Vakantie Albir, Costa Blanca

Zon, natuur en rust: dat is vakantie vieren in Albir

Is de Costa Blanca jouw favoriete Spaanse Costa en wil je genieten van een rustige zonvakantie? Dan is Albir een ideale plek! De badplaats beschikt over een uitgestrekt strand waaraan het heerlijk vertoeven is. Maar er is meer te doen! Wij nemen je mee langs de hoogtepunten in en om deze gemoedelijke plaats. Kijk je mee?

Albir ligt aan de Spaanse Costa Blanca, in de gemeente Alfaz del Pi. Op ca. 7 kilometer ligt het bekendere Benidorm. In Albir geniet je van een ontspannen zonvakantie door plaats te nemen op het strand. Daarnaast kun je flaneren over de boulevard en natuurrijke pareltjes verkennen in de omgeving.

Bijkomen aan het strand

Vakantie vieren in Albir, strandAan het langgerekte kiezelstrand Playa del Albir kun je optimaal genieten van de Spaanse zon. Het strand is ca. 600 meter lang en beschikt over een Blauwe Vlag keurmerk, waardoor je zeker weet dat het er veilig en schoon is. Dat maakt het strand ook een heerlijke plek voor gezinnen!

Kinderen vermaken zich prima in het water of op één van de vele speeltoestellen. Jij neemt ondertussen een duik in het azuurblauwe water en doet een kleurtje op terwijl je een boek leest. Tijdens het luieren geniet je van een prachtig uitzicht over de nabijgelegen klif van Albir, waar een vuurtoren bovenop gebouwd is. De stranddag sluit je af bij één van de strandtentjes.

Direct aan het strand is een brede palmbomenboulevard gevestigd. Kijk tijdens het lopen zeker af en toe even naar beneden. Op de marmeren grond vind je namelijk tegeltjes van beroemde Spaanse acteurs, die gelegd zijn tijdens het jaarlijkse filmfestival van L’Alfaz del Pi. Een heuse Walk of Fame! Aan de boulevard zijn tal van terrasjes te vinden waarop je een lekker glaasje sangria kunt bestellen. Neem plaats en ga heerlijk mensen (en wie weet wel sterren) kijken!

Vakantie Albir, Hotel Kaktus AlbirDirect aan het strand ligt Hotel Kaktus Albir. Na jouw stranddag bestel je iets lekkers in het buffetrestaurant, werk je jezelf in het zweet in de fitnessruimte en neem je een verkoelende duik in het zwembad. Je bent van alle gemakken voorzien!

Genieten van de prachtige natuur

Ook natuurliefhebbers zijn in Albir aan het juiste adres! Albir wordt omringd door pijnbomen en boomgaarden met sinaasappelbomen. De sinaasappels aan de bomen zijn echter vaak nog niet rijp, dus het is geen aanrader om een vrucht te pakken en te proeven!

Wandel naar het nabijgelegen Parque Natural de Sierra Helada om te genieten van een prachtig groene omgeving. Trek wel makkelijke schoenen aan, want om de top met de vuurtoren te bereiken, moet je een flinke klim maken. Deze is het echter meer dan waard, want je geniet vanaf hier van een schitterend uitzicht over de Middellandse Zee.

Vakantie Albir, Sun Palace AlbirOp een steenworp afstand van dit natuurpark ligt Sun Palace Albir. Relax in de whirlpool, proef Spaanse specialiteiten in het restaurant en geniet van een prachtig uitzicht over de omgeving. En voor al het gemak kies je voor een verblijf o.b.v. all inclusive!

Albir ligt daarnaast aan de voet van de bergen van Alicante. Je kunt in de omgeving dus nog veel meer moois ontdekken! Een absolute aanrader om te bezoeken is Les Fonts de l’Algar, dat op ca. een half uurtje rijden ligt. Je vindt hier schitterende watervallen en groene heuvels, waar je langs kunt lopen via een wandelpad. Ook kun je een duik nemen in één van de heldere meertjes. Vergeet je zwemkleding niet!

Nog meer van de omgeving ontdekken

Vakantie vieren in Albir, AlteaWil je tijdens jouw vakantie in Albir meer van de omgeving zien? Loop dan door het centrum van Alfaz del Pi, dat op ca. 4 kilometer van Albir ligt. Bewonder hier de kerk Crist del Bon Encert en de mooie naaldboom die ervoor staat. Deze boom wordt gezien als het symbool van de stad. Ook vind je er een botanische beeldentuin van maar liefst 20.000 (!) m². Geniet van de kleurrijke flora en fauna en bewonder de prachtige beelden die er staan.

Een andere aanrader is Altea, een plaatsje dat op ca. 4 kilometer loopafstand van Albir ligt. Altea beschikt over een prachtig oud centrum dat gebouwd is op een heuvel. Trek dus stevige stappers aan! Loop door de smalle straatjes, geniet van de prachtige witte huisjes en bestel iets lekkers op een terras op een levendig pleintje. Wanneer je de klim omhoog maakt, geniet je van een prachtig uitzicht over zee. Je kunt zelfs Benidorm zien liggen!

Over Benidorm gesproken; deze plaats is ook zeker een bezoekje waard. De bekende badplaats ligt op ca. 7 kilometer van Albir. In Benidorm bewonder je de indrukwekkende skyline vol moderne gebouwen, maar je vindt er ook een oud centrum, waarin je een kijkje kunt nemen in de geschiedenis. Daarnaast is de badplaats een ideale plek om te shoppen én ’s avonds een dansje te wagen in één van de vele megadiscotheken. Wat je er nog meer kunt doen? Ik schreef er onlangs een uitgebreid artikel over.

Eén ding is zeker: je gaat in Albir een veelzijdige vakantie tegemoet! Bekijk snel ons volledige aanbod en boek een reis naar de Spaanse badplaats. Wij wensen je alvast een zonnige tijd!

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

2 thoughts on “Zon, natuur en rust: dat is vakantie vieren in Albir

  1. Dank je wel Emma
    Dit is mooie publiciteit voor Albir…waar ik woon en werk
    Een voor velen nog onbekend terrein….een paradijsje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *