Meivakantie Algarve

Vervroegd de zomer in de bol? Boek een meivakantie in de Algarve en ontdek waarom deze streek het meest populair is in Portugal. Mooie stranden worden afgewisseld met ruige rotsen en leuke stadjes. Cultuur & natuur gaan hier hand in hand. En dan heb je ook nog eens de keuze uit een ruim aanbod; voor elke vakantieganger én elk budget.
Zwemmen, zonnen, eten & repeat
Keuze uit geweldige (familie)hotels
Goudgele stranden tussen de rotsen
Genoeg leuke dagtripjes, ook voor kinderen

Haal alles uit een meivakantie in de Algarve

Wist je dat de Algarve de zonnigste provincie van Portugal is? In het voorjaar is het al zo’n 20 °C. Superweer voor een meivakantie naar de Algarve als je het ons vraagt. Nu het nog niet zo warm is, kan je rustig de grillige (maar o zo mooie) kustlijn ontdekken. Vergeet geen handdoek om te relaxen op de goudgele stranden!

Een meivakantie in de Algarve biedt voor ieder wat wils. De Zuid-Portugese regio is dan ook vrij groot: het loopt ca. 200 km van Costa Vicentina naar het zuidoosten (bij de grens met Spanje). Zonaanbidders, lekkerbekken, actievelingen, cultuurliefhebbers, iedereen is welkom!

Zonnebril mee?

Vanaf mei wordt het gezellig druk op de stranden van de Algarve. En dat zijn niet zomaar stranden. Nee, aan de Portugese kust vind goudgele stranden (picture perfect!) en baaitjes tussen rotsachtige formaties (grillig maar mooi!). Het voordeel van een meivakantie in de Algarve is dat er nog genoeg ruimte is voor jouw handdoek.

Wedstrijdje wie het eerste in zee is? De kleintjes rennen je er zo uit tijdens een meivakantie in de Algarve. Het valt direct op dat het water verschillende tinten blauw heeft. Weer eens wat anders dan de donkere Noordzee. Dobber op een luchtbedje of train je spieren bij het (wind)surfen, suppen of kajakken.

Must-do tijdens de meivakantie in de Algarve; een uitstapje naar Praia de Benagil. Beter gezegd: de beroemdste grot van de Algarve. Het is een ronde kalksteengrot met in het puntje een ronde opening. Als de zon erdoorheen komt is het magisch mooi.

Family friendly meivakantie in de Algarve

De zuidkust van Portugal is enorm kindvriendelijk. De stranden zijn breed en lopen geleidelijk af in zee. Ideaal voor het bouwen van zandkastelen en het pootjebaden. Loop daarna een restaurant binnen om te smullen van lokale visspecialiteiten of kip piri piri. Zelfs moeilijke eters likken hun vingers af.

Een meivakantie in de Algarve biedt een hoge dosis waterpret. Naast zwemmen in de zee kan je spetteren in een hotelzwembad of een van de aquaparken. Ga ook eens het water op om tijdens een bootexcursie dolfijnen te spotten.

Nog meer tips

Er zijn een aantal plekken die je niet wil missen tijdens een meivakantie in de Algarve. Denk aan het pittoreske vissersplaatsje Carvoeiro, het gezellige Lagos, het mondaine Villamoura en het bruisende Albufeira. Havenstad Portimão, het strand bij Praia Dona Ana en de vuurtoren bij São Vicente mogen ook niet ontbreken.

In het achterland van de Algarve kun je goed fietsen en mountainbiken. Neem een paar wandelschoenen mee voor een hike bij Monchique (een dorpje in de bergen) of Ria Formosa (een lagune). Voor meer actie maak je met oudere kinderen een jeep- of quadtour. Golfers in je reisgezelschap? Ze kunnen tijdens een meivakantie in de Algarve op meer dan 30 golfbanen een balletje slaan.

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Zo'n fijn reisbureau

Zo'n fijn reisbureau, alles altijd duidelijk omschreven, snelle reactie per...

Lees verder