Onderzoek

Vakantiegevoel drie dagen na thuiskomst alweer verdwenen

Zes op de tien Nederlanders zagen er aan het einde van hun zomervakantie tegenop om weer naar huis te gaan. De voornaamste reden daarvoor was de afkeer van de dagelijkse sleur (55%). Het vakantiegevoel bleek drie dagen na thuiskomst alweer te zijn verdwenen. Dat blijkt uit een groot onderzoek dat wij hielden onder Nederlandse vakantiegangers. Aan het onderzoek hebben bijna 2.000 mensen meegedaan.

Zomervakantie goed gewaardeerd

Gemiddeld beoordelen de Nederlanders hun zomervakantie met een hoog cijfer: een 8,4. Opvallend is dat bijna driekwart (72%) van de ondervraagden graag nog eens terugkeert naar dezelfde bestemming. Het goede weer speelt daarbij de grootste rol. Van die mensen zou 83% zelfs weer voor dezelfde accommodatie kiezen. Het personeel, de service en de ligging zijn het meest doorslaggevend.

Echte kaaskoppen

Ruim een derde van de Nederlandse vakantiegangers geeft aan Nederlandse kaas tijdens de vakantie het meest gemist te hebben, gevolgd door kroketten en hagelslag. Kijken we verder dan het Nederlandse eten, dan zien we dat 21% het eigen bed hdé Vakanet meeste heeft gemist, gevolgd door huisdieren (16%) en familie (11%).