La Palma

Even op adem komen! De rust en natuur van La Palma

La Palma is misschien minder bekend dan de andere Canarisch eilanden, maar je kunt hier zeker een fijne vakantie beleven! Kom bij in de natuur, geniet van de authentieke sfeer én relax in het zonnetje. Wij vertellen je meer over dit Canarische eiland.         

La Palma in een notendop

La Palma, natuurLa Palma is met een oppervlakte van 708 km2 net iets groter dan Terschelling. In tegenstelling tot het Waddeneiland zijn de temperaturen op La Palma het hele jaar door aangenaam. Net als op de andere Canarische Eilanden. Maar waar de andere eilanden drukker en populairder zijn, is het op La Palma rustiger.

Door de schitterende natuur van La Palma wordt het eiland ook wel Isla Bonita (het mooie eiland) genoemd. Dit komt voornamelijk door de aanwezige vulkanen die door de vele uitbarstingen het land vruchtbaar hebben gemaakt. Daardoor beschikt het eiland over een rijke flora en fauna.

Een kijkje in Santa Cruz de la Palma

De hoofdstad van La Palma is Santa Cruz de la Palma, dat in de volksmond gewoon Santa Cruz wordt genoemd. Wandel hier door de straatjes met kleurrijke balkonnetjes en bloemen en geniet!

Ga daarnaast naar een van de gezellige pleintjes of naar de boulevard waar je een hapje of drankje bestelt. Breng ook zeker een bezoek aan de haven van Santa Cruz de la Palma. Grote cruiseschepen leggen hier regelmatig aan; bijzonder om een keer van dichtbij te zien!

Een eiland vol vulkanen

La Palma, vulkanenNet zoals de andere eilanden in de Spaanse eilandengroep is La Palma ontstaan door de vulkanische activiteiten. Hoewel het natuurgeweld niet meer zo woest is als miljoenen jaren geleden, kun je op La Palma nog steeds veel vulkanen bezoeken.

De keten Cumbre Vieja, die bestaat uit meerdere vulkanen op een rij, is het bekendst. De krater Caldera de Taburiente is een onderdeel van de keten en is een aanrader voor wie de oorsprong van La Palma met eigen ogen wil zien.

Wil jij het eiland vanaf een grote hoogte bekijken? Het uitkijkpunt Mirador del Time is hier heel geschikt voor. Je geniet o.a. van een fenomenaal uitzicht op de Caldera de Taburiente en kunt op een heldere dag zelfs het eiland El Hierro spotten!

Prachtige wandeltochten

De natuur van La Palma is dus overweldigend. Je kunt ervoor kiezen een auto te huren en naar een mooi plekje te rijden om vervolgens een flink stuk te gaan wandelen door de natuur. Je hebt in ieder geval keuze genoeg, want het eiland telt ca. 1.000 km aan wandelpaden. De mooiste periode om te wandelen is tussen maart en mei. Dan komen namelijk de bloemen uit!

Fijne hotels op La Palma

La Palma, Hotel & Appartementen Sol La PalmaOmdat alle hoogtepunten van La Palma met de auto te bereiken zijn, kun je overal op het eiland een fijne vakantie vieren. Wij lichten enkele fijne hotels voor je uit. Jij hoeft alleen nog maar te kiezen!

  • In de appartementen van Aparthotel Las Olas beschik je over een eigen kitchenette. Niet dat koken per se moet, want er is ook een buffetrestaurant aanwezig. Geniet daarnaast van de twee zwembaden en de diverse sportmogelijkheden.
  • In Hotel & Appartementen Sol La Palma is het ook prima vertoeven! De buitenbaden, kinderbaden en het entertainmentteam zorgen voor veel plezier. Je kunt dineren in het buffetrestaurant of à la carte restaurant.
  • Wil je op vakantie voor een fijne prijs? Dan is Appartementen Lago Azul iets voor jou. Terwijl de kleintjes veilig zwemmen in het kinderbad kunnen de ouders rustig dobberen in het zwembad. Iedereen blij!

Waar kijk jij het meest naar uit tijdens een vakantie op La Palma?  

OVER DE AUTEUR

Marieke

Ik ben gek op reizen én schrijven. Ik heb al flink wat van Europa gezien, maar ben nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ik neem je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *