Top 5 verre bestemmingen 2016

Stap in het vliegtuig! Top 5 verre bestemmingen van 2016

Heb jij nog geen idee waar je in 2016 naar op vakantie wilt, maar wil je wel graag buiten de Europese grenzen op ontdekkingstocht gaan? We helpen je op weg! Deze 5 verre bestemmingen gaan in 2016 goed scoren. Waarom? Lees snel verder.

1. Curaçao

Top 5 verre bestemmingen 2016, CuracaoCuraçao is sinds jaar en dag, en zo ook in 2016, één van de populairste verre bestemmingen onder Nederlanders. En dat komt niet alleen omdat we er met de Nederlandse taal goed uit de voeten kunnen. Het eiland, dat onderdeel is van de Nederlandse Antillen, is het typische plaatje van wat we verwachten van een relaxte tropische vakantie.

Mooie stranden, een zee zo helder dat duiken er één van de favoriete activiteiten is, luxe hotels, cultuur in Willemstad en een bevolking die een stuk minder gestresst is dan wij in Nederland zijn. Tel daarbij op de gastvrijheid en het plaatje is compleet.

Wij verwachten dan ook (en zien dat ook in de boekingen terug) dat Curaçao in 2016 wéér hoge ogen gooit.

2. Bali

Voor nog geen € 600,- een week naar Bali; het klinkt haast te mooi om waar te zijn, maar het kan echt. Door een groter aanbod en een hoge concurrentie van touroperators is de prijs voor een volledige vakantie (vlucht + hotel) enorm gezakt afgelopen jaar. Dit draagt bij aan de populariteit van het eiland, welke ook in 2016 door zal zetten.

Wat Bali je biedt als vakantieganger? Het vulkanische eiland biedt een hoop fantastische natuur, met de Agung Berg als een van de hoogtepunten. Ook de heilige grot Goa Lawah is een aanrader. Tempels ontbreken ook niet op het eiland. Wat dacht je van een bezoekje aan het tempelcomplex Gunung Kawi? Strandliefhebbers zijn aan het goede adres in de bruisende badplaats Kuta of het gemoedelijkere Sanur. Het culturele centrum van het eiland is Ubud.

Top 5 verre bestemmingen 2016: Dominicaanse Republiek3. Dominicaanse Republiek

Een weekje in alle luxe genieten van een all inclusive verblijf op een tropisch eiland? Als dit is wat je zoekt dan ben je aan het goede adres op de Dominicaanse Republiek, een bestemming die ook al goed scoorde in 2015.

De resorts op het eiland bieden zoveel dat je deze feitelijk niet hoeft te verlaten. Maar dat zou zonde zijn! Deze Caribische bestemming kent veel hoogtepunten. Neem een kijkje in het historische centrum van Puerto Plata, dat wordt gekenmerkt door kleurrijke huizen. Ga cultuur snuiven in de hoofdstad Santo Domingo. Breng een bezoek aan één van de ca. 30 nationale parken en natuurreservaten die het eiland rijk is. Of duik als natuurliefhebber in mooie grotten. Aan jou de keuze!

4. Kaapverdië

Kaapverdië zal zowel in de zomer als in het najaar en de winter van 2016 veel Nederlandse vakantiegangers mogen ontvangen. Je hoeft slecht zeven uur te vliegen om de archipel te bereiken en het is er het hele jaar tropisch warm (ook in de winter).

Kaapverdië bestaat uit ca. 15 eilanden, maar er zijn twee eilanden die erg gericht zijn op de toeristen. Boa Vista en het populaire Sal. Sal is zonder twijfel het meest levendige eiland. Bezoek hier het toeristische hart Santa Maria, versla de hoge golven tijdens een surfles, neem een kijkje in de onderwaterwereld van Kaapverdië of bezoek de zoutmijnen. Na afloop kan je ontspannen in een van de ruim tien hotels die we aanbieden.

Top 5 verre bestemmingen, Cuba5. Cuba

Ruim 50 jaar lang was het voor Amerikanen verboden om naar Cuba te reizen. Eerder dit jaar versoepelde Amerika deze regel. Niet iedereen is daar blij mee; sommige reizigers zijn bang dat dit pareltje straks wordt overspoeld met Amerikaanse toeristen… Tja, dan zit er maar één ding op: zo snel mogelijk gaan!

Dat is natuurlijk niet de enige reden dat Cuba voorkomt in deze toplijst. Het land biedt reizigers veel met de perfecte combinatie van cultuur en zon. Waar je in Varadero kunt genieten van meer dan 20 km aan hagelwit zanstrand, biedt de hoofdstad Havana enorm veel voor cultuurliefhebbers. Oude wijken, historische panden en kleurrijke auto’s bepalen hier het straatbeeld. Sigaren en mojito’s zijn overigens ook in overvloed aanwezig. Een vakantie voor Bourgondiërs!

Weet jij al wat de plannen worden voor 2016? Bekijk al onze aanbiedingen op de verre bestemmingen van 2016 en druk op de boek-knop. Dan kan de voorpret beginnen!

Fotografie: CristinaMuraca | Shutterstock.com

 

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *