Vakantie Roses

Roses, een smaakvol Spaans pareltje

Roses, een badplaats aan de Costa Brava in het noordoosten van Spanje, heeft nog altijd een authentiek karakter en biedt tegelijkertijd veel comfort voor de zonzoeker. Reis je met ons mee naar Roses?

Vakantie Roses, strandHet is onduidelijk wanneer de badplaats Roses is ontstaan, maar het is helder dat het al enkele eeuwen bestaat en verschillende machthebbers heeft gekend, waaronder de Romeinen en Arabieren. Na eeuwenlange oorlogen en belegeringen is de badplaats nu stabiel en trekt het zongrage reizigers naar de stranden.

Dat is dan ook meteen de hoofdzaak voor een vakantie in Roses; het kilometerlange zandstrand. Maar ook de keuken van Roses en de grote jachthaven maken het een heerlijke bestemming. Wij brengen je langs het mooiste en lekkerste van Roses!

Zonnen in Roses

Met ca. 4 km zandstrand is luieren aan de kust geen probleem! De kustlijn is bekroond met de Blue Flag Award. Wat dit inhoudt? In het kort is dit een garantie dat je op een schoon en veilig strand zont en wandelt. Enkele mooie stranden zijn Playa de Roses, Playa La Punta en Playa de Palangres.

Achter het strand vind je de boulevard. Omdat je tussen de palmbomen loopt, zal je het vakantiegevoel al snel te pakken hebben. Ook leuk: watersporten zijn er in veelvoud in Roses. Zo heb je de mogelijkheid om te duiken of snorkelen. Er zijn daarnaast genoeg opties voor boottochtjes langs de kust.

De nog altijd aanwezige visserij

Vakantie Roses, visserijEvenals veel Spaanse badplaatsen, hield Roses zich vóór de komst van het toerisme voornamelijk bezig met de visserij. Uit Roses is het echter nooit weggegaan. Visserschepen vertrekken dagelijks uit de haven om terug te keren met een boot vol verse vis.

De keuken in Roses is – mede door deze achtergrond – zeker niet te min! Er is één specialiteit uit de badplaats waarvan het water je in de mond loopt. Dit gerecht wordt suquet de peix genoemd. Het is een relatief simpel gerecht: verse vis wordt samen met aardappelen gekookt en op smaak gebracht. Het is een echt cadeautje voor de smaakpapillen.

Wandelen door een oud fort

De geschiedenis heeft in Roses zijn sporen achtergelaten. Ciutadella de Roses is daar een van de bewijzen van. Dit fort, want dat doel had het, werd in de 16e eeuw gebouwd. In 1961 werd de citadel, waarvan nu nog slechts een ruïne over is, tot monument gedoopt. Erg bijzonder zijn de archeologische vondsten in de citadel. Deze geven meer weer over de Griekse en Romeinse bezetting.

Tijdens jouw vakantie heb je de mogelijkheid dit oude fort en bijbehorende museum te bezoeken. Het monument is het hele jaar lang geopend en is in het hoogseizoen ook ’s avonds nog open.

Verblijven in Roses

Vakantie Roses, verblijvenIn welk hotel je ook verblijft, je zult niet ver te hoeven lopen voor je op het strand zit. Dat is wel zo fijn als je van zonnen houdt. In deze drie hotels zal je gegarandeerd een fijne vakantie in Roses tegemoet gaan:

  • De ingrediënten voor een goede vakantie zijn zeker aanwezig in Prestige Hotel Goya Park. In het zwembad kun je heerlijk zwemmen, terwijl de live muziek en shows voor sfeer zorgen.
  • In Mediterraneo Park & Hotel heb je niet één maar twee zwembaden tot je beschikking; dat is pas fijn! Tel daar een sauna, zonneterras en leuke kinderfaciliteiten bij op en je vakantie is in één woord relaxed.
  • Vanaf het zwembad van Almadraba Park Hotel kijk je zo uit op de zee; erg mooi! Je kunt daarnaast even een balletje slaan op de tennisbaan van het hotel.

Zie jij een zonvakantie Roses wel zitten? Bekijk snel ons volledige aanbod en pak je koffer maar in!

OVER DE AUTEUR

Marieke

Ik ben gek op reizen én schrijven. Ik heb al flink wat van Europa gezien, maar ben nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ik neem je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *