Onderzoek

Vliegreiziger blijft relaxed onder uitgevoerde security check

Nederlanders zijn best tevreden over de wachttijd bij de security check op Nederlandse luchthavens. De helft wil echter niet langer dan tien minuten wachten. Ondanks de opgelopen wachttijd op de vliegvelden, blijft twee derde van de ge-enquêteerde passagiers ontspannen bij de security checks. Een verrassende uitkomst van het onderzoek dat wij uitvoerden naar de veiligheidservaring van reizigers op Schiphol en andere vliegvelden in ons land.

65% van de reizigers relaxed

De security check op een Nederlands vliegveld krijgt van de vertrekkende luchtreiziger gemiddeld een rapportcijfer van 7,8. Terwijl 65% van de ge-enquêteerden aangeeft relaxed te blijven onder de security check, meldt 11% dat men het niet prettig vindt om tijdens zo’n check te worden betast. Opmerkelijk is ook dat ruim 4% angst heeft dat iemand anders iets in hun bagage stopt.

Helft Nederlanders wil niet langer dan tien minuten wachten

De gewenste doorlooptijd van de security check wordt door 50% van de respondenten gedefinieerd als ‘maximaal tien minuten’, door ruim 34% als ‘maximaal twintig minuten’. Als waardering voor de huidige doorlooptijd geven de respondenten gemiddeld een 6,6. De klantvriendelijkheid van het security-personeel daarentegen wordt hoger gewaardeerd, met een gemiddeld rapportcijfer van 7,1.