Goedkoop Bali tips

Betaalbaar Bali: tips voor een budgetvakantie naar Azië

Bali is veruit het populairste Indonesische eiland onder Nederlandse vakantiegangers. Alleen een reis naar dit paradijs is niet altijd even goedkoop. Gelukkig is het lokale leven – als je een beetje je best doet, en daar hebben wij de juiste tips voor – helemaal niet zo duur.

Is Bali duur?

Wat de kosten zijn voor een vakantie in Bali? Laten we eerst even onderscheid maken; jouw reis bestaat uit de kosten die je vooraf maakt en het geld dat je tijdens je vakantie uitgeeft. Het eerste dat kan nog wel wat kosten, je vliegt immers naar de andere kant van de wereld en de ticketprijs is dus een groot onderdeel van je website.

Maar… Azië is een goedkoop werelddeel, zéker als je het vergelijkt met Europa. Eenmaal op vakantie zal je dus aanzienlijk minder uitgeven dan wanneer je drie weken in bijvoorbeeld Italië bent. Vervoer, eten, excursies; alles is op Bali een stuk goedkoper. En zeker als je onze tips op volgt!

Goedkoop vervoer op Bali: huur eens scooter

We starten met een vervoer-tip. Voor betrouwbare taxi’s kun je de officiële taxi’s, de Blue Birds, gebruiken. Betrouwbaar, maar niet erg goedkoop. Het bedrag kan flink oplopen.

Voor je portemonnee is het leuker om een motor of scooter te huren. Dit kan al voor enkele euro’s per dag en is dé manier om het eiland te ontdekken. Houd er rekening mee dat er voor een scooter wel een motorrijbewijs verplicht is.

Let wel op; de verkeersregels worden niet of nauwelijks nageleefd op Bali en soms is het verkeer een complete chaos. Durf jij het niet aan? Ga dan bij een local achterop via de GO-JEK-app.

Goedkoop Bali tips: vervoer

Is eten & drinken duur op Bali?

Nee, voor lekker eten hoef je op Bali niet diep in de buidel te tasten. En lekker eten, dat is er volop! Overal op straat zie je kraampjes waar ze de lekkerste lokale en verse gerechten verkopen. Vaak ben je niet meer dan € 2,- kwijt voor een bord vol kip, rijst en groenten.

Bij warungs – lokale restaurants – kun je heel goedkoop en lekker eten. Hier geniet je bijvoorbeeld van de lekkerste curry’s, noodlesoepen en andere Indonesische gerechten. Over het algemeen is het eten hier super vers. Jammie! Een gemiddelde dag op Bali, als je niet te gek doet, kost je ca. € 15,- tot € 20,- per dag aan eten én drinken.

Tips voor goedkope dagjes uit

Erg fijn; je kunt veel op Bali doen zonder dat je überhaupt geld kwijt bent. Maak bijvoorbeeld een tour langs de rijstvelden, stop bij mooie watervallen om een verfrissende duik te nemen of geniet van het heerlijke weer op een van de parelwitte stranden.

Wil jij een beetje cultuur snuiven? Op Bali barst het van de tempels, waar je meestal (tegen een kleine vergoeding) een kijkje kunt nemen. Draag je een korte broek? Dan heb je kans dat je de tempel niet binnenkomt. Neem daarom altijd een sarong (een lange doek) mee om je benen en schouders te bedekken.

Voor een budgetvriendelijke eilandtour kun je het beste samen met andere reizigers bij een local in de auto stappen. Dit kost je voor een dag ca. € 20,- en is daarmee een stuk goedkoper dan een georganiseerde tour. Lokale inwoners laten je de mooiste plekjes van het eiland zien, zoals Mount Batur en de Pura Gunung Kawi tempel, en doet dit allemaal op jullie tempo.

Goedkoop Bali tips: tempel

Goedkope hotels op Bali die wél alles bieden

Je kan Bali zo duur of goedkoop maken als je zelf wil. Veel daarvan hangt samen met je hotelkeuze. Als je een hotel wilt met infinity-zwembad en uitzicht over de rijstvelden wordt het al snel een stuk duurder. Gelukkig zijn er ook betaalbare opties. We zetten er een aantal voor je op een rij:

  • In Kuta, een van de populairste badplaatsen op het eiland, vind je Ibis Styles Legian Bali. Het zwembad, het restaurant en de mogelijkheden tot massages en schoonheidsbehandelingen zijn nog maar een deel van wat je hier te wachten. Ook fijn: je loopt ook zo naar het strand!
  • In alle rust en in Balinese stijl verblijven? Strijk neer op een ligbedje in de tropische tuin van Bumas Hotel, waar een klein zwembad aanwezig is. Het strand van Sanur ligt om de hoek.
  • Swiss-Belresort Watu Jimbar is een stijlvol hotel met Balinese touch op steenworp afstand van het strand. Het zwembad wordt omgeven door talloze palmbomen; met dat vakantiegevoel zit het hier wel goed!
  • Op zoek naar een hotel in een bruisende omgeving? Vanuit de tropische tuin van The Jayakarta Bali loop je zo het strand op en ook restaurants, bars en winkels zijn binnen handbereik.
  • Wil je in het culinaire hart van Bali, Ubud, verblijven? Element by Westin Ubud ligt net buiten de stad en biedt een gratis shuttleservice naar het centrum. Wissel het ontdekken van het eiland af met een yogalesje of een duik in het zwembad.

Goedkoop Bali tips: hotels

Je kunt het zo duur of goedkoop maken als je zelf wil; kijk dan o.a. naar het aantal sterren:

Stranddagje & duiken

Bali staat bekend om haar parelwitte stranden. Je handdoekje hier uitspreiden kost natuurlijk niks, maar je wilt misschien ook wel iets eten, drinken of ondernemen. Er lopen wel constant verkopers langs die je allerlei dingen proberen aan te smeren; van fruit tot massages en van zonnebrillen tot watersporten. Lekker negeren als je niets van ze nodig hebt.

Zin om te watersporten? Ga dan bijvoorbeeld parasailen en gebruik ook hier weer je afding-skills. Je kunt dan al voor ca. € 10,- de lucht in. Bali is daarnaast een echt surfersparadise. Je kunt de golven prima bedwingen bij Canggu óf – als je al weet meer ervaring hebt – in het zuiden van het eiland.

En eigenlijk mag je ook de schitterende onderwaterwereld van Bali niet overslaan. Je kunt een snorkel meenemen en zelf op pad gaan, maar veel leuker is het om te (leren) duiken. Oké, ook op Bali is dit niet goedkoop, maar is altijd nog goedkoper dan in Nederland.

Goedkoop Bali tips: strand

Nog meer tips voor een goedkope vakantie op Bali

En we maken je vakantie nog een stuk goedkoper met een aantal bonustips. Zo valt die reissom opeens toch best wel mee, hè?!?

  • Wil jij helemaal herboren terugkomen uit Bali? Dat kan prima! Waar je in Nederland al snel minimaal een euro per massage-minuut betaalt, ben je op Bali bij een van de vele massagehuizen een stuk minder kwijt. Voor een uur betaal je over het algemeen nog geen € 10,-. Relax!
  • Op Bali is onderhandelen heel normaal; voor een souvenirtje, excursie of zelfs vervoer, het kan allemaal. Haal jouw afding-skills maar uit de kast dus! Let wel op: afdingen op eten en drinken is niet zo gebruikelijk.
  • De markt van Ubud is dé plek om te shoppen op Bali. Hier vind je veel handgemaakte producten en leuke souvenirs voor het thuisfront. Ook hier geldt; afdingen loont! Bij veel stands scoor je producten voor minder dan de helft van de prijs als je goed je best doet.

Heb jij na het lezen van deze tips voor goedkoop Bali – net als wij – meteen zin om op het vliegtuig te stappen?

Goedkoop op vakantie naar Bali?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *