Luxe overnachten Maleisie

Ga je mee? Luxe overnachten in Maleisië

Heb jij zin om jezelf helemaal in de watten te laten leggen? Ga voor een vakantie in Maleisië! Maleisië is een land waar veel te beleven is met mooie bezienswaardigheden en prachtige stranden. Als je in één van deze hotels verblijft, kun je daar ook nog een flinke dosis luxe aan toevoegen.

Maleisië in een vogelvlucht

In het zuidoosten van Azië vind je Maleisië. Het land is verdeeld over het vasteland van Azië en het noordelijke gedeelte van het eiland Borneo. Waar je in West-Maleisië vooral backpackers en strandgangers ziet, kun je op Borneo de tropische regenwouden verkennen. Het bijbehorende eiland Langkawi is vooral een luxe strandbestemming. Hierdoor is er voor ieder type reiziger een geschikte vakantiebestemming in Maleisië.

Ga jij voor een typische strandvakantie? In een eerder geschreven artikel lichtten we de mooiste stranden van Maleisië toe. Kun je meteen bekijken waar je het liefst zou verblijven.

Luxe hotels op Langkawi

Langkawi, het hoofdeiland van de gelijknamige Maleisische archipel, wordt ook wel grotteneiland genoemd. Deze naam heeft het eiland gekregen dankzij de vele grotten die er aanwezig zijn.

De vier belangrijkste zijn Gua Cerita (legendengrot), Gua Kelewar (vleermuizengrot), Gua Buaya (krokodillengrot) en Gua Landak (stekelvarkengrot). Daarnaast kun je op een van de vele stranden genieten van een flinke dosis zon. En bij voorkeur in een van onderstaande luxe hotels.

Luxe hotels Maleisië: Berjaya Langkawi ResortBerjaya Langkawi Resort ligt in een groene omgeving, direct aan zee. De locatie is schitterend – op een steenworp afstand van de Langkawi Sky Bridge en de watervallen Seven Wells – maar ook de restaurants, het zwembad en het wellnesscentrum dragen bij aan een onvergetelijke vakantie op Langkawi.

Alle chalets zijn smaakvol ingericht en van alle gemakken voorzien. De service is uitmuntend en dat is ook terug te lezen in de recensies. Want het viersterren hotel wordt door ruim 130 vakantiegangers beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 8,7.

Luxe hotels Maleisië: The Andaman ResortNog zo’n mooi hotel in een tropische omgeving en aan een breed zandstrand is The Andaman Resort, in het noorden van Langkawi. De luxe, elegante kamers zijn van allen gemakken voorzien én bieden prachtig uitzicht op de Andaman Zee en het Mat Chincang-gebergte.

Dit vijfsterren hotel is ideaal voor vakantiegangers die volledig tot rust willen komen. Niet alleen dankzij de ligging, maar ook door de aanwezigheid van een heerlijk wellnesscentrum. Ontspannen is hier geen opgave! Is sporten voor jou juist ontspanning? Maak dan gebruik van het fitnesscentrum. Voor kinderen is er een miniclub met speelkamer aanwezig.

Luxe overnachten Maleisië: Meritus Pelangi Beach Resort & SpaEen luxe vakantiecomplex waar zowel volwassenen als kinderen de tijd van hun leven hebben? Ga naar Meritus Pelangi Beach Resort & Spa. Het is één van de populairste hotels op Langkawi en heeft een prachtige locatie direct aan het strand van Pantai Cenang. In de directe omgeving zijn verschillende restaurantjes te vinden, waardoor je ook gemakkelijk een avond buiten de deur kunt eten.

Maar dat hoeft niet! Want Meritus Pelangi Beach Resort & Spa beschikt over een buffetrestaurant en een snack en/of drankje haal je bij een van de bars. Daarnaast beschikt het resort over meerdere zwembaden, een wellnesscentrum, volleybalveld, minigolfbaan én is er een fitnessruimte beschikbaar. Zowel overdag als ’s avonds is er een activiteitenprogramma en kunnen kinderen spelen in de miniclub (3 t/m 12 jaar). Wanneer je zin hebt in een leuke excursie tijdens een verblijf in Meritus Pelangi Beach Resort & Spa, dan is een bezoek aan één van de grotten zeker een aanrader.

Luxe verblijven in het noordelijke gedeelte van Borneo

Wist je dat Borneo het derde grootste eiland ter wereld is en dat maar liefst drie landen (waaronder Maleisië) grondgebied op dit eiland hebben? Borneo is vooral in trek bij avontuurlijke toeristen, eco-bewuste reizigers en duikliefhebbers. Het klimaat is tropisch, waardoor je het hele jaar je badkleding kunt dragen! Ook op het eiland Borneo hebben we drie luxe hotels voor je geselecteerd.

Luxe hotels Maleisië: The Pacific Sutera HotelThe Pacific Sutera Hotel is een groot hotel met maar liefst 500 kamers. Het hotel ligt tussen de zee en een golfbaan in. Daarnaast vind je op korte afstand het centrum van Kota Kinabalu. Het is een van de grotere steden van Maleisië en biedt prachtig uitzicht op de bergketen Crocker Range. In Kota Kinabalu vind je daarnaast een aantal moderne winkelcentra en op straat kun je kennismaken met lokale specialiteiten.

Ook in The Pacific Sutera Hotel zelf kun je heerlijke Maleisische en Chinese gerechten nuttigen. Overdag kun je een balletje slaan op de tennisbaan of ga je snorkelen, duiken of fietsen. En ’s avonds kun je genieten van een avondje in de minibioscoop!

Luxe hotels Maleisie: Shangri La's Rasa Ria Resort & SpaAan de Dalit-baai van Kota Kinabalu vind je het luxe Shangri-La’s Rasa Ria Resort & Spa. De kamers hebben een Maleisisch thema en bieden een spectaculair uitzicht op het strand, waar het resort direct aan ligt. Naast het hotel vind je een golfbaan.

In Shangri-La’s Rasa Ria Resort & Spa kom je op het gebied van eten en drinken niks te kort dankzij de aanwezigheid van meerdere specialiteiten restaurants (waaronder Italiaanse, Maleisische en Japanse specialiteiten) en bars. Er is zelfs een bar op het strand en je kunt daarnaast gebruikmaken van de 24-uurs roomservice (mogelijk tegen betaling).

Een verblijf in Shangri-La’s Rasa Ria Resort & Spa zorgt voor een unieke beleving, mede dankzij de ligging in het natuurgebied Nature Interpretation Centre. Hier kun je kennismaken met de wilde dieren van Borneo!

Ervaar service van wereldklasse in het prachtige Shangri-La’s Tanjung Aru Resort & Spa. Dit luxe resort wordt omgeven door tropische landschappen! Kom volledig tot rust in je luxe suite of laat jezelf in de watten leggen tijdens een overheerlijke massage. Daarnaast zijn er meerdere restaurants, waaronder het bekroonde restaurant Peppino’s waar authentieke Italiaanse gerechten worden geserveerd. De kinderen vermaken zich in het kinderbad met watertoestellen!

Zie jij zo’n luxe vakantie in Maleisië wel zitten? Boek een van deze hotels of bekijk ons volledige vakantie-aanbod!

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *