Stedentrip Stockholm met kinderen

Stockholm met kinderen: wat te doen?

Een citytrip met kinderen is tof! Helemaal als je voor een stad kiest waar het niet te druk is én waar genoeg voor kinderen te doen is. Bezoek de Zweedse hoofdstad Stockholm met kinderen en je zal aangenaam verrast worden.

Ik hoor je direct denken: “Maar Zweden is heel duur?” Nee, dat valt reuze mee. De Zweden zijn zo dol op kinderen dat ze bijna overal gratis naar binnen kunnen. Zo kan een stedentrip Stockholm met kinderen nog best eens voordeliger uitvallen dan verwacht.

Dit mag je niet missen tijdens een stedentrip Stockholm met kinderen!

Tijdens je bezoek aan Stockholm zijn er een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen. Neem voor een bezoek aan Stockholm met kinderen zeker drie dagen de tijd. Gebruik één dag voor het eiland Djurgarden, een dag in het historische centrum en een dagexcursie naar Drottningholm Slot.

Duik in het leven van Pipi Langkous & bezoek het openluchtmuseum

Stedentrip Stockholm: draaimolenHet eiland Djurgarden ligt vlakbij het oude centrum van Stockholm. Hier vind je in een parkachtige omgeving de meest geweldige musea. Met kinderen ga je natuurlijk naar Junibacken, waar de verhalen uit de boeken van Astrid Lindgren tot leven zijn gebracht. Kinderen kunnen er zelf spelen en je gaat met een gondelbaan langs alle verhalen (met Nederlandse audioguide). In het bijbehorende restaurant kan je betaalbaar eten en ondertussen genieten van het uitzicht.

Ook het wereldberoemde Vasa Museum is indrukwekkend. Je loopt hier op verschillende verdiepingen langs een groot houten schip dat honderden jaren geleden is gezonken en in de 20e eeuw boven water is gehaald. Natuurlijk ga je ook naar Skansen, een combinatie van een dierentuin en een openluchtmuseum. Pretparkliefhebbers zullen zich daarnaast vermaken bij Grona Lund Tivoli, waar de meest bijzondere achtbanen zijn te vinden of waar je met een zweefmolen boven het water zweeft.

Als je meer tijd in Stockholm hebt dat kan je op dit eiland meerdere dagen doorbrengen, zoveel is er te zien en te doen.

Must see: wisseling van de wacht in het historische centrum

Stedentrip Stockholm met kinderen: koninklijk paleisHet historische centrum van Stockholm heeft een redelijk klein oppervlak, hierdoor kan je er met kinderen goed wandelen. Geniet van de smalle straatjes, bezoek het koninklijke paleis en bekijk om 12.00 uur de wisseling van de wacht. Als de kinderbeentjes moe zijn, is het tijd om de rondvaartboot te pakken en de stad vanaf het water te bekijken.

Per boot naar Drottningholm Slot

Aan de rand van Stockholm ligt Drottningholm Slot, het woonpaleis van de koninklijke familie. Vanuit het centrum van Stockholm kan je hier met een boot heen varen. Deze boottocht is al de moeite waard en het paleis is prachtig.

Voor kinderen zijn er leuke speurtochten en daarna kunnen ze hun energie kwijt in de tuin. Vooral het gedeelte van de tuin met de hagen is dikke pret; er zijn voor kinderen kleine poortjes in gemaakt waardoor ze in delen van de tuin kunnen komen waar je als volwassene niet zomaar komt.

Zie jij zo’n toffe stedentrip Stockholm met kinderen wel zitten? Bekijk snel ons voordelige aanbod. Uiteraard horen we daarna graag hoe je het heb gehad!

Fotografie: Nadezhda1906 | Shutterstock.com (Grona Lund)

OVER DE AUTEUR

Saskia

Saskia is altijd op zoek naar de leukste vakanties en uitjes met kinderen. Met haar gezin verkent ze Europa en treedt ze net buiten de gebaande paden: van citytrip tot kanotocht en van wandeling tot grote mensen museum. Met haar ervaringen inspireert ze andere ouders op haar blog KidsErOpUit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *