Antalya, Turkije

Antalya, de authentieke Turkse stad met een modern randje

In de stad Antalya aan de Turkse Rivièra kunnen zonaanbidders hun hart ophalen door de aanwezige stranden. Ook cultuurliefhebbers en feestgangers zijn hier aan het juiste adres. Dit maakt de Turkse stad een geliefde vakantiebestemming! Wij nemen je in een vogelvlucht mee door Antalya. Kijk je mee of de stad ook wat voor jouw volgende vakantie is?

Antalya in een notendop

Antalya, Turkije, dakenIn Antalya kunnen cultuur- en geschiedenisliefhebbers hun hart ophalen. De oorspronkelijke havenstad stad dateert al uit de 2e eeuw voor Christus en is in handen geweest van o.a. Romeinen, Ottomanen en Seltsjoeken. Al deze volkeren hebben hun bijdrage geleverd aan de archeologie van de stad.

Na de jaren ‘80 van de vorige eeuw is Antalya uitgegroeid tot één van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Turkije. De stad beschikt dan ook over alle belangrijke ingrediënten voor een zonvakantie; flink wat zonuren, uitgestrekte stranden en mooie bezienswaardigheden. En dan heb je ook nog eens de keuze uit veel luxe (all inclusive) hotels!

Ook natuurliefhebbers zijn in Antalya aan het juiste adres: de stad wordt omgeven door het schitterende Taurus gebergte, prachtige stranden en hoge kliffen. Dit maakt Antalya een zeer fotogenieke vakantiebestemming!

Cultuur snuiven in het historisch centrum

Antalya, Turkije, historisch centrumHet historisch centrum van Antalya (dat ook wel Kaleiçi wordt genoemd) is niet groot, maar zeker wel de moeite waard om te bezoeken. Je kunt hier struinen langs de sfeervolle haven en door pittoreske straatjes. Tijdens je wandeling bewonder je oude stadsmuren en authentieke houten huisjes.

Doordat het oude centrum geheel autovrij is, kun je onbezorgd door de straten dwalen. Is het tijd voor een pauze? Neem dan plaats op één van de vele levendige terrasjes, waar je gerust een hele avond mensen kunt kijken onder het genot van een lekker drankje!

En bezoek vooral de eeuwenoude moskee Yivil Minare, die tegenwoordig wordt gezien als hét symbool van Antalya. Door de hoogte van maar liefst 38 meter zal je deze bezienswaardigheid niet snel missen!

Antalya, Turkije, Alp Pasa HotelWil jij verblijven in het oude centrum van Antalya? Dan is Alp Pasa Hotel een goede keus. Proef Turkse specialiteiten in het à la carte restaurant, geniet van live muziek en neem een verkoelende duik in het zwembad. Je bent van alle gemakken voorzien!

Relaxen aan het strand

Antalya, Turkije, strandWil je in Antalya genieten van de Turkse zon? Dan is het een aanrader om het Konyaalti strand te bezoeken, dat aan de westkant van de stad ligt. Dit openbare kiezelstrand is maar liefst 3 kilometer lang! Je zult dus gegarandeerd een plekje vinden om jouw handdoek neer te leggen. Behalve toeristen zal je hier ook veel locals tegenkomen die van de zon genieten.

Aan het Konyaalti strand kun je meer doen dan enkel ontspannen. Zo is het een populaire plek om met dolfijnen te zwemmen. Dat is pas een bijzondere vakantie-ervaring! Ook is het mogelijk om diverse watersporten te beoefenen, te struinen langs de strandboulevard en plaats te nemen bij één van de diverse strandtenten.

Ook Lara Beach, aan de oostkant van Antalya, is een populaire plek om van de zon te genieten. Haar lengte van maar liefst zeven kilometer maakt Lara Beach één van grootste stranden van Turkije. Langs het strand vind je een groot aantal all inclusive hotels, waarvan sommigen beschikken over wel zeven sterren! Je kijkt hier je ogen uit; het ene hotel ziet er nog indrukwekkender uit dan het ander.

Sportliefhebbers zijn bij Lara Beach aan het juiste adres; je kunt hier diverse watersporten beoefenen. En doordat het strand beschikt over het Blauwe Vlag keurmerk, ben je ervan verzekerd dat het veilig en schoon is. Dat maakt Lara Beach meteen een fijne plek voor gezinnen!

Antalya, Turkije, Titanic Deluxe LaraDirect aan Lara Beach ligt Titanic Deluxe Lara. Het hotel beschikt over o.a. meerdere zwembaden (met glijbanen!), een groot wellnesscentrum en fitnessruimte. En dan kun je ook nog eens kiezen voor een verblijf o.b.v. all inclusive!

Hele nachten dansen

Antalya, Turkije, uitgaanslevenNaast een strand- en cultuurbestemming is Antalya ook een ideale plek om uit te gaan! Begin je avond goed door uitgebreid te dineren in één van de vele restaurants. Op een terras aan de haven geniet je van een prachtige zonsondergang. Of ga je liever voor één van de restaurants die liggen op een klif? Zo kun je genieten van een panoramisch uitzicht over de omgeving Je kunt in Antalya gerechten proeven uit alle windstreken, al raden wij het aan om Turkse specialiteiten te bestellen!

Heb je een bodem gelegd en ben je toe aan een lekker drankje? In het oude gedeelte van Antalya en langs de haven kun je terecht bij diverse bars en cafés. Het nieuwe gedeelte van de stad beschikt over vele clubs en discotheken, waar je een fijne mix van locals en toeristen vindt. Je kunt hier de hele nacht met de voetjes van de vloer!

Zie jij jezelf al vakantie vieren in Antalya en wil je nog meer keuze uit hotels? Bekijk dan ons volledige aanbod.

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *