All inclusive

Zeven keer meer all inclusive boekingen naar Italië

Het aantal all inclusive boekingen naar Italiaanse vakantiebestemmingen neemt explosief toe. De afgelopen maand zijn er bijna zeven keer zoveel vakanties met dit verzorgingstype geboekt als in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een onderzoek dat wij recent hielden. Een vakantie naar Italië, dat vooral bekend staat om haar lekkere eten en drinken, lijkt daarmee te veranderen.

Aanbod uitgebreid

Thijs Keukenmeester, marketingmanager bij dé VakantieDiscounter, legt uit: “Reisorganisaties hebben het aanbod van all inclusive vakanties naar Italië de laatste tijd flink uitgebreid. Mensen hebben dus simpelweg meer opties. Dat is één ding, maar of mensen het daadwerkelijk boeken is een tweede. Uit onze cijfers lijkt het in elk geval voor onze doelgroep een schot in de roos.”

All inclusives in de lift

Niet alleen is er een toename te zien in het aantal all inclusive boekingen naar Italië, de populariteit voor het verzorgingstype blijkt in zijn totaliteit te groeien onder Nederlanders. Ten opzichte van vorig jaar is er een stijging te zien van 23%. Keukenmeester: “De totale stijging in het aantal all inclusive vakanties kan te verklaren zijn doordat het aantal boekingen naar landen als Griekenland en Turkije dit jaar toenemen. Vooral Turkije staat bij uitstek bekend om haar betaalbare all inclusive vakanties in luxe vijfsterren resorts.”