Last minute

Nederlands weer grote factor in beslissing alsnog last minute weg gaan

Ruim 39% van de Nederlanders die niet van plan is een last minute vakantie te boeken omdat zij hoopt op mooi weer in Nederland, gaat alsnog weg als het weer in ons land onverhoopt tegenvalt. Nog eens 35% zegt dan bij tegenvallend weer misschien wel een last minute te boeken.

Dat blijkt uit een representatieve steekproef van dé VakantieDiscounter onder 2.092 respondenten. Ten tijde van het onderzoek had 38% van de respondenten nog geen vakantie voor de zomermaanden geboekt.

Waarheen boeken we straks alsnog die last minute vakantie?

Uitgesplitst naar ‘binnen Europa’ en ‘buiten Europa’ is de top 3 van de respondenten die zeggen nog een last minute te gaan boeken:

Binnen Europa:

 • Spanje (34%)
 • Griekenland (25%)
 • Turkije (11%)

Buiten Europa:

 • Egypte (30%)
 • Curaçao, Gambia en Tunesië (elk 10%)

O.b.v. de zomervakantie-boeken signaleert dé VakantieDiscounter dit jaar de volgende top 10:

 1. Spanje
 2. Griekenland
 3. Turkije
 4. Italië
 5. Egypte
 6. Portugal
 7. Marokko
 8. Macedonië
 9. Bulgarije
 10. Curaçao

Het grootste deel van alle boekingen (ruim 33%) is o.b.v. all inclusive. De populairste last minute all inclusive bestemmingen zijn:

 1. Turkije
 2. Spanje
 3. Griekenland
 4. Egypte
 5. Tunesië
 6. Italië
 7. Marokko
 8. Bulgarije
 9. Kaapverdië
 10. Dominicaanse Republiek

Voordelig een last minute zomervakantie scoren? Wie voordelig een last minute vakantie wil scoren in de zomervakantie, kan het beste naar Macedonië gaan. Een 8-daagse vliegvakantie kost gemiddeld € 334,- per persoon. Bulgarije volgt op een tweede plaats met een gemiddelde reissom van € 513,-.

Ook voor een goedkope all inclusive vakantie zit je goed in Macedonië gaan. Een 8-daagse all inclusive vakantie met vliegtuig kost € 428,- per persoon t.o.v. een algemeen gemiddelde van € 673,-over alle bestemmingen gezien. Tunesië volgt op een tweede plaats met een gemiddelde reissom van € 553,-.