Vakantie Lloret de Mar

Lloret de Mar: meer dan een feestparadijs

Bij Lloret de Mar denk je al gauw aan feestende jongeren… Maar wist je dat de Spaanse badplaats aan de Costa Brava ook veel te bieden heeft als je niét van uitgaan houdt? We laten je in deze blogpost graag de andere kant van Lloret de Mar zien!

Uitgebreid cultuur snuiven

Vakantie Lloret de Mar, kasteelHoewel je het bij een jongerenbestemming als Lloret de Mar niet direct zou denken, kun je in deze badplaats cultuur snuiven. Zo vind je er diverse kerken en kathedralen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Enkele aanraders zijn de Esglesia Paroquia de Sant Roma en de Santuari de Sant Pere del Bosc.

Ook het kasteel San Joan is de moeite waard om te bezoeken. Klim omhoog naar de top van de uitkijktoren om van een schitterend uitzicht te genieten. Daarnaast zijn er diverse musea gevestigd in de badplaats. Ga naar het Maritiem Museum of het Archeologisch Museum wanneer je een kijkje wilt nemen in de geschiedenis. En ben je dierenliefhebber? Bezoek dan het Kattenmuseum. Ook leuk voor kinderen!

Vakantie Lloret de Mar, URH Hotel Excelsior Wil je helemaal tot rust komen? Boek dan een vakantie naar URH Hotel Excelsior . Op het dak vind je een wellnesscentrum. Neem plaats in de sauna of whirlpool en geniet van een prachtig uitzicht over het strand. Dat wordt genieten!

Wandelen langs de kust

Vergeet je sneakers niet mee te nemen in je koffer, want Lloret de Mar beschikt over een aantal mooie wandelpaden langs de kust. Loop bijvoorbeeld in noordelijke richting naar Tossa de Mar of wandel naar het zuiden om Blanes te bezoeken. Beide badplaatsen liggen op ca. 10 kilometer van Lloret de Mar. Trek dus je gympies aan en vergeet je camera niet mee te nemen om jaloersmakende panoramafoto’s te maken!

Luieren aan het strand

Vakantie Lloret de Mar, strandWil je vooral niet té actief zijn tijdens je vakantie? Leg dan je handdoek neer op één van de stranden. Het hoofdstrand vind je direct bij het centrum. Ondanks dat het hier in het hoogseizoen druk kan zijn, zal je toch zeker een plekje vinden. Het strand is namelijk 1.300 meter lang en 40 meter breed! Door de restaurants, douches en kiosken in de buurt ben je van alle gemakken voorzien.

Neem je liever plaats op een rustiger strand? Ga dan naar het Santa Christa strand, op ca. 3 kilometer van het centrum. Terwijl je ligt te zonnen op je handdoek, geniet je van de prachtige omgeving; het strand ligt tussen twee rotsen. En voor het ultieme vakantiegevoel kun je een hangmat huren!

Een andere aanrader is het strand Sa Boadella, op ca. 2,5 kilometer van het centrum. Doordat het water niet erg diep is, is het een ideale plek voor gezinnen. Kinderen kunnen er veilig spelen! Het strand ligt tussen twee rotsen in, waardoor je ook weinig last hebt van wind. Vergeet je echter niet in te smeren!

Vakantie Lloret de Mar, Hotel Surfmar Wil je verblijven nabij het hoofdstrand van Lloret de Mar? Dan is Hotel Surfmar een goede keus. Gratis WiFi, een ruim zwembad en een jacuzzi zijn slechts enkele van de hotelfaciliteiten. En door te kiezen voor een verblijf o.b.v. all inclusive, weet je zeker dat je niks tekort komt!

(Water)sporten voor iedereen

Houd jij wel van een flinke dosis actie? Ook dan ben je in Lloret de Mar aan het juiste adres. Aan het hoofdstrand kun je diverse watersporten beoefenen. Wat dacht je van jetskiën, parasailen of een ritje maken op een bananenboot? Voor wie liever met zijn beide benen in het zand blijft staan, is er de mogelijkheid om te beachvolleyballen.

Ook aan de echte dare devils is gedacht: zij krijgen een adrenalinekick door te bungeejumpen. Een andere mogelijkheid is scaddiven. Dit lijkt op bungeejumpen, maar er is één verschil… Je zit niet vast aan een elastiek, maar wordt opgevangen door een groot net. Durf jij het aan?

Uit te dak gaan in het waterpark

Waterratten opgelet: een bezoek aan Water World Lloret mag niet aan jouw vakantie ontbreken! Dit grote waterpark beschikt over spectaculaire attracties en faciliteiten voor zowel jong als oud. De jongste vakantiegangers kunnen zich namelijk vermaken in de speeltuin of tijdens een potje minigolf. De allerkleinsten kunnen daarnaast veilig spelen op het speciale kindereiland. Eén ding is zeker: je zal je hier niet snel vervelen!

Ben je overtuigd en wil je op vakantie naar Lloret de Mar? Bekijk dan ons volledige aanbod & boek. Fijne vakantie!

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *