Bloemenriviera

Bloemenrivièra: deze bezienswaardigheden mag je niet missen!

De Bloemenrivièra is de prachtige, groene kuststrook van Italië die van Genua tot aan Frankrijk loopt. Aan de ene kant vind je er vooral een woest landschap met rotsen en kiezelstranden en vissersdorpjes tussen de steile kliffen en bergen, terwijl aan de andere kant vooral geweldige palmbomen, rozen en geraniums te zien zijn. Maar de Bloemenrivièra biedt meer…

Naast een prachtig mooie natuur zijn er verschillende dorpjes en steden te vinden aan deze lange lijn. Hier kun je diverse bezienswaardigheden spotten. Om te zorgen dat je de belangrijkste bezienswaardigheden niet mist tijdens een tripje naar de Italiaanse streek, maakten we een overzicht van de bezienswaardigheden die je echt niet mag missen tijdens een bezoek aan de Bloemenrivièra!

Vertrekpunt van de Bloemenrivièra: Genua

Bezienswaardigheden Bloemenrivièra: Palazzo RealeLaten we beginnen bij het begin van de kuststrook: Genua. Dit is de hoofdstad en ook gelijk de grootste stad van Ligurië. In deze oude stad woonde Christoffer Columbus vroeger. Je vindt je er nog een aantal monumenten uit die tijd, zoals de Via Garibaldi (hoofdstraat van het historische centrum), de Kathedraal van San Lorenzo, het Palazzo Reale en de vuurtoren La Lantarna.

Zon, zee en festivals

In San Remo, een grote badplaats in het westen van Ligurië, worden ontspanning en gezelligheid gemixt. Je kunt er heerlijk zonnen en zwemmen in de zee op een mooie zomerdag, maar tijdens het San Remo festival (dat als sinds 1951 elk jaar wordt georganiseerd) komen alle bewoners en toeristen bij elkaar voor gezelligheid. Het San Remo festival, dat in februari of maart plaats vindt, is een groot muziekfestival waar je met een bloemenkrans in je haar kunt genieten van muziek, hapjes, drankjes en leuke mensen. Laat dat feestje maar beginnen!

In de markthal van San Remo kun je de hele week verse groenten, fruit en vis kopen. Eromheen vind je vele restaurants en cafeetjes waar je na afloop even kunt neerstrijken voor een verkoelend drankje. De meest populaire attractie van de stad is het casino, breng hier zeker een bezoekje aan. In de Middeleeuwse wijk La Pigna vind je oude, smalle straatjes en mooie pleintjes.

Eén met de natuur aan de Bloemenrivièra

Bezienswaardigheden Bloemenrivièra: Cinque TerreIn het zuiden van de Alpen vind je een deel van de Bloemenrivièra dat ook wel de Zee-Alpen wordt genoemd. Hier is een prachtig natuurgebied (Cinque Terre) te vinden dat erg geliefd is bij wandelaars. Op zo’n 2.650 meter hoogte vind je het hoogste punt van het gebied, de Punta Marguareis.

Maar ook in Savona, een gemeente in de gelijknamige provincie, is een bijzonder natuurfenomeen te vinden. Hier bevinden zich de drukbezochte grotten van Toirano. Hier zijn sporen van dieren gevonden die er in het Paleolithicum tijdperk woonden (en ook resten van de Holenbeer die er vroeger schuilde). Deze kun je bewonderen tijdens een rondleiding.

Wil je een actieve wandeling maken tijdens je verblijf in Italië, trek er dan op uit van Albenga naar Alassio (of andersom). Loop over de oude Romeinse wegen terwijl je restanten uit deze tijd passeert. Vermijd deze route alleen met kinderen en/of kinderwagens, want de wegen zijn op veel plaatsen ongelijk.

De Bloemenrivièra: ook leuk voor kids

Ben je op vakantie in Italië met kinderen? Geen probleem, want ook voor hen is er genoeg te zien en te beleven aan de Bloemenrivièra. Zo is er in Genua een mooi aquarium waar zij de gekste vissen kunnen spotten. Maar je kunt het ook grootser aanpakken. Naast kleine visjes zijn er ‘s zomers in de zee namelijk meer dan 2.000 walvissen, dolfijnen en andere zoogdieren te vinden. De kust voor de Italiaanse Rivièra is beschermd en dit zorgt dat ze hier in grote getalen aanwezig zijn.

Zijn de kleintjes gek op olijven, dan is een bezoekje aan het olijfmuseum (Museo dell’Olivo) ook een aanrader. Hier kun je namelijk precies zien hoe er van olijven olijfolie wordt gemaakt. Het hele proces is hier van dichtbij te bewonderen en je krijgt er ook uitleg over hoe dit vroeger in z’n werk ging. En natuurlijk mag je af en toe een lekkere olijf proeven, dat hoort er toch wel bij.

De Hanbury Gardens, een botanische tuin met tropische planten en bomen, is een aanrader voor jong én oud. Bewandel de romantische paden, laat de kinderen rondrennen en bestel na afloop iets te eten of te drinken bij het café onderaan de bergen waar de Hanbury Gardens gelegen zijn.

Enthousiast geworden over de Bloemenrivièra? Bekijk ons volledige aanbod en boek snel.

Over de auteur

Donna

Als online content writer bij dé VakantieDiscounter droom ik elke dag weg bij de mooiste plekjes. Van lange zonvakanties tot aan indrukwekkende stedentrips!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *