Costa Blanca met kinderen

Plezier voor iedereen! 10x doen aan de Costa Blanca met kinderen

Wil jij jouw kinderen meenemen naar Spanje en ben je op zoek naar een fijne bestemming voor jong en oud? Ga dan eens voor de Costa Blanca! De regio biedt, naast mooie stranden en bekende plaatsen, genoeg vermaak voor de kleintjes.

1. Zandkastelen bouwen op de stranden

Costa Blanca met kinderen, strandTijdens een vakantie in de zonnige Spaanse regio mag een stranddag zeker niet ontbreken. Elke badplaats heeft wel een mooi strand voor een zonovergoten dagje. Ga bijvoorbeeld luieren aan Playa Arenal in Calpe. Ondanks dat Calpe een populaire vakantiebestemming is, is het zelfs in het hoogseizoen niet bomvol op dit strand. Wel zo fijn!

Een andere aanrader voor gezinnen is het Levante strand in Benidorm. Het beschikt over het Blauwe Vlag keurmerk, waardoor je zeker weet dat het er veilig en schoon is. En naast zandkastelen bouwen, kun je er ook diverse watersporten beoefenen. Leuk met kinderen: stap op een waterfiets!

Costa Blanca met kinderen, Hotel CimbelDirect aan het Levante strand ligt Hotel Cimbel. De kinderen vermaken zich in het aparte kinderbad terwijl de ouders luieren aan het zwembad of in de jacuzzi. Iedereen gaat er een heerlijke tijd tegemoet!

2. Beleef een flinke dosis waterpret in Benidorm

Wist je dat je aan de Costa Blanca één van de grootste waterparken van Europa vindt? In Aqualandia, vlak naast Benidorm, zal jong en oud zich vermaken. Voor de kleintjes zijn er diverse kinderglijbanen waar ze veilig vanaf kunnen roetsjen. En echte snelheidsfanaten proberen de glijbaan met vrije val uit!

3. Ga dieren spotten of met dolfijnen zwemmen

Zijn jouw kinderen gek op dieren? Dan zijn er verschillende parken aan de Costa Blanca waar jullie beestjes kunnen spotten. In dierentuin Terra Natura lopen heel wat wilde dieren rond. Dat geldt ook voor het Rio Safari park, dat omringd wordt door tal van palmbomen. En in Mundomar is er de mogelijkheid om te zwemmen met zeeleeuwen en dolfijnen. Een bijzondere ervaring!

4. Koel af onder de Algar watervallen

Costa Blanca met kinderen, Algar watervallenTijdens een vakantie aan de Costa Blanca schijnt de zon vaak volop. Dan is het fijn om wat verkoeling te zoeken. Dit kan op een wel heel bijzondere plaats: de Algar watervallen, die op rijdafstand van Benidorm en Altea liggen.

Deze watervallen, te vinden in het Les Fonts de l’Algar natuurreservaat, zijn een verademing op warme dagen. Door de rotsen in het water zijn diverse natuurlijke zwembaden gevormd. Neem zwemkleding, handdoeken en zonnebrandcrème mee en duiken maar!

5. Klauter je rot in Elche Palmeral Aventuras

Toe aan een flinke dosis actie? Dan is Elche Palmeral Aventuras the place to be. In dit park kunnen kinderen hun energie kwijt door o.a. te ziplinen en muurklimmen. Jullie kunnen samen de hoogte in, zo lang als jullie willen. Liever op de grond blijven? Ga dan lasergamen of boogschieten. De keuze is reuze!

Costa Blanca met kinderen, Hotel Cap NegretWil je in Altea verblijven? Dan is Hotel Cap Negret een aanrader. Een zwembad, apart kinderbad en speeltuin staan er tot jullie beschikking. Extra fijn: de ligging direct aan het strand. Dat wordt genieten!

6. Verken de natuur per paard of jeep

De mooie Spaanse regio herbergt een prachtige natuur. Rotsen, stranden, ravijnen, palmbomen… Je vindt het er allemaal!

Je kunt er voor kiezen om samen een wandeling te maken, maar ook paardrijden behoort in veel plaatsen tot de mogelijkheden. Of scheuren jullie liever per jeep door de woeste natuur? Boek een excursie, houd je goed vast en heb veel plezier.

7. Maak een boottocht naar pirateneiland Tabarca

Costa Blanca met kinderen, TabarcaEen uitstapje naar een voormalig pirateneiland; welk kind klinkt dat niet goed in de oren? Vanuit de jachthaven in het plaatsje Torrevieja vaart elke dag een catamaran naar Tabarca, dat tot het einde van de 18e eeuw een toevluchtsoord was voor piraten.

Tegenwoordig kun je op dit kleinste permanent bewoonde Spaanse eiland luieren op strandjes, wandelen naar de vuurtoren en zeldzame vogels spotten. Leuk voor jong & oud!

8. Beklim de Peñon de Ifach rots

Wil je jouw kinderen een bijzondere plek laten zien waar ze heel wat energie kwijt kunnen? Ga dan naar natuurpark Natural Park del Penval d’Ifac in Calpe, het kleinste natuurpark van heel Spanje. De blikvanger is de 332 meter hoge kalkrots Peñón de Ifach. Binnen ca. anderhalf uur bereik je het hoogste punt. En wie weet spotten jullie er wel een flamingo!

9. Ontdek het Speelgoedmuseum

Jouw kinderen zijn ongetwijfeld gek op speelgoed. In het kustplaatsje Dénia kunnen ze heel wat oud speelgoed bewonderen in het Speelgoedmuseum. Poppenhuizen, treintjes, auto’s… Ze zullen verbaasd zijn wat er allemaal te zien is. Je vindt het museum op de eerste verdieping van het vroegere station. Extra pluspunt: de toegang is gratis!

Costa Blanca met kinderen, Port DeniaJouw kinderen kunnen in Port Denia hun hart ophalen. Een potje tafeltennissen of rondrennen in de speeltuin; niets is te gek. En dat biedt het hotel in Dénia ook nog eens een all inclusive mogelijkheid!

10. Test alle attracties in Terra Mítica

Terra Mítica is een bijzonder themapark nabij Benidorm. Het park is verdeeld in gebieden rondom de Middellandse Zee. Zo kun je er attracties testen in o.a. Griekenland, Egypte of Rome. Achtbanen, een splash, een zweefmolen… Jouw kinderen hebben er de tijd van hun leven. Liever wat rustiger aan doen? Ga dan naar een van de shows die in het park worden opgevoerd.

Wil jij al deze toffe dingen aan de Costa Blanca doen met jouw kinderen? Bekijk dan ons volledige aanbod & boek!

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *