• Boek gemakkelijk online
 • Géén boekingskosten
 • 7 dagen per week geopend

Ontdek de provincie op de fiets of te voet

Bezoek de stad Groningen en Bourtange

Ga de natuur in!

Leuke uitstapjes voor kinderen

Haal alles uit een vakantie in Groningen

Ben jij toe aan een vakantie in eigen land waarbij rust centraal staat? Kies voor een vakantie in Groningen. Deze noordelijke provincie is – met een inwoneraantal van ruim een half miljoen – één van de dunst bevolkte provincies van Nederland. Wie wel op zoek is naar drukte en gezelligheid is in de stad Groningen aan het juiste adres.

Een vakantie naar Groningen; er zijn niet veel toeristen die daarvoor kiezen. Maar waarom eigenlijk niet? Onbekend maakt onbemind. Terwijl de provincie alles in huis heeft voor een heerlijke vakantie. Wij nemen je mee langs de hoogtepunten en hopen dat je na het lezen positief tegenover een vakantie in Groningen staat.

De leukste uitstapjes in Groningen

Dé trekpleister die je tijdens een vakantie in Groningen moet hebben bezocht is de gelijknamige hoofdstad van de provincie. In de stad Groningen is het gezelligheid troef, omdat het een echte studentenstad is. Je vindt er dan ook tal van restaurants, bars en clubs waar je tot laat in de avond kunt dansen.

Is dat niet jouw ding? Sla de stad Groningen dan zeker niet over, want er is nog veel meer te doen tijdens een vakantie in Groningen. Beklim bijvoorbeeld de Martinitoren, maak een rondvaart over de grachten en ga chillen in het Noorderplantsoen. Kunstliefhebbers moeten zeker het Groninger Museum bezoeken. In dit futuristische museum zie je o.a. moderne en hedendaagse kunst, mode en design én leer je meer over de lokale geschiedenis.

Een ander leuk stadje om te bezoeken tijdens een vakantie in Groningen is Bourtange. Dit vestingstadje ligt tegen de Duitse grens aan en is tijdens de Nederlandse Opstand aangelegd om de stad Groningen te heroveren van de Spanjaarden. Later deed het dienst als grensverdediging van Drenthe, Groningen en Friesland.

Bourtange is volledig gereconstrueerd en je vindt er diverse bezienswaardigheden, waaronder het Marktplein met een eeuwenoude lindeboom, meerdere musea, een vestingmolen en een kaarsenmakerij. In de zomermaanden worden er historische evenementen georganiseerd; waaronder een nabootsing van de Slag om Bourtange.

Een natuurrijke vakantie in Groningen

Wie denkt zich te gaan vervelen tijdens een vakantie in Groningen kunnen we geruststellen. De provincie herbergt namelijk prachtige natuurgebieden waar je uitstekend kunt fietsen en wandelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Nationaal Park Lauwersmeer dat op de grens met Friesland ligt? Hier kun je uitstekend wandelen, fietsen en varen en je spot er talloze (trek)vogels als de slechtvalk, de rosse grutto en de lepelaar.

Ten zuiden van het dorp Lauwersoog is een hele bijzondere plek met veel orchideeën, dat het Land van juffrouw Ali wordt genoemd. Dit gebied is vernoemd naar een medewerkster van Rijkswaterstaat die in de jaren 80 onderzoek deed in dit gebied. Naast Nationaal Park Lauwersmeer kun je tijdens een vakantie in Groningen uitstekend fietsen en wandelen in de natuur van het Westerkwartier en Westerwolde.

Family fun!

Ga je met kinderen op vakantie naar Groningen? Er zijn tal van leuke uitstapjes te maken. Ga bijvoorbeeld naar dinopark Landgoed Tenaxx waar je oog in oog staat met dinosaurussen. Of bezoek familiepark Nienoord, vlak buiten de stad Groningen. Hier vind je o.a. een kinderboerderij, zwemkasteel en diverse attracties als glijbanen en zweefmolens.

Weer & klimaat

 • JAN
  4 max 2 uur
  19 dgn
  -
 • FEB
  5 max 3 uur
  14 dgn
  -
 • MRT
  9 max 4 uur
  17 dgn
  -
 • APR
  12 max 5 uur
  17 dgn
  -
 • MEI
  19 max 7 uur
  17 dgn
  -
 • JUN
  21 max 7 uur
  19 dgn
  -
 • JUL
  22 max 6 uur
  18 dgn
  -
 • AUG
  24 max 6 uur
  18 dgn
  -
 • SEP
  18 max 4 uur
  17 dgn
  -
 • OKT
  14 max 3 uur
  19 dgn
  -
 • NOV
  8 max 2 uur
  21 dgn
  -
 • DEC
  6 max 1 uur
  21 dgn
  -
Bron: KNMI Climate

Plaatsen in Groningen