Theme background
Spot het noorderlicht
Cross over eindeloze sneeuwvlaktes
Ontdek de unieke natuur
Maak een huskysledetocht

Welkom in Lapland

Wist jij dat wij ook vakanties naar Lapland aanbieden? We staan vooral bekend als zon-, zee- en strandvakantiespecialist, maar voor een spectaculaire reis naar Lapland ben je bij ons ook aan het juiste adres. De regio in het noorden van Finland heeft alles in huis voor een winterse en actieve vakantie.

Afhankelijk van je eindbestemming voor een vakantie in Lapland vlieg je in ca. 3-4 uur naar Noord-Europa. In veel gevallen zal je op de heen- en/of terugreis een tussenstop maken. Officieel strekt Lapland zich uit over de meest noordelijke delen van Noorwegen, Zweden, Rusland en Finland. Op deze pagina vind je enkel de vakanties naar Fins Lapland.

Een stukje geschiedenis

Lapland wordt ook wel Samenland genoemd, vernoemd naar de Samen die in het gebied wonen. Van oorsprong zijn de Samen rendierhouders, ze leefden in tenten gemaakt van rendierhuid. Deze tenten – ook wel lavvu genoemd – waren gemakkelijk af te breken en te vervoeren. Zo konden ze de kudde rendieren gemakkelijk volgen in hun jaarlijkse voedseltrek.

Later woonden de Samen in zogenaamde goađi (karakteristieke koepelvormige hutten), vandaag de dag wonen de meeste Samen in gewone huizen. Je vindt nog lavvu en goađi in zomerkampen op afgelegen plaatsen in de bergen. Misschien kun jij daar een nachtje slapen tijdens een vakantie in Lapland?

Wat kun je verwachten van een vakantie in Lapland?

Lapland ligt zo dicht tegen de poolcirkel dat het er in de winter ijzig koud is (de temperatuur komt zelden boven het vriespunt uit) en de zon niet opkomt. In de zomermaanden is het aangenamer met temperaturen van ca. 15 tot 20 °C. Bijzonder is dat de zon dan niet of nauwelijks ondergaat.

Het landschap strekt zich uit over grote vlaktes, hoge bergen, uitgestrekte bossen en vele meren. Wie in de winter een vakantie naar Lapland boekt kan rekenen op sneeuw, heel veel sneeuw! Ideaal om bijvoorbeeld een sneeuwscootertocht te maken. Met wie ga jij de uitdaging aan?

Tijdens een vakantie in Lapland in de winter kun je daarnaast het noorderlicht spotten. Dit natuurverschijnsel – dat officieel Aurora Borealis heet – licht de lucht op met groene, blauwe, rode en gele kleuren. Feitelijk zijn het elektrisch geladen deeltjes van de zon de het heelal ingeslingerd worden. Bijzonder!

Een ander hoogtepunt van een vakantie in Lapland is een tocht met husky’s. Deze enthousiaste honden trekken jou maar wat graag op een slee door de sneeuw. Onderweg kom je langs de mooiste plekken en achteraf mag je nog even knuffelen met de honden.

Een vakantie in Lapland biedt nog meer bijzondere ervaringen. Zo kun je vissen op de Noordelijke IJszee, ijsvissen in een wrak, een tocht met sneeuwschoenen maken en het Sami Museum bezoeken.

Een vakantie naar Lapland in de zomer

Wie in de zomer een vakantie naar Lapland boekt, zal nog steeds een bijzondere reis maken. De sneeuw is gesmolten en het groene landschap nodigt uit voor een kanotocht of flinke wandeling. Je kunt er daarnaast bijvoorbeeld fietsen en klimmen. Een actieve vakantie gegarandeerd!

Laatste berichten van ons reisblog:

Blog image

Wintervakantie Lapland: wintersport, maar dan anders…

Ben je gek op wintersport, boek dan een wintervakantie Lapland! Eens zien wat er zoal in het Finse deel van Lapland te beleven valt...

Weer & klimaat

 • JAN
  -12max
  0 uur
  17 dgn
  -
 • FEB
  -11max
  1 uur
  14 dgn
  -
 • MRT
  -5max
  3 uur
  11 dgn
  -
 • APR
  2max
  5 uur
  9 dgn
  -
 • MEI
  10max
  7 uur
  8 dgn
  -
 • JUN
  17max
  9 uur
  8 dgn
  -
 • JUL
  19max
  8 uur
  10 dgn
  -
 • AUG
  17max
  6 uur
  12 dgn
  -
 • SEP
  8max
  3 uur
  13 dgn
  -
 • OKT
  3max
  2 uur
  14 dgn
  -
 • NOV
  -5max
  1 uur
  15 dgn
  -
 • DEC
  -10max
  0 uur
  15 dgn
  -
Bron: KNMI Climate

Plaatsen in Lapland

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

 • Gegarandeerd de beste deal
 • Uiteraard géén boekingskosten
 • Zekerheid van ANVR en SGR
 • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Perfect

Duidelijke informatie, zeer goede ervaring de laatste jaren en makelijke...

Lees verder