Meestgestelde vragen Turkije

De meest gestelde vragen over Turkije op een rij

De afgelopen jaren lag Turkije flink onder vuur, met name door politieke situaties. Maar… het bleef nog altijd een van onze populairste vakantiebestemmingen. Ondanks dat het met flink wat vooroordelen te maken had. Het tij lijkt echter gekeerd; voor deze zomer lijkt Turkije weer écht records te gaan breken.

Ben jij nog in twijfel over Turkije? Op onze klantenservice zien we dagelijks veel vragen voorbijkomen over de populaire vakantiebestemming. We zetten de meest gestelde vragen over Turkije voor je op een rij. Wie weet helpt dat jou bij het maken van een keuze!

Moet ik per se o.b.v. all inclusive verblijven?

Nee! Ondanks dat Turkije bekend staat om de vele all inclusive hotels (tegen een lage prijs), zijn er ook echt andere opties. Je vindt er kleinschalige hotels en stadshotels die ook gewoon vakanties o.b.v. logies en ontbijt of halfpension aanbieden.

Prijstechnisch kan het overigens handig zijn om wél te kiezen voor all inclusive, ook als je in lokale tentjes wilt eten. Waarom? All inclusive is in Turkije zo’n gewoontegoed dat het soms goedkoper is dan een vergelijkbaar hotel o.b.v. logies en ontbijt of halfpension. En je bent dan natuurlijk niet verplicht altijd gebruik te maken van de all inclusive maaltijden.

Meest gestelde vragen Turkije; Kaptan Hotel (Turkije)Een fijn hotel dat o.b.v. logies en ontbijt of halfpension te boeken is? Kaptan Hotel in Alanya is een aanrader. Het hotel ligt vlakbij de levendige haven en je hebt de keuze uit vele restaurantjes in de omgeving.

In welke badplaats kan ik het best verblijven?

Meestgestelde vragen Turkije: badplaatsenZoveel mensen, zoveel wensen. Elke badplaats heeft haar eigen karakter en eigen pluspunten. Het is zaak om te kijken welke badplaats voldoet aan jouw wensen.

Kijk je naar de Turkse Rivièra dan is Alanya het meest veelzijdig. Side daarentegen is een fijne uitvalsbasis voor cultuurliefhebbers. Belek is de juiste plek voor rustzoekers en golfliefhebbers. En Antalya? Daar combineer je cultuur met een bruisend uitgaansleven.

Aan de Lycische Kust heb je o.a. de keuze uit het immer populaire Marmaris of het rustigere broertje Icmeler. Nog een stukje rustiger is Dalyan, dat sowieso een aanrader is voor natuurliefhebbers. Strandliefhebbers zitten hier goed in Ölüdeniz.

En dat zijn slechts enkele voorbeelden van de vele badplaatsen die je in Turkije vindt. Lees alle blogs over Turkije en je vindt ongetwijfeld de badplaats die het beste bij je past.

Het is zo goedkoop, is het wel goed?

Ja! Vraag ons niet hoe ze het voor elkaar krijgen, maar de Turken weten jou een topvakantie te geven tegen een lage prijs. In elk geval als je de prijs afzet tegen landen als Spanje en Griekenland. En dan zijn de buffetten bij de all inclusive hotels vaak ook nog eens veel gevarieerder. Goedkoop is in dit geval zeker geen duurkoop!

Handig: onderaan alle hotels en appartementen die wij aanbieden vind je ervaringen van onze reizigers. Deze onafhankelijke reviews geven je een goed beeld van wat een hotel écht te bieden heeft qua service en kwaliteit.

Is er een negatief reisadvies voor Turkije?

Nee! Anno 2018 kunnen we niet meer om terreurdreiging heen, het is terecht iets dat leeft onder vakantiegangers. Toch denkt men vaak – onterecht! – dat er een negatief reisadvies is voor Turkije. Dat is er dus niet.

Er geldt wel, al zo’n twee jaar, een aangescherpt advies; men raadt aan op drukke plekken waakzaam te zijn. Dit geldt dan eerder voor steden als Istanbul dan voor de badplaatsen. Want die zijn de afgelopen jaren gewoon rustig.

En bedenk je ook; de Turkse badplaatsen liggen verder dan Istanbul dan Amsterdam van Brussel, Berlijn, Paris of Nice. En een kans op aanslagen is er altijd, ook in Nederland. Laat dit dus vooral niet leidend zijn!

Zijn er ook kleinschalige hotels?

Meest gestelde vragen Turkije: Kleinschalige hotelsDoor de populariteit van Turkije – die het land met name dankt aan de betaalbaarheid van de luxe, veelal all inclusive hotels én het aangename klimaat – zijn de laatste jaren de grote hotels uit de grond gestampt. En ja, daar zitten ook massale hotels bij.

Aan Turkije kleeft hierdoor een massaal imago. Maar niets is minder waar! Je vindt verspreid door het land genoeg kleinschalige hotels. Wanneer iets kleinschalig is? Wij vinden dat hotels met minder dan 50 kamers hieronder vallen. En aan de hand van deze definities hebben we meer dan 150 hotels voor je in de aanbieding.

Heb je moeite met kiezen? Skip die ruim 150 hotels en lees onze blog over de mooiste boutique hotels in Turkije. Deze zijn ook grotendeels kleinschalig.

Kan ik met een huurauto op pad?

Meestgestelde vragen Turkije: autohuurEven heel kort door de bocht; je hebt twee type reizigers. Het type dat voor het gemak van een (dag)excursie gaat en het type dat liever zelf op pad gaat om kennis te maken met het land. Dat er dagexcursies te boeken zijn in overvloed, is algemeen bekend over Turkije. Maar hoe zit het met de mogelijkheden voor autoverhuur?

Ook dan zit je in Turkije goed! De wegen zijn in een goede staat, de bewegwijzering is duidelijk en ze rijden minder als gekken dan in Spanje en Griekenland. Het leuke aan per auto Turkije verkennen, is dat je veel meer in aanraking komt met locals en dat je in jouw eigen tempo bezienswaardigheden kunt bezoeken.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn als je een auto huurt in Turkije? We hebben een flink aantal opties vanuit bekende Turkse badplaatsen op een rij gezet. Lees hier alle opties.

Heb jij nu nog vragen over Turkije? Zet ze vooral hieronder & we proberen jou waar mogelijk op weg te helpen. Want het is zonde om dit oh zo mooie vakantieland links te laten liggen.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

2 thoughts on “De meest gestelde vragen over Turkije op een rij

  1. Een heerlijkland lieve mensen en marmaris is zo mooi lekker slenteren savond langs het strand met alle gezellige barretjes mooi natuur je kan alles met het busje doen voor 70cent per persoon wij zijn al 14 keer naar marmaris geweest een aanrader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *