Meivakantie Menorca

Kan je niet wachten tot de zomer en wil je voor die tijd al genieten van zon, zee en strand? Boek een meivakantie naar Menorca. Het Spaanse eiland biedt prachtige baaien, mooie steden om cultuur te snuiven en levendige badplaatsen. Extra pluspunt: het staat bekend als familievriendelijke bestemming met langzaam in zee aflopende stranden en hotels met tal van kinderfaciliteiten. Ideaal voor een korte schoolvakantie dankzij de korte vluchttijd!
Het buggyeiland van Spanje
Kindvriendelijke stranden en accommodaties
Ca. 20 tot 25 °C
Verblijf in de populaire badplaats Cala’n Bosch

Haal alles uit een meivakantie op Menorca

Op zoek naar een familievriendelijke bestemming met een korte vliegtijd? Denk eens aan een meivakantie op Menorca. Dit Spaanse eiland ligt op ca. 2,5 uur vliegen en draagt niet zonder reden de bijnaam ‘buggyeiland’. Een ideale bestemming om een voorsprong op de zomer te nemen!

Menorca is – samen met Ibiza, Mallorca en Formentera – onderdeel van de Spaanse eilandengroep de Balearen. De naam is afkomstig van het Latijn ‘insula minor’, dat kleiner eiland betekent. Met een oppervlakte van 701 km² is het zo’n 5x kleiner dan grote broer Mallorca.

Wat kun je verwachten van een meivakantie op Menorca?

Tijdens een meivakantie op Menorca kan het weer nog wat wisselvallig zijn. Eind april/begin mei kun je rekenen op temperaturen van zo’n 20 °C, met uitschieters naar 25 °C. Daarbij schijnt de zon ongeveer 8 uur per dag en kan er af en toe wat regen vallen. Uitstekend weer voor een veelzijdige familievakantie.

Is het weer goed genoeg voor een stranddagje tijdens een meivakantie op Menorca? Dan kom je er al snel achter dat de meeste stranden op het eiland kindvriendelijk zijn en langzaam in zee aflopen. Dat wordt eindeloos zandkastelen bouwen!

De meeste families kiezen ervoor om tijdens een meivakantie op Menorca te verblijven in Cala’n Bosch. Het strand van de badplaats ligt in een knusse baai, er is genoeg gezelligheid en je hebt een ruime keuze aan accommodaties. Daarnaast ligt het grootste waterpark van Menorca – Aquarock – ook in Cala’n Bosch.

De leukste dingen om te doen op Menorca

Is het geen strandweer tijdens jouw meivakantie op Menorca? Geen nood! Er is genoeg te doen op het eiland. Wist je bijvoorbeeld dat er wilde dolfijnen zwemmen in de wateren rondom Menorca? Boek een bootexcursie en spot ze met eigen ogen.

Actievelingen beklimmen de 350 meter hoge Monte Toro in Nationaal Park s’Albufera. Vanaf dit hoogste punt van het eiland heb je een schitterend uitzicht op de omgeving.

Andere leuke uitstapjes tijdens een meivakantie op Menorca zijn de hoofdstad Mahón en de stad Ciutadella. Hier staat cultuur snuiven centraal. In Mahón vind je bijvoorbeeld een aaneenschakeling van historische gebouwen. Spot zeker de overblijfselen van het Sant Felip kasteel aan de haven.

Volop kindvriendelijke accommodaties

Alles op Menorca is ingespeeld op (kleine) kinderen. Het draagt dan ook niet zonder reden de bijnaam ‘buggyeiland’. Dat geldt ook voor de accommodaties. Hier kun je in veel gevallen rekenen op een kinderzwembad, miniclub en speeltuin. Wil je echt zorgen voor blije kinderkoppies? Boek voor de meivakantie op Menorca dan een hotel met aquapark.

Voor het gemak verblijf je tijdens een meivakantie op Menorca o.b.v. all inclusive. Eten & drinken is dan al bij de reissom inbegrepen. Geen onvoorziene kosten ter plaatse!

Ook geschikt voor rustzoekers

Vanwege de kleinschaligheid van het eiland is een meivakantie op Menorca ook heel geschikt voor rustzoekers. We hebben zelfs wat adults only hotels in ons aanbod. Kinderen zijn hier niet welkom. Zeker weten dat jij helemaal opgeladen weer thuiskomt!

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Al jaren vertrouwd!

Al jaren boeken wij onze vakanties bij De Vakantiediscounter. Omboeken,...

Lees verder