Koning te rijk: koninklijke bestemmingen

Oranje boven! Hier voel je je de koning te rijk

Terwijl onze majesteit Willem-Alexander zijn 52e verjaardag viert in Amersfoort kijken we langzaam naar de grijze wolken. Geen zonnige Koningsdag dit jaar. En dus dromen we weg bij tropische beelden en mooie hotels op koninklijke bestemmingen. Hier voel je je zonder twijfel de koning te rijk!

Koninklijk verblijven op Curaçao

Koninklijke bestemmingen: Avila Beach HotelZeg je Curaçao en koninklijk, dan zeg je Avila Beach Hotel. Dit oudste en een van de meest bekende hotels van het eiland is een van de vaste verblijfplaatsen van de Koninklijke familie op het tropische eiland.

Tijdens een verblijf in dit viersterren hotel kun je rekenen op een persoonlijke service van hoog niveau. Je vakantie wordt daarnaast gevuld met romantisch etentjes aan een van de privéstranden, een verfrissende duik in het zwembad en ontspannende massages in het wellnesscentrum. Door de centrale ligging ben je daarnaast binnen no time in het sfeervolle centrum van Willemstad.

Extra luxe verblijven? Boek een Blues Wing. Je verblijft dan in een riant houten huisje op de pier. Een geweldig uitzicht gegarandeerd.

Een stukje Holland in Turkije

Koninklijk bestemmingen: Orange County Kemer Resort HotelYou love it or you hate it: Orange County Kemer Resort Hotel. Dit luxe resort aan de Turkse Rivièra, is volledig in Amsterdamse stijl gebouwd.

Check in bij het Centraal Station onder het toeziend oog van Prinses Beatrix, overnacht in een grachtenpand of Volendams huisje en geniet ondertussen van zon, zee & strand. Het hotel beschikt namelijk over een privéstrand voor de deur en dankzij het riante zwembad met waterglijbanen is er voor de jongste vakantiegangers ook genoeg te beleven.

Orange County Resort ligt nabij Kemer aan de Turkse Rivièra. Het is haast niet meer voor te stellen dat deze bruisende en zonnige badplaats met bars, terrasjes, winkeltjes en discotheken ooit een slaperig visserstadje was… Natuurliefhebbers kunnen vanuit het hotel een uitstapje maken naar het Taurusgebergte en ook een uitstapje naar de historische plaats Side behoort tot de mogelijkheden.

Een sprookjespaleis in Marrakech

Koninklijk bestemmingen: MarrakechWist je dat Marokko over maar liefst vier zogeheten koningssteden beschikt? In een ver verleden riepen verschillende machthebbers hun stad uit tot belangrijkste stad van het land. Gevolg: vier steden die tot op de dag van vandaag claimen dé koningsstad te zijn.

Marrakech is de bekendste van deze koningsstad en ook nog eens de stad met de meest luxe hotels en riads. Stuk voor stuk paleisjes! Ons favoriete paleis is Les Jardins de la Koutoubia. Dit luxe hotel ligt in de sfeervolle medina en nabij het bekende plein Djemaa el Fna, waardoor je Marrakech voor de volle 100% kunt ervaren.

Ondanks de centrale en levendige ligging verblijf je overigens wel in alle rust. Na een lange dag slenteren door de smalle kronkelstraatjes voel je je de koning te rijk als je op de patio aan het zwembad ligt, geniet van een hamambehandeling of in een van de restaurants kennismaakt met lokale specialiteiten.

Koninklijke bestemmingen, Royal Palm MarrakechOmdat ‘ie zo mooi is willen we je het droomhotel Royal Palm Marrakech niet onthouden. Hier verblijf je koninklijk met een hoofdletter K. Dankzij de prachtige suites en comfortabele bedden slaap je als een prins(es).

Oranje boven in Frankrijk

Koninklijke bestemmingen: Mercure Hotel OrangeVergeet Oranjestad op Aruba, ga naar Orange in Frankrijk voor een koninklijk tintje aan jouw vakantie. Deze plaats in Zuid-Frankrijk draagt de naam Orange niet voor niets. Je vindt hier een 17e-eeuwse citadel die door Maurits van Oranje-Nassau is opgericht, nadat de Nassau’s jaren daarvoor de stad al tot een protestants toevluchtsoord maakten.

Geen luxe hotels in overvloed in dit oord, maar dat is ook niet nodig als je verblijft in Orange. Zo zal je je de koning te rijk voelen als je kiest voor Mercure Hotel Orange. Geniet van het Franse zonnetje aan het zwembad en slaap als een roos dankzij de comfortabele kamers. En de omgeving? Proef de beste wijnen, ontdek de mooie landschappen en bewonder culturele bezienswaardigheden die zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan.

Queens, een bijzonder stukje New York

Koninklijke bestemmingen: New YorkIt’s all in the name! En hoewel we geen Koninginnedag meer vieren, rekenen we Queens ook goed voor een extra koninklijk tintje. Tel daarbij op dat New York de woonplaats van Máxima was toen zij Willem-Alexander leerde kennen…

Dit stadsdeel van New York doet zeker niet onder voor het populaire Manhattan. Je vindt er een breed aanbod aan musea, een dierentuin en diverse parken. Met de metro sta je daarnaast binnen 10 minuten in Manhattan om een kijkje te nemen bij o.a. Grand Central Terminal, The Empire State Building, Brooklyn Bridge en Central Park.

In welk hotel wij ons de koning te rijk zouden voelen? Het sfeervolle en industriële The Paper Factory Hotel, wat – zoals de naam al doet vermoeden – in een oude papierfabriek gevestigd is. Het pand is meer dan 100 jaar oud, maar van binnen is het gloednieuw, modern en van alle gemakken voorzien.

Nog meer plekken waar jij je de koning te rijk voelt

In deze hotels word je niet alleen koninklijk ontvangen, maar voel jij je zeker weten de koning te rijk. Waar wil jij het eerste naartoe?

  • Titanic Royal Aqua Park in het Egyptische Hurghada lijkt op een Oosters paleis. Met name kinderen hebben hier de tijd van hun leven dankzij de vele zwembaden en de kinderfaciliteiten. Ondertussen laat jij je verwennen in het wellnesscentrum.
  • It’s all in the name. Oranjestad op Aruba kan natuurlijk niet ontbreken in ons lijstje. Een van de mooiste hotels in deze koninklijk klinkende plaats is Renaissance Wind Creek Aruba Resort. Je hebt twee van de weinige privéstranden van het eiland tot je beschikking én je kunt zonnen tussen de flamingo’s! Instagram-waardige plaatjes gegarandeerd!
  • Stijlvolle kamers, een heerlijk zwembad & een zonovergoten eiland. Welkom bij Vasia Royal Hotel op het Griekse eiland Kreta. Het ontbreekt je werkelijk aan niets als je boekt o.b.v. all inclusive.
  • Koninklijk verblijven én tot rust komen? Dat kan bij Royal Castle in Bulgarije. Dit rijkelijk versierde koninklijke kasteel is van alle gemakken voorzien voor een heerlijke zonvakantie. Bovendien is het strand binnen handbereik!

Inmiddels komt de regen hier regelmatig uit de lucht vallen. We wensen je ondanks het slechte weer een fijne Koningsdag. En mocht je het regenachtige weer toch zat zijn, neem gerust een kijkje bij onze last minute aanbiedingen.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *