Royal Horizons Baobab

In the spotlights! All inclusive genieten bij Royal Horizons Baobab

Kies jij voor een all inclusive (winter)zonvakantie al snel voor Egypte of Kaapverdië? Kijk even verder in ons aanbod. Met ruim 15.000 hotels zijn er óók pareltjes in andere landen te vinden. Zoals in Senegal. We nemen je mee naar Royal Horizons Baobab.

Ik had een paar jaar geleden de eer om een flashtrip naar Senegal te maken. In slechts een paar dagen leerde ik de verscheidenheid van het land kennen en maakte ik kennis met een aantal hotels in het mooie Afrikaanse land. En wat sprong Royal Horizons Baobab (voorheen Royal Decameron) eruit! Tijd om er een kijkje te nemen.

Even over de ligging

Royal Horizons Baobab, SenegalLaten we met één van de sterkste punten van Royal Horizons Baobab beginnen; het hotel ligt direct aan de Petite Côte, ofwel de kleine kust. Je kunt er rekenen op een hagelwit strand, dat langs het hele complex loopt. Je staat zo met je voeten in het zand, zeker als je in een van de huisjes direct aan het strand verblijft.

Grenzend aan het strand én het complex vind je La Somone, een bijzondere lagune en vogelreservaat. Met een bootje kun je de lagune op om kennis te maken met het gebied. Grote kans dat je een groep pelikanen spot op het water. Extra bijzonder: maak deze boottocht tijdens zonsondergang.

Op zoek naar wat gezelligheid? Naast dat het kleine centrum van Somone op ca. 500 meter lopen ligt, kun je ook een uitstapje maken naar Saly. Deze levendige kustplaats wordt gezien als het toeristische hart van Senegal. Je vindt er winkeltjes, restaurants, barretjes en enkele craftmarkets.

Een breed aanbod aan faciliteiten

All inclusive Royal Horizons Baobab: complexRoyal Horizons Baobab is bekroond met vier sterren en die maakt het zeker waar! Het langgerekte complex bestaat uit een aaneenschakeling van allemaal huisjes met aan beide uiteinden een zwembad. Bij het infinity zwembad vind je een bar, bij het hoofdzwembad o.a. het buffetrestaurant, een bar, de receptie en de miniclub.

De miniclub is overigens niet het enige dat Royal Horizons Baobab biedt voor kinderen; er is een apart kinderbad, je vindt er een speeltuin en er is kinderanimatie.

Jij kunt ondertussen simpelweg aan het zwembad of op het strand genieten van de zon, maar er zijn ook mogelijkheden voor o.a. aerobics, jeu de boules, volleybal en voetbal. ’s Avonds worden er spectaculaire shows georganiseerd en na afloop kunnen de voetjes van de vloer in de discotheek.

All inclusive to the max!

Royal Horizons Baobab staat om nog één punt bekend; de goede all inclusive formule! In het buffetrestaurant kun je drie keer per dag terecht en dan heb je een uitgebreide keuze. Wat dacht je van bijvoorbeeld zee-egel bij het diner? De wijn en het bier wordt aan tafel geserveerd en de koks bereiden het eten voor je neus. Ja, daar kan menig all inclusive hotel wat van leren!

Waar je in veel hotels extra dient te betalen voor à la carte maaltijden, geldt dit niet bij Royal Horizons Baobab. O.b.v. reservering en beschikbaarheid kun je terecht in het à la carte restaurant Atlantis. De naam doet het al vermoeden; hier vind je o.a. vis op de kaart. Niet verrassend; visserij is (naast toerisme) een belangrijke inkomstenbron voor de inwoners van Senegal. Ze eten daarnaast gemiddeld 35 kilo vis per persoon per jaar.

Eén keer per week wordt er een lobster dinner georganiseerd op het strand. Terwijl je geniet van jouw kreeft, scharrelen kleine krabbetjes rond aan de branding. Drankjes bestel je de hele dag door aan één van de bars van Royal Horizons Baobab, die je verspreid over het complex vindt.

De omgeving van Royal Horizons Baobab ontdekken

Met een eigen excursie- en activiteitenbalie hoef je je tijdens een verblijf in Royal Horizons Baobab zeker niet te vervelen. Naast het eerdergenoemde boottochtje over de lagune van La Somone is het mogelijk om een quadtoer in de omgeving te maken. Reken op stoffige en vuile kleding, maar gaaf dat het is!

All inlcusive Royal Horizons Baobab: omgevingVraag ook naar de mogelijkheden voor dagtripjes. Een aanrader is bijvoorbeeld het voormalige slaveneiland voor de kust bij Dakar, Ile de Gorée. Per ferry vaar je vanaf Dakar in 20 minuten naar het eilandje, dat ooit het centrum was van de trans-Atlantische slavenhandel. Om hier een indruk van te krijgen, bezoek je het slavenhuis op het eiland.

Een ander bijzonder kijkje in de cultuur neem je tijdens een bezoek aan M’bour, waar je de visafslag vindt. Eén en al chaos voor het oog van een leek, maar voor de locals zit er toch echt een structuur in de vele bootjes en mannetjes die kratten vis aan land brengen.

Dol op natuur? Je kunt in Senegal ook op safari gaan. Je vindt er niet – zoals in de zuidelijke Afrikaanse landen – de Big Five, maar je komt wel oog in oog te staan met o.a. giraffen, zebra’s, struisvogels, antilopen en impala’s. Althans… als je een bezoek brengt aan Bandia Game Reserve en met een gids op pad gaat.

Buiten het hotel hoef je je niet te vervelen en bij Royal Horizons Baobab ook zéker niet. Een goedgevulde, maar oh zo relaxte all inclusive vakantie is binnen handbereik. Bekijk hier alle mogelijkheden en prijzen.

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

2 reacties op “In the spotlights! All inclusive genieten bij Royal Horizons Baobab

    1. Een beetje windafhankelijk, maar ca. 6 uur. Qua vrouwen is het niet anders dan Kaapverdië en Gambia. Ik zou georganiseerde tours doen of een privégids inhuren als je alleen reist en meer van de omgeving wilt zien. In de hotels en rondom in bijv. het populaire Saly is alleen geen probleem.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *