vakantieliedjes

Even niet op reis? Kom in vakantiestemming dankzij deze liedjes

Hoewel we – vanwege het coronavirus – op dit moment niet op vakantie kunnen, proberen we er ondertussen maar het beste van te maken. Zo stelden wij een playlist samen van de favoriete vakantieliedjes van onze medewerkers. Dankzij deze deuntjes waan jij je in no time toch een beetje op een tropisch strand!

Marketingmanager Thijs’ favoriete vakantieliedje is het liedje Chan Chan van de Buena Vista Social Club.

Dit liedje neemt me altijd in één ruk mee terug naar het geweldige vakantieland Cuba. Overal op het eiland hoor je muziek en wordt er op straat gedanst. Dit wereldberoemde nummer wordt veel gespeeld door de straatmuzikanten.

Wij snappen helemaal waarom hij direct Cuba-kriebels krijgt bij dit liedje.

Performance marketeer Bas droomt bij het horen van I’m Yours van Jason Mraz weg naar zijn tijd in Indonesië.

In 2008 maakte ik als uitwisselingsstudent mijn eerste soloreis naar Bali en Lombok. Ik vierde tussen het studeren door vakantie op de paradijselijke Gili-eilanden. Hier luisterde ik in een hangmat – slurpend uit een kokosnoot – oneindig vaak naar dit liedje.

Michiel is teamlead van het reisbureau en heeft een mooie vakantieherinnering aan het liedje Weather With You van Crowded House. Hij waant zich echter niet op een tropisch strand bij het horen van dit nummer.

Ik denk juist aan een verregende vakantie in de Ardennen. Samen met mijn vrienden zong ik dit liedje in de stromende regen tijdens het mountainbiken. Ondanks het slechte weer hadden we het enorm gezellig. Die vakantie zal ik niet zo snel vergeten!

E-mailmarketeer Jochem heeft een huis in Spanje en kiest dan ook voor een op-en-top Spaans liedje dat hij vaak draait als hij daar is: Burbujas De Amor van Juan Luis Guerra.

Dit is mijn favoriet omdat het vrolijk, Spaans en swingend is. Het maakt me altijd blij en ik zing het – ondanks mijn gebrekkige Spaans – altijd mee. Het geeft me echt een instant vakantiegevoel!

Het favoriete vakantieliedje van performance marketeer Malissa heeft een lekkere zomerse vibe: Sua Cara van Major Lazer (ft. Anitta & Pabllo Vittar).

Dit liedje brengt mij terug naar mijn vakantie op Kos met vriendinnen. We hebben heel veel gedanst op dit nummer en als ik dit liedje hoor denk ik direct terug aan die ge-wel-dig-e vakantie.

Karin is e-mailmarketeer bij dé VakantieDiscounter en gaat graag met de auto op vakantie. Haar favoriete liedje is So Flute van Saint Germain.

Dit is echt een heel fijn liedje voor tijdens een roadtrip. Je voelt gelijk de zon op je gezicht en de wind door je haren.

Karin heeft nog meer tips voor je om in vakantiestemming te komen: Rise van Eddie Vedder, The Galway Girl van The Kilkennys en Summer Of ’69 van Bryan Adams.

De favoriete vakantieliedjes van onze volgers

Onlangs vroegen we ook aan onze Instagram-volgers wat hun favoriete vakantieliedje is. Daar kwamen leuke, zomerse nummers uit die we graag met je delen.

 • Het favoriete vakantieliedje van @jessiejansenx is de Macarena van Los del Río.
 • @mobasje droomt weg bij het liedje Summertime van DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince
 • @benvdaardweg waant zich op een tropisch strand met dank aan het liedje Escape (The Piña Colada Song) van Rupert Holmes
 • Papa Chico van Tony Esposito is het favoriete vakantieliedje van @essepessienl
 • @renate_sporrel rent meteen naar het strand als ze het liedje Vamos a la Playa van Righeira hoort.
 • Met dank aan We’re Going to Ibiza! van de Vengaboys waant @annemariekevansteenbergen zich direct op een zonnig eiland.
 • Young Folks van Peter Bjorn And John is het lievelingsliedje van @beursdet.
 • @cynthiapolfliet & @younesc92 luisteren graag naar Summer Jam van The Underdog Project om in vakantiestemming te komen.
 • De favoriete vakantieliedjes van @cuppykirsten zijn The Road to Mandalay van Robbie Williams en Vacaciones van Wisin.
 • @jansiekee waant zich direct in Spanje dankzij La Camisa Negra van Juanes.
 • @gowiththeflo1988 danst graag op de lekkere deuntjes van Armin van Buurens Sunny Days.
 • Met dank aan Walking in the Sun van PANG! voelt @teskenusselein direct de zonnestralen op haar gezicht.
 • @martine_0 wordt instant vrolijk van het liedje Blow Me Away van Alain Clark.
 • Dé zomerhit van 2019 is het favoriete vakantieliedje van @kimberley2201: Despacito van Luis Fonsi & Daddy Yankee.

Van welk liedje kom jij direct in de vakantiestemming? Laat het ons weten!

Over de auteur

Marleen

Van stedentripjes tot kamperen; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én de bucketlist van Marleen is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé Vakantiediscounter droomt zij alvast weg bij de volgende bestemming op haar lijst.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *