all inclusive resorts Caraïben

De beste all inclusive resorts in de Caraïben

Als we ergens dol op zijn dan zijn het de jaarlijkse lijstjes van reispartijen als Lonely Planet en TripAdvisor. Zeker als het gaat om wegdroombestemmingen! Zo kwam TripAdvisor onlangs met de top 10 all inclusive resorts in de Caraïben. Stuk voor stuk pareltjes en… drie van deze kun je gewoon bij ons boeken!

Waar vakantieparadijs de Caraïben

De Caraïben (ook wel Caraïbische eilanden, Caraïbisch of Caribisch gebied genoemd) wordt vooral gekenmerkt door het grote aantal eilanden dat je er vindt. Op de eilanden spreekt men voor een groot deel Spaans, maar ook Frans, Engels en Nederlands komen aan bod. Nog een reden voor Nederlanders om naar deze eilanden af te reizen; geen taalbarrière.

Vanwege het tropische klimaat zijn de Caraïben ook deze winter weer enorm populair onder Nederlanders. De meeste winterzon vakanties worden geboekt naar de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao), maar ook Cuba, Dominicaanse Republiek, Jamaica en Sint-Maarten scoren goed. Op al deze eilanden vind je tal van luxe – veelal all inclusive – resorts waar Nederlanders graag een tijdje verblijven. Kies je voor komende winter, of misschien wel vast voor de zomer, uit deze goed aangeschreven hotels?

Iberostar Grand Hotel Bávaro

Op de derde positie van de top 10 all inclusive resorts in de Caraïben prijkt het vijfsterren Iberostar Grand Hotel Bávaro. Deze eervolle positie in de TripAdvisor lijst dankt het hotel aan de ligging direct aan het witte strand van Bavaro, de all inclusive formule en de vele faciliteiten. Ook de rust speelt hier een belangrijke rol; Iberostar Grand Hotel Bávaro is een adults only hotel. Children not allowed!

all inclusive resorts Caraïben: Iberostar Grand Hotel Bávaro

Aan eten en drinken geen gebrek tijdens je vakantie. Iberostar Grand Hotel Bávaro beschikt over vijf restaurants en bars. Daarnaast kun je nog gebruik maken van de eet- en drinkfaciliteiten van de drie nabijgelegen Iberostar-hotels. Ultra all inclusive dus! De drie zwembaden, sportfaciliteiten en het wellnesscentrum maken samen met de omgeving het Caribisch plaatje compleet.

Op ca. een uurtje rijden van Iberostar Grand Hotel Bávaro vind je Parque Nacional del Este. Dit nationale park herbergt groene bossen, typische bounty stranden en mangroven. Winkelen kan in het 5 km verderop gelegen centrum van Bavaro.

Iberostar Selection Hacienda Dominicus

De Dominicaanse Republiek scoort hoog in het TripAdvisor lijstje: een ander goed gewaardeerd all inclusive resort in de Caraïben is namelijk het vijfsterren Iberostar Selection Hacienda Dominicus, onderdeel van de bekende Iberostar-keten. Dit luxe resort ligt direct naast het eerder genoemde nationale park. Spot hier zeekoeien, zeeschildpadden, diverse flora en fauna en meer dan 100 soorten vogels.

all inclusive resorts Caraïben: Iberostar Selection Hacienda Dominicus

Natuurliefhebbers zijn hier aan het goede adres dus. Maar ook als je op zoekt bent naar een zonovergoten vakantie voor het hele gezin is dit hotel een goede keuze. Zo zijn er drie zwembaden, een apart kinderbad, speeltuin en een gamesroom. In de miniclub worden diverse activiteiten georganiseerd. ’s Avonds is het mogelijk om te dansen in de discotheek en de hele dag kun je gratis gebruik maken van WiFi in de lobby van Iberostar Hacienda Dominicus.

Iberostar Grand Rose Hall

all inclusive resorts Caraïben: Iberostar Grand  Rose HallEn we vinden nog een Iberostar-hotel in de top 10 all inclusive resort in de Caraïben: Iberostar Grand Rose Hall op Jamaica. Dit zeer luxe hotel, exclusief voor volwassen, beschikt over een persoonlijke butlerservice, compleet gevulde minibar en vier à la carte restaurants. Tevens mag je gebruik maken van de faciliteiten en restaurants (mits vooraf geserveerd) in naastgelegen Iberostar Rose Hall Beach en Iberostar Rose Hall Suites.

Iberostar Grand Hotel Rose Hall ligt direct aan het fijne zandstrand Rose Hall Beach. Op het strand kun je diverse watersporten beoefenen zoals kajakken, windsurfen of snorkelen. Ook kun je een tripje op een catamaran boeken.

Na een dagje strand kun je je opfrissen in je eigen juniorsuite (tegen een meerprijs heb je zelfs uitzicht op zee). De suites hebben allen een bad met geïntegreerde jacuzzi én aparte douche. Ga dineren in een van de restaurants en geniet ’s avonds van professionele shows of boek een massagebehandeling in het wellnesscentrum voor nog meer ontspanning.

In welke luxe all inclusive resort zie jij jezelf wel zitten deze winter of aankomende zomer?

 

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *