Stranden Fuengirola

De 7 adembenemende stranden van Fuengirola

Strandliefhebbers opgelet! Fuengirola, een badplaats aan de Spaanse kust, is een ultieme vakantielocatie dankzij de lange zandstranden en eindeloze boulevard. Genieten met een hoofdletter G! Wij vertellen je over de mooiste stranden die de badplaats te bieden heeft.

Fuengirola is de trotse bezitter van een van de langste promenades van Spanje. Je kunt uitgebreid wandelen, want de boulevard is wel 7 km lang. Maak je deze wandeling dan passeer je de fantastische stranden die Fuengirola rijk is. Een lengte van 7 km betekent in dit geval namelijk ook maar liefst 7 stranden; El Ejido, Santa Amalia, San Francisco, Los Boliches, Las Gaviotas, Carvajal en Torreblanca. Reis met ons van zuid naar noord!

Playa El Ejido

Stranden Fuengirola, Playa el EjidoIn het zuiden van Fuengirola vind je het lange Playa El Ejido. Dit strand staat ook wel bekend als Playa del Castillo, dat vanuit het Spaans vertaald het ‘Kasteelstrand’ betekent.

Deze naam heeft het strand niet zomaar gekregen. Vlak achter het strand is op een heuvel Castillo de Sohail gebouwd, een fort en kasteel in één. De positie op de heuvel is strategisch, want zo konden vijanden al van een afstand worden gespot.

Combineer een bezoek aan het kasteel met een middagje luieren op dit mooie strand.

Playa de Santa Amalia

Je hoeft vanaf Playa El Ejido slechts een brug over te steken en je staat op Playa de Santa Amalia. Deze brug hangt boven een rivier, die, wanneer het veel heeft geregend, uitmondt in de zee. ’s Zomers komt het vaak voor dat de rivier droog staat. Een dagje aan Playa de Santa Amalia is vooral een relaxt dagje. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren en aan de boulevard is een groot aanbod aan restaurants en cafés te vinden.

Playa de San Francisco

Reizen we de kust verder af dan komen we aan bij een jachthaven waar bootliefhebbers hun ogen uitkijken. De haven heeft daarnaast meerdere winkels en restaurants en er zijn een aantal watersportbedrijven.

Vlak naast de jachthaven vind je Playa de San Francisco. Dit strand strekt zich over zo’n 350 m uit en is fijn voor families door de goede voorzieningen, de nabije boulevard en het langzaam aflopende strand in zee. Er is op Playa de San Francisco daarnaast speciaal voor mindervaliden een pad aangelegd, zodat het strand eenvoudig toegankelijk is.

Playa de los Boliches

Stranden Fuengirola, Playa BolichesPlaya de los Boliches is voor velen het fijnste strand van Fuengirola. Het strand, eveneens vlakbij de jachthaven, heeft the goods voor een fantastische stranddag. Er zijn ligbedden, parasols én hangmatten te huur en met dank aan de enorme breedte is er altijd een plekje te vinden.

Playa de los Boliches is overigens ook één van de schoonste stranden van Fuengirola en de waterkwaliteit is er goed. Niet verrassend dat dit strand meerdere malen het Blue Flag keurmerk toegekend heeft gekregen.

Playa de las Gaviotas

Het centraal gelegen Playa de Las Gaviotas is, net als Playa de San Francisco, een breed strand, al bestaat het in werkelijkheid uit twee stranden die door een riviermonding worden gescheiden. Playa de las Gaviotas ligt verder van het centrum af en is iets lastiger met de auto te bereiken. Een goed excuus voor een zomerse wandeling!

Playa de Torreblanca

We reizen verder naar het noorden en stoppen bij Playa de Torreblanca. Dit strand is goed met de trein te bereiken, omdat er een station vlak achter het strand ligt. Playa de Torreblanca is daarnaast fantastisch voor kinderen, want behalve een rustige zee en langzaam aflopend strand, zijn er speeltoestellen waar de kleintjes zich urenlang door kunnen vermaken.

Playa de Carvajal

Het noordelijkste strand van Fuengirola is Playa de Carvajal. Ook dit strand heeft een Blauwe Vlag mogen ontvangen. Het is hier dus schoon én veilig. Het strand grenst aan de badplaats Benalmádena en is eveneens goed bereikbaar per trein. Na een korte wandeling vanaf het station sta je al met je voeten in het zand of water!

Fijne strandhotels in Fuengirola

Stranden Fuengirola, strandhotelsVerblijf jij graag direct aan het strand? Geen probleem! Wij hebben een selectie gemaakt uit onze hotels in Fuengirola. Deze liggen in elk geval allemaal direct aan of bij het strand:

  • Occidental Fuengirola wordt slechts door een weg gescheiden van Playa de Santa Amalia. In het hotel kun je rekenen op o.a. twee zwembaden, een buffetrestaurant, bar en roomservice.
  • Playa El Ejido ligt letterlijk voor de deur wanneer je kiest voor Hotel IPV Palace & Spa. Meerdere zwembaden, een kinderbad, wellnesscentrum en fitnesscentrum bieden de luxe waar je op vakantie naar op zoek bent.
  • Om de hoek van Hotel Florida Spa vind je direct de boulevard van Fuengirola. Top als je lekker wilt shoppen of verschillende restaurantjes wilt uitproberen. Niet dat je het hotel uit hoeft, want daar kun je ook terecht in het buffetrestaurant voor ontbijt en diner. Reserveer ook wat tijd voor het wellnesscentrum en de zwembaden. Relax!

Op naar de stranden van Fuengirola! Pak je badhanddoek en bikini of zwembroek maar vast in.

OVER DE AUTEUR

Marieke

Ik ben gek op reizen én schrijven. Ik heb al flink wat van Europa gezien, maar ben nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ik neem je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *