Vakantie Girona

Girona, de kleurrijke Spaanse stad

Wil jij tijdens jouw vakantie aan de Costa Brava graag cultuur snuiven in een levendige stad, maar wijk je liever niet uit naar het drukke Barcelona? Breng dan een bezoek aan Girona! Een oud centrum, gekleurde huisjes én gezellige terrasjes maken de stad een heerlijke plek voor een dagtrip. Kijk je mee?

Het Spaanse Girona (ook wel bekend als Gerona) ligt in de noordelijke regio Catalonië, op ca. 45 kilometer van de zonnige Costa Brava. Wanneer je een auto huurt, kun je dan ook gemakkelijk naar de stad toe rijden. Slenter door het oude centrum, zwaai met je creditcard in de vele winkeltjes en bestel lekkere tapas op één van de terrasjes. Je hebt er alles binnen handbereik voor een geslaagde dagtrip!

Dwalen door het historisch centrum

Vakantie Girona, centrumIn het oude centrum van Girona zijn tal van indrukwekkende bezienswaardigheden te vinden. Eén van de absolute blikvangers van de stad is de Kathedraal van Girona. Je kunt de kathedraal bereiken via een trap van maar liefst honderd treden. Het mooie uitzicht over het oude centrum maakt de klim het echter meer dan waard! Tegen betaling kun je de kathedraal vanbinnen bezichtigen.

Nog meer cultuur snuiven? Loop dan door naar de Arabische badhuizen die achter de kathedraal gevestigd zijn. De badhuizen stammen uit de 12e eeuw en geven je een kijkje in de Moorse geschiedenis van de stad. Wandel door de mooie ruimtes en geniet van de prachtige architectuur.

Wil je een bijzonder museum bezoeken tijdens jouw dagje in Girona? De stad beschikt over het enige Filmmuseum van heel Spanje. Bijzonder! Hier leer je meer over de geschiedenis van film en over de verschillende technieken die vroeger werden gebruikt.

Een absolute aanrader om naartoe te wandelen is de Joodse wijk El Call. Wissel je slippers maar in voor sneakers wanneer je deze wijk bezoekt, want doordat de wijk is gebouwd tegen een heuvel, vind je er voornamelijk hele steile trappen. De bekendste trap is de Palau dels Agullana, die in tweeën is gesplitst. Laat het klimmen maar beginnen!

Slenter door de smalle straatjes, geniet van de prachtige architectuur en geniet van het uitzicht bij één van de vele doorkijkjes. Neem vervolgens plaats op een terrasje en bestel een glas sangria en smaakvolle tapas. En wil je meer leren over de heftige geschiedenis van deze wijk? Breng dan een bezoek aan het Joods Museum.

Wandel langs de gekleurde huizen

Vakantie Girona, gekleurde huizenDirect langs het oude centrum stroomt de Onyar rivier, die dwars door de stad heen loopt. Wandel over één van de vele bruggen om te genieten van een uitzicht op de prachtig gekleurde huizen die hieraan gevestigd zijn. Deze worden door velen ook wel ‘hangende huizen’ genoemd, omdat ze op en over het water lijken te hangen.

Foto’s van deze huizen staan in vrijwel elke reisgids en op welke website over Girona. De weerspiegeling van de huizen in het water maakt dat jouw vakantiefoto’s van deze plek er nog fraaier uitzien. Je hebt Girona niet gezien als je niet langs deze kleurige gebouwen hebt gewandeld!

Uitgebreid shoppen

Ben jij een winkelliefhebber? In het oude centrum van Girona vind je tal van kleine boetiekjes en speelgoedwinkels. Je vindt er vrij weinig grotere winkelketens, dus je zult hier gegarandeerd een bijzondere shopervaring beleven.

Bezoek je Girona met kinderen? Zij zullen hun geluk niet op kunnen in één van de vele bijzondere speelgoedwinkels. Dat wordt nog moeilijk ‘nee’ zeggen! Ben je nog niet uit geshopt? Loop dan iets verder het centrum in of breng een bezoek aan Centro Commercial EspaiGirones, één van de grootste winkelcentra in de omgeving.

Houd er rekening mee dat veel winkels siësta houden en dus tijdens de middag dicht zijn. Dit compenseren ze echter wel door in de avonden hun deuren weer te openen. Je kunt na het avondeten nog even doorgaan!

Ultiem relaxen in het stadspark

Wil je tijdens jouw dag struinen door de stad even een rustmoment inplannen? Ga dan naar het La Devesa stadspark, dat direct aan het centrum van Girona grenst. Neem iets lekkers te eten en drinken mee en zoek de schaduw op onder één van de vele bomen.

Daarnaast worden er regelmatig marktjes georganiseerd, waarje gegarandeerd iets leuks scoort voor het thuisfront. En op het multi-sportveld en in het zwembad kun je aan jouw dagelijkse dosis beweging komen!

Verblijven nabij de stad

Zie jij een dagtrip naar Girona wel zitten, maar weet je nog niet waar je het best kunt verblijven? Wij helpen je een handje door een paar fijne hotels aan de Costa Brava voor je op een rij te zetten. Allemaal op ca. 40 kilometer afstand van Girona!

  • In de badplaats L’Estartit vind je Appartementen Sa Gavina Medes & Gaudi . De appartementen zijn van alle gemakken voorzien. In het complex vind je daarnaast een zwembad met een apart kindergedeelte. Ook kun je er gebruik maken van gratis WiFi. Ideaal!
  • Verblijf je liever in het zuidelijker gelegen Tossa de Mar? Dan ben je in Zel Costa Brava aan het juiste adres! Neem een duik in één van de drie zwembaden, roetsj van de waterglijbaan en relax in de jacuzzi. En door gebruik te maken van gratis WiFi, stuur je jouw foto’s en verhalen direct door naar het thuisfront!

Zie jij jezelf wel wandelen door de mooie straatjes van Girona en wil je nog meer keuze uit hotels aan de Costa Brava? Check dan ons volledige aanbod en boek. Niks staat jouw Spaanse vakantie nog in de weg!

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *