Calamiteiten

Bosbranden op Gran Canaria: wat zijn de gevolgen voor vakantiegangers?

Afgelopen weekend werd een deel van het Spaanse eiland Gran Canaria geëvacueerd i.v.m. bosbranden. Logischerwijs levert dit onrust op onder onze reizigers. Tijd voor een update!

Laatste update: 20 augustus 2019, 10.00 uur

Gran Canaria is sinds jaar en dag een populaire bestemming onder onze reizigers. En zeker in deze periode reizen er bovengemiddeld veel Nederlanders heen. Niet verrassend dus dat we enorm veel vragen krijgen over de bosbranden.

Wat is er precies aan de hand op Gran Canaria?

In het midden van Gran Canaria, het meest natuurrijke gebied van het eiland, woeden bosbranden. Er is inmiddels meer dan 6.000 hectare verwoest en de branden breiden zich nog altijd uit. Met zo’n 1.100 brandweerlieden en 14 watervliegtuigen probeert men dit te stoppen.

Wat zijn de gevolgen voor jouw vakantie?

De bosbranden zijn begonnen in Valleseco en breiden zich hieruit. Dit betreft allemaal het centrale deel van Gran Canaria. Aan de kust (zo’n 35 km verderop) merk je niets van de branden en vakanties hiernaartoe gaan gewoon door.

Dit geldt voor o.a. Playa del Inglés, Maspalomas, Puerto de Mogan, Puerto Rico en de omliggende badplaatsen. De populaire hoofdstad, Las Palmas de Gran Canaria, is ook geen risicogebied. Deze noordelijke stad ligt ook zo’n 30 km van de eerste brandhaarden. Ook het vliegverkeer ondervindt op dit moment geen hinder van de bosbranden.

Uiteraard kunnen we niet voorspellen hoe de bosbranden zich ontwikkelen; het Ministerie van Buitenlandse Zaken staat hiervoor in contact met lokale autoriteiten. Ze waarschuwen in zijn algemeenheid voor bosbranden in Spanje. Nu er een specifiek gebied is getroffen betekent dit niet dat er direct een negatief reisadvies is.

We houden de veranderingen nauwlettend in de gaten en volgen – samen met de reisorganisaties en hotels waar we mee samenwerken – de berichtgeving va lokale autoriteiten en de adviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Mocht het onverhoopt wel invloed hebben op jouw vakantie, nemen we uiteraard contact met je op.