Betaalbare hotels Ibiza

Ibiza on a budget: voor deze hotels betaal je geen hoofdprijs

Ibiza staat bekend om de vele fancy hotels. Geweldig, maar ze zijn wel direct een aanslag op je portemonnee. Kan dat ook anders? Ja hoor, check deze betaalbare hotels op Ibiza maar.

Deze hotels zijn misschien iets minder fancy dan – om maar een paar voorbeelden te noemen – Insotel Tarida Beach Sensatori Resort en Hardrock Hotel Ibiza – maar… het geld dat je bespaart kun je nu wel mooi gebruiken voor cocktails & lunches in de vele hippe beachclubs die het eiland biedt.

Invisa Hotel Es Pla (Sant Antoni de Portmany)

Betaalbare hotels Ibiza: Invisa Hotel Es PlaVeel voor weinig; wij vinden Invisa Hotel Es Pla daar het perfecte voorbeeld van. Zeker als je kijkt naar alle pluspunten die dit adults only hotel te bieden heeft.

Laten we eerst even kijken naar de ligging, wat misschien nog wel het sterkste punt is van dit hotel. Invisa Hotel Es Pla ligt in Sant Antoni de Portmany, een van de meest levendige plaatsen op het eiland. Aan winkels, bars en restaurants geen gebrek én je kan er tot diep in de nacht stappen. Ook ideaal: het strand ligt op loopafstand en met de bus reis je voor slechts een paar euro eenvoudig af naar de hoofdstad Ibiza-Stad.

Het hotel zelf biedt twee riante zwembaden, waar je – met dank aan de adults only formule – in alle rust kunt genieten van de Spaanse zon, luxe superiorkamers, een buffetrestaurant, pool-/snackbar en diverse sportfaciliteiten.

Appartementen Vibra Tropical Garden (Ibiza-Stad)

Betaalbare hotels Ibiza: Appartementen Vibra Tropical GardenEén van onze best geboekte hotels op het Spaanse eiland is Appartementen Vibra Tropical Garden. Niet alleen omdat het een van de meest betaalbare hotels op Ibiza is, het biedt ook nog eens een fijne locatie voor wie graag nabij Ibiza-Stad wil verblijven.

Even een korte introductie van Ibiza-Stad; het is de hoofdstad van het eiland, met één bijzondere highlight, Dalt Vila.

Dit is de oude stadskern, die al uit de middeleeuwen stamt. Sterker nog; het is een van de best bewaard gebleven en grootste vestingen in het Middellandse Zeegebied. Binnen de stadsmuren vind je prachtige gebouwen, knusse terrasjes en misschien wel de beste restaurants van het eiland. Buiten de stadsmuren vind je geweldige uitgaansgelegenheden, met name nabij de haven.

Appartementen Vibra Tropical Garden, dat in een buitenwijk van Ibiza-Stad ligt, is een fijne plek om te genieten van de Spaanse zon nadat je de hoofdstad hebt ontdekt. Er is een zwembad aanwezig en rondom staan ligbedden en parasols klaar. WiFi kan je gratis gebruiken en aan de bar zijn verfrissende drankjes te bestellen.

Marble Stelle Maris Ibiza (Sant Antoni de Portmany)

Betaalbare hotels Ibiza: Marble Stella Maris IbizaAll inclusive & betaalbaar; dat kan op Ibiza nog best een uitdaging zijn om te vinden. Hiervoor tippen we Marble Stella Maris Ibiza. Want niet alleen kun je hier onbeperkt eten & drinken, het hotel heeft ook nog eens alles in huis voor een ontspannen zonvakantie.

Laten we beginnen met de jongste vakantiegangers. Hiervoor biedt het hotel twee aparte kinderbaden, waarvan een met een heus vliegtuig en glijbaan om in en op te spelen. Ravotten kunnen ze ook in de aparte speeltuin.

Met dank aan de all inclusive formule zijn er ook ijsjes bij de vleet beschikbaar. Als dat niet zorgt voor blije kinderkoppies weten wij het ook niet meer! Diezelfde all inclusive formule zorgt er overigens voor dat alle vakantiegangers onbeperkt kunnen eten in het buffetresraurant en drankjes kunnen halen bij een van de bars.

Voor volwassenen biedt Marble Stella Maris Ibiza twee riante zwembaden,  diverse sportfaciliteiten en de mogelijkheid om een fiets of mountainbike te huren. Heb je meer nodig…?

Aparthotel Blau Parc (Sant Antoni de Portmany)

Betaalbare hotels Ibiza: Aparthotel Blau ParcDe meest bekende en levendige badplaats van Ibiza is zonder twijfel Sant Antoni de Portmany. Je vindt hier niet alleen het gros van de hotels, ook is dit de thuishaven van het Café del Mar. Aparthotel Blau Parc bevindt zich op een steenworp afstand van deze uitgaansgelegenheid.

Dat is echter niet de enige reden dat Aparthotel Blau Parc in dit lijstje van betaalbare hotels op Ibiza staat. Het viersterren hotel (en die vier sterren zijn uitzonderlijk voor deze prijs!) biedt ook nog eens comfortabele kamers, een fijn zwembad en diverse eet- en drinkgelegenheden.

En dan grijpen we toch nog even terug naar de ligging. Want… vanuit de tuin van het hotel loop je zo de boulevard op. Als je deze oversteekt, sta je direct op het strand. Heb je nog meer wensen?

Hotel Vibra Lei Ibiza (Ibiza-Stad)

Betaalbare hotels Ibiza: Hotel Vibra Lei IbizaOp zoek naar een adults only hotel met een centrale ligging? Tijdens een verblijf in Hotel Vibra Lei Ibiza bevind je je precies tussen de uitgaansgelegenheden in Playa d’en Bossa en de charmante oude stadskern van Ibiza-Stad.

En de ligging is niet het enige pluspunt van dit betaalbare hotel op Ibiza. Wij zijn verliefd op dit hotel geworden door de inrichting; licht en helemaal in Ibiza-stijl. Relaxen kan in alle rust op het dakterras met een klein zwembad om in af te koelen.

Een ander pluspunt is het personeel. Zij zullen er alles aan doen om jou een onvergetelijke vakantie te geven. Ze kunnen je o.a. tips geven over de mooiste stranden in de omgeving, de beste beachclubs op het eiland, de leukste winkels in Ibiza-Stad en de tofste uitgaansgelegenheden voor in de kleine uurtjes.

Nog meer betaalbare hotels op Ibiza

  • Alleen al om het uitzicht is Hotel Vibra S’Estanyol een aanrader! Vanaf het zwembad kijk je zo uit over het strand en de zee. Je kunt er daarnaast o.a. rekenen op moderne kamers in mediterrane stijl, een restaurant en gratis WiFi.
  • Met een fitnessruimte, faciliteiten voor jong en oud én de mogelijkheid om all inclusive te verblijven, is Hotel Vibra Cala Tarida een aanrader voor de volgende (familie)vakantie.
  • Een vakantie bij AluaSun Miami Ibiza Appartementen betekent een vakantie vol zon, zee en strand. Relax met een drankje bij het zwembad of doe een paar koprollen en duik de zee in. Families zullen het uitstekend naar hun zin hebben dankzij diverse kinder- en sportfaciliteiten voor gasten van dit driesterren complex én de all inclusive formule.

Voor welk van deze betaalbare hotels op Ibiza ga jij komende zomer?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *