Dublin voor mannen

Dublin for dudes

Op zoek naar een toffe stad om met een vriendengroep vol mannen drie of vier dagen de boel op stelten te zetten? Ga naar Dublin. En niet alleen vanwege de flinke hoeveelheid bier… (die natuurlijk wel heel erg fijn is).

Een duik in de geschiedenis van Guinness

Dublin for dudes: GuinnessHet eerste wat de gemiddelde man in Dublin doet? Een biertje drinken! En daarmee doe je precies wat de locals hier graag doen. De Ieren zijn namelijk dol op bier en niet zo’n klein beetje ook. Maar liefst 47% van de totale alcoholconsumptie bestaat uit bier. En men brouwt in Ierland jaarlijks ook maar liefst 8 miljoen hectoliter bier.

Dublin is daarnaast de thuishaven van Guinness, het populairste biermerk van het land. In de Guinness Storehouse, een zeven verdiepingen tellend gebouw uit 1905, wordt je meegenomen in het brouwproces en kun je bier proeven met een geweldig uitzicht over de stad. Ook leuk: bemachtig een heus tapdiploma!

De Guinness Storehouse is populair en het is aan te raden vooraf jouw rondleiding en proeverij te reserveren. Zo sla je een wachtrij van heb ik jou daar over. Je kan dit boeken via onze partner GetYourGuide.

Mocht je niet zo van bier houden; je vindt in Dublin ook The Old Jameson distilery. Dit is de perfecte plek voor whiskey-liefhebbers.

Dublin te fiets!

Houden jullie van quick sightseeing of hebben jullie stiekem teveel tijd doorgebracht in Temple Bar én nog weinig gezien van de stad? Ga op pad met een lokale gids en ontdek Dublin te fiets.

Oké, met veel tours kom je óók langs Tempel-Bar en de Guinness Store, maar je leert ook nieuwe plekken kennen. Je kunt bijvoorbeeld de Saint Patricks Cathedral bewonderen of een kijkje nemen bij Dublin Castle en General Post Office. Jouw tour kun je eenvoudig boeken via Baja Bikes.

Dublin for dudes: Temple-BarEn nog een dosis bier…

Temple Bar is dé plek om met de mannen een avondje (of twee of drie) door te brengen. Dit bekende en bovenal culturele uitgaansgebied vind je in het oude middeleeuwse centrum.

Waar het overdag de plek is voor diverse markten, is het ’s avonds vooral erg gezellig in de vele pubs. Sommige pubs verkopen zelfs hun eigen biermerken! Nog even door proeven dus…

Trinity City Hotel, DublinVanuit de kroeg jouw hotelbed in rollen? Verblijf in Trinity City Hotel. Dit hotel ligt op slechts een paar minute lopen van Temple-Bar en beschikt over moderne kamers en gratis WiFi. Pas wel op met het hele van zatte foto’s!

Welke hond moedig jij aan?

Wist je dat je in Dublin twee hondenracebanen vindt, die elk meerdere avonden per week geopend zijn? Gezinnen gaan hier graag als uitje naar toe. Mocht je op zaterdag in de stad verblijven, ga dan zeker ’s avonds naar de racebaan in Shelbourne Park. Met een kleine inzet kan je al gokken op jouw favoriete hond. En afhankelijk van jouw inzet kun je zomaar een paar pintjes terugverdienen.

Toch ook een stukje cultuur?

Als we heel erg in hokjes denken, zijn het vooral de vrouwen die van cultuur houden. Maar we willen natuurlijk niemand passeren. Daarom een dosis cultuur met een stoer tintje.

Eén van de oudste kerken van Dublin is de 11e eeuwse Saint Michan’s kerk. En het is niet eens zozeer de kerk die bijzonder is; het meest bijzondere vind je onder de kerk. In de grafkelders liggen de gemummificeerde lichamen van mensen die hier door de eeuwen heen zijn weggezet. En omdat de kerk is vervaardigd uit een speciaal soort steen zijn deze lichamen nog altijd niet vergaan. Een heuse Quasimodo neemt je mee langs de mummies en grafkisten. Durf jij die ene bijzondere mummie aan te raden? Dat zou geluk brengen!

Op naar de trimsalon!

Een aantal snor- en baardmannen in het gezelschap? Breng een bezoek aan een van de beste barbershops ter wereld, The Waldorf Barbershop (13 Westmoreland Street). De eigenaar Liam, die het samen met zijn dochter Linda runt, oefent zijn vak al meer dan 60 jaar uit. Snorren en baarden kennen voor hem geen geheimen meer, en mesjes en borstels ook niet. Zo kom je goed verzorgd weer thuis!

Zie jij zo’n mannentrip wel zitten? Bekijk al onze stedentrips naar Dublin.

Fotografie: Anton Ivanov | Shutterstock, Milosz Maslanka Madruga Verde

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *