedeelte (37%) dat vooral niet omdat ze niet graag twee keer dezelfde bestemming bezoeken. 34% van de ondervraagden heeft het gevoel alles al gezien te hebben en wil daarom niet terugkeren. 19% van de vakantiegangers had meer verwacht van de bestemming dan ze uiteindelijk kregen.

Ook de accommodaties van afgelopen bestemmingen deden het goed: maar liefst 79% van de ondervraagden zou bij terugkeer naar de bestemming ook weer naar dezelfde accommodatie gaan, voornamelijk omdat de service goed was (59%).

Waarom beviel jouw accommodatie?

 

2018 2019
De service was goed 60% 59%
De ligging was top 20% 19%
Het personeel was vriendelijk 12% 13%
Mijn kinderen willen graag terug 4% 1%
Overig 4% 8%

De mensen die niet terug willen keren, hebben daar verschillende redenen voor: slechte service, eten waar ze niet blij mee waren of ze vonden dat het hotel er mooier uit zag op foto’s dan in het echt.

2018 2019
De service was beneden verwachting 16% 17%
Het hotel was mooier op de foto’s 11% 17%
Ik was niet blij met het eten in het hotel 11% 17%
De ligging was niet ideaal 6% 8%
Overig 56% 41%