Adults only

Adult only-vakanties 64% meer geboekt dan vorig jaar

Steeds meer Nederlanders kiezen bij het boeken van een vakantie voor een adult only hotel. Dat blijkt uit onze recente boekingscijfers. Zo is het aantal adult only-boekingen in vergelijking met vorig jaar met 64% gestegen. Opvallend is ook dat de reissom voor deze vakanties 10% hoger is dan bij vakantie waarbij niet is gekozen voor een adult only-hotel.

Wat het meest opvalt bij de vergelijking van het aantal boekingen voor adult only-hotelten opzichte van vorig jaar, is dat steeds meer mensen hier bewust voor kiezen. “We zien in de boekperiode van 1 januari tot 1 september van dit jaar zelfs een groei van 64%”, aldus marketingmanager Thijs Keukenmeester. “Om een idee te geven, dat is bijna twee keer zoveel als onze overall groei.” Het aandeel adult only-vakanties op het totaal aantal vakanties is gegroeid van 3,8% naar 4,7%.

Reissom ook 10% hoger

Uit de boekingcijfers blijkt verder dat ook de reissom 10% hoger uitvalt dan bij de vakanties die niet naar een adult only-hotel gaan. “Dat is deels te verklaren doordat de accommodaties vaak in het wat luxere segment vallen, maar ook doordat men vaker kiest voor een luxer verzorgingstype”, licht Keukenmeester toe. “Mensen kiezen bewust voor een adult only-resort en willen in alle rust en weelde kunnen genieten van hun vakantie.”

All inclusive en halfpension populair

Adult only vakantiereizigers kiezen dus vaker voor een luxer verzorgingstype. Zo kiest 43% van de reizigers bij adult only-vakanties voor een all inclusive verzorging, tegenover 38% bij niet adult only-vakanties. Hetzelfde geldt voor halfpension, 22% tegenover 11%. Logies is overduidelijk populair voor reizigers op een niet adult only-hotel: 24% tegenover 6%.