Vakantie Koh Tao

Koh Tao, het paradijselijke Thaise pareltje

Is het jouw droom om vakantie te vieren op een tropisch eiland, waar je kunt relaxen aan witte stranden en duiken in een helderblauwe zee? Dan is een reis naar Koh Tao iets voor jou. Dit Thaise eiland is een ideale bestemming voor zonaanbidders, maar ook sportliefhebbers en feestgangers kunnen hier hun hart ophalen. Droom met ons weg naar Koh Tao!

Koh Tao in een notendop

Vakantie Koh Tao, strandKoh Tao is een eiland in de zuidelijke Golf van Thailand. Met een oppervlakte van slechts 21 km² is het absoluut niet het grootste, maar wel één van de populairste Thaise eilanden.

Om Koh Tao te bereiken, kun je het best de ferryboot pakken vanaf het vasteland in de kustplaats Chumphon; je bereikt het eiland dan binnen ca. 2 uur varen. Tijdens de boottocht geniet je van een schitterend uitzicht over het helderblauwe water. Hiervan krijg je direct een ultiem vakantiegevoel!

Paradijselijke stranden

Vakantie Koh Tao, strandKoh Tao is een ideale vakantiebestemming voor zonaanbidders. Drukbezochte stranden worden op het eiland afgewisseld met stille stukjes kust. Eén ding is zeker: je vindt gegarandeerd een strand dat bij jou past! Wij zetten de mooiste stranden en baaien voor je op een rij.

  • Het meest bekende strand van het eiland is Sairee Beach. Dit ca. 2 km lange zandstrand aan de westkust van het eiland leent zich perfect voor een dag relaxen onder de Thaise zon. Door het witte zand en heldere water is het een ideale plek om jaloersmakende vakantiefoto’s te maken! Naast aan het strand liggen, kun je hier ook plaatsnemen in één van de vele strandtentjes, meedoen aan een lesje duiken en een leuke souvenir scoren in de winkeltjes.
  • Zelden zal je zulk helder blauwgroen water zien als bij Mango Bay, de enige baai aan de noordkust van Koh Tao! De naam heeft de baai te danken aan de vele mangobomen die er staan. Mango Bay is een ideale plek om te snorkelen en te genieten van de prachtige onderwaterwereld. Je krijgt hier gegarandeerd een paradijselijk gevoel! Om het witte, kleine zandstrand te bereiken, kun je het beste op een taxiboot stappen bij Sairee Beach.
  • Ben jij een echte dare devil? Dan is Shark Bay het strand voor jou. De naam zegt het al; je kunt hier zomaar een zwartpuntrifhaai spotten! Deze staan erom bekend niet gevaarlijk te zijn, dus je kunt hier met een gerust hart het water betreden en aan het strand genieten van de zon.
  • Dit strand kon niet in ons lijstje ontbreken, alleen al vanwege de naam: Aow Leuk! Ja, zo heet het strand echt. Na wat te zoeken op internet, kwamen wij erachter dat je de naam zo ongeveer uitspreekt als het woord ‘ouwelijk’. De sfeer aan dit strand is laidback. Op de omliggende rotsen is een restaurantje gevestigd, waar je een prachtig uitzicht hebt over zee. Dat is pas (Aow) leuk!
Wil jij de ultieme paradijselijke ervaring beleven door in de zon te liggen op een strand dat voelt als een privéstrand? Je kunt op diverse plekken een longtailboat of kayak huren om zelf een mooi stukje strand te vinden!

Sportief vakantie vieren

Vakantie Koh Tao, duikenKoh Tao staat bekend als hét Thaise eiland om te duiken. In de kleurrijke onderwaterwereld kun je o.a. tropische vissen, haaien en prachtig koraal bewonderen. Heb je nog nooit gedoken? Geen probleem: op het eiland heb je de keuze uit ruim 70 duikscholen waar je kunt deelnemen aan een cursus!

Ook snorkelen behoort tot de mogelijkheden. Er worden diverse excursies georganiseerd naar de snorkel hotspots van Koh Tao, maar je kunt ook op veel plekken zelf snorkeluitrusting huren (vaak voor nog geen euro!). Het water rondom het eiland is zo helder, dat je de onderwaterwereld ook kunt bewonderen zonder te duiken of snorkelen. Wie weet spot je wel een schildpad!

Wil jij Koh Tao liever niet onder, maar boven water verkennen? Dat kan door een paddle board te huren. Je kunt dan op jouw eigen tempo dobberen over water en, wanneer de avond valt, genieten van een prachtige zonsondergang!

Ben jij niet zo’n waterrat, maar houd je er wel van om actief bezig te zijn tijdens je vakantie? Doordat Koh Tao een klein eiland is, kun je ook te voet de hoogtepunten verkennen. Je komt o.a. palmplantages, mooie baaien en rustige strandjes tegen tijdens jouw wandeling!

Excursies

Vakantie Koh Tao, Koh Nang YuanIn de omgeving van Koh Tao liggen diverse eilandjes die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. Een aanrader is Koh Nang Yuan, dat bestaat uit drie eilandjes die met elkaar zijn verbonden door witte zandbanken. Stap op een taxiboot of vaar zelf in een longtailboot naar dit pareltje. Er worden daarnaast ook diverse (snorkel- en duik)excursies naar Koh Nang Yuan aangeboden.

Nog zo’n fraai buureiland is Koh Phangan. Dit eiland staat bekend om haar full moon party’s! Dans tot de zon opkomt terwijl je geniet van het schitterende uitzicht. Ook beschikt het eiland over prachtige natuur. De mooie stranden en enorme Phaeng waterval zijn absolute aanraders om te bezoeken. Mis ook zeker de night market niet; op deze nachtelijke markt proef je het lekkerste eten uit alle windstreken! Je kunt Koh Phangan bereiken per catamaran.

Een excursie naar Koh Phangan is populair onder vakantiegangers op Koh Tao. Het is dan ook een aanrader om deze vooraf te reserveren. Zo weet je zeker dat je alles uit je vakantie kunt halen!

De mooiste hotels

Vakantie Koh Tao, Koh Tao Montra Resort & SpaKun jij niet wachten om Koh Tao te bezoeken, maar weet je niet waar je kunt verblijven? We’ve got you covered! Wij helpen je door onze mooiste hotels op het eiland voor je te selecteren:

  • Wil jij leren duiken tijdens je vakantie? Ga dan naar Koh Tao Coral Grand Resort. Dit hotel beschikt namelijk over een eigen duikschool! Door de ligging aan zee kun je optimaal genieten van de zon, terwijl je een drankje bestelt aan de strandbar. Hallo vakantiegevoel!
  • Koh Tao Montra Resort & Spa beschikt o.a. over een jacuzzi en meerdere zwembaden (verspreid over drie niveaus!). De mogelijkheden om te leren duiken en een kookles te volgen maken jouw vakantie helemaal af.

Zie jij jezelf al genieten op het paradijselijke Koh Tao? We wensen je een heerlijke vakantie!

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *