Doen op de Malediven

Malediven: meer dan vanuit je hangmat genieten van de lekkerste cocktails

Luxe hotels, parelwitte stranden omgeven door palmbomen, snorkelen, tropische cocktails…. Denk je aan de Malediven, dan is dit ongetwijfeld het eerste wat er in je opkomt. Toch beschikt de tropische archipel over meer dan deze ingrediënten voor een geslaagde zonvakantie. Je kunt genoeg doen op de Malediven! Kijk je mee?

Bewonder de onderwaterwereld vanachter een duikbril

Een grote verzameling bontgekleurde vissen, kleine haaien en enorme pijlstaartroggen; de onderwaterwereld van de Malediven is enorm divers. Tijd om vanachter een duikbril kennis te maken!

Er is genoeg water om uit te kiezen voor een snorkelavontuur. De eilanden van de archipel liggen verspreid over een oppervlakte van ca. 90.000 km², maar de totale landoppervlakte is slechts een kleine 300 km. De rest is… Water, water en nog eens water!

Bezoek een van de vele eilanden

Doen op de MaledivenWist je dat de Malediven uit bijna 1.200 eilanden betaat? Nog geen 100 hiervan zijn de thuisbasis van de vele luxe hotels die wij aanbieden.

Zo’n 200 eilanden worden bewoond door locals. Wil je kennismaken met het lokale leven dan raden we je aan om een van deze eilanden te bezoeken.

Breng een paar uur door in een van de kleinste hoofdsteden ter wereld

De hoofdstad van de Malediven, Male, is een must-see tijdens een vakantie in de Malediven. De stad beslaat het volledige gelijknamige eiland, dat met een oppervlakte van ca. 2 km² een van de grootste eilanden is.

In een paar uur tijd maak je kennis met de lokale bevolking en kun je de Vrijdagmoskee, een van de belangrijkste moskeeën van het eiland, bezoeken. Breng ook een bezoek aan de twee grootste winkelcentra van de archipel, Chandhanee Magu en Majeedhee Magu.

Relax met dank aan de vele wellnessfaciliteiten

Doen Malediven: wellnessEen massage met kokosolie, een bad van kokosolie of met rozenblaadjes; de luxe hotels op de Malediven zijn helemaal into wellness. Ben jij een liefhebber van wellness neem dan zeker even een kijkje bij:

  • Centara Ras Fushi Resort & Spa Maldives, een resort met naast wellnessfaciliteiten een huisrif voor de deur, luxe beachvilla’s en meerdere restaurants om uit te kiezen.
  • Sun Siyam Olhuveli, een resort dat wordt geroemd vanwege de goede wellnessfaciliteiten, een hagelwit zandstrand voor de deur en meerdere buitenbaden.
  • Nika Island Resort & Spa, een idyllisch resort dat niet alleen over uitstekende wellnessfaciliteiten beschikt, maar ook over luxe strandvilla’s en de mogelijkheid om all inclusive te verblijven.

Meer keuze? We hebben een ruim aanbod aan luxe all inclusive hotels op de Malediven.

Maak kennis met lokale specialiteiten

De hotels in de Malediven zijn enorm westers en van alle comfort voorzien. Dat betekent dat ook een groot deel van het eten wordt geïmporteerd. Maar je hoeft zeker niet bang te zijn dat je geen kennis kunt maken met lokale specialiteiten.

Proef bijvoorbeeld mas huni, een populair visgerecht met o.a. gemalen kokos, limoen, chilipepers en uien. Vis en curry, maar ook rijst, spelen sowieso een belangrijke rol in de lokale keuken. Dit komt door de invloeden van de Indiase en de Srilankaanse keuken. Oh, en de inwoners zijn dol op pikant. Bestel dus meteen even een kokoswatertje bij je eten!

Een andere leuke manier om kennis te maken met lokale specialiteiten is het volgen van een kookworkshop. Zo kun je thuis ook nog genieten van al het lekkers dat je hebt ontdekt tijdens je vakantie in de Malediven.

Private dining voor op-en-top romantiek

Veel hotels op de Malediven bieden je de mogelijkheid voor private dining. Wat dit inhoudt? Bijvoorbeeld een onvergetelijk diner voor twee tijdens zonsondergang. En dan niet in een restaurant waar nog 50 vakantiegangers dineren, maar een los tafeltje op het strand met je privé ober.

Ook romantisch: een cruise bij zonsondergang. Genieten met een glas champagne in je hand!

Maak een vlucht met een watervliegtuig

doen-malediven-watervliegtuigGrote kans dat jouw vakantie start met deze activiteit; vanaf Male International Airport, dé luchthaven van de Malediven, word je veelal per watervliegtuig naar je resort gebracht. Je stijgt op vanaf het water en je landt op het water!

Op deze manier heb je een goede kennismaking met het indrukwekkende eilandlandschap. Smaakt het naar meer of is jouw transfer (onverwacht) per boot? Vraag bij je resort naar losse vluchten.

Ga dolfijnen spotten

De onderwaterwereld van de Malediven herbergt niet alleen een grote hoeveelheid pijlstaartroggen en reuzemanta’s, ook dolfijnen en walvissen zijn in grote getale aanwezig. Je vindt er ruim 20 soorten dolfijnen en walvissen, waaronder in het zuiden van de archipel o.a. de witlipdolfijn.

Wil jij dolfijnen spotten tijdens jouw vakantie op de Malediven? Vraag bij de receptie van je resort naar de mogelijkheden voor georganiseerde boottochten.

Neem een duik in je privé zwembad of jacuzzi

Op en top genieten van jouw vakantie in dit tropische paradijs? Diverse luxe resorts op het eiland bieden de mogelijkheid om een villa met privé zwembad of jacuzzi te boeken. Een andere mogelijkheid is een watervilla vanwaar je direct de oceaan in kan duiken.

Meeru Island Resort & Spa, MaledivenBij Meeru Island Resort & Spa heb je de mogelijkheid om watervilla’s met jacuzzi te boeken. Hoeveel water wil je bij de hand hebben om in de spetteren? Buiten deze luxe kun je hier o.a. genieten van een all inclusive mogelijkheid.

Ontdek de Malediven vanaf het water

Met zoveel water kun je niet anders dan ook gebruik maken van dit water. Ontdek de archipel eenvoudig per jetski of kayak. Bij diverse resorts is deze laatste bij de prijs inbegrepen. Zo kun je je eigen taxi spelen! Vaar richting de horizon en het gevoel van ruimte en vrijheid zal je overvallen.

Enthousiast geworden? Neem een kijkje in ons aanbod en ontdek dat de Malediven echt niet altijd onbetaalbaar is. Zeker niet als je een van onze scherpe last minutes boekt!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

One thought on “Malediven: meer dan vanuit je hangmat genieten van de lekkerste cocktails

  1. Laura heeft me lekker gemaakt. Mijn voorkeur ligt in het verre oosten , ik hou het meeste van macro en muck diving. Malediven klinkt voor mij als een “mooie 2e optie” , maar die optie klinkt nu opeens veel interessanter in mijn oren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *