Leukste excursies Montenegro

Op pad! De leukste excursies in Montenegro

Montenegro is geweldig; je vindt er zon en strand in overvloed. En de badplaatsen bieden talloze restaurantjes en – in Budva in het bijzonder – een gezellig uitgaansleven. Toch zou het zonde zijn als jij tijdens jouw vakantie in Montenegro niet meer ziet dan de badplaats waar je verblijft. Tijd om op pad te gaan en een excursie te boeken!

Ontdek de Baai van Kotor

Dacht je dat je alleen in Scandinavië prachtige fjorden hebt? Mis! Hoewel de Baai van Kotor (ook wel Boka Kotorska genoemd) officieel geen fjord is, heeft het er qua pracht wel veel weg van. De baai, omgeven door prachtige bergen, ervaar je het beste door op de boot te stappen.

Excursies Montenegro: KotorVanaf Budva reis je bijvoorbeeld in ca. 30 minuten naar Tivat, waar je op de boot kunt stappen. Deze neemt je mee op een excursie langs diverse plekken in de baai, waaronder:

  • Our Lady of the Rocks is een van de populairste stops; het eilandje prijkt op veel reisgidsen ondanks dat het echt ieniemienie is. Midden op het eiland vind je een prachtige kerk en een gids kan je veel vertellen over de mythes over deze kerk en het eiland. Vanaf het eiland kijk je overigens ook uit op een ander eilandje, Sveti Đorđe. Dit eiland kan je helaas niet bezoeken.
  • Het oude stadje Perast wordt vaak aangedaan als lunchplek. Langs de kade vind je tal van leuke restaurants, al haalt het aantal restaurants het niet bij het aantal kerken. Je vindt hier namelijk maar liefst 18 kerken. Én 17 paleizen. Als je bedenkt dat er slechts 200 inwoners zijn, is dat vrij bizar.

Het hoogtepunt van de bootexcursie door de Baai van Kotor is een bezoek aan de gelijknamige oude havenstad Kotor. Het stadje, dat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, wordt geheel ommuurd en herbergt talloze straatjes waar je met liefde in wilt verdwalen. Op elke hoek, aan elk plein en in elk straatje is weer wat nieuws te ontdekken!

Voor het mooiste uitzicht over de baai beklim je de ruim 1.200 treden naar het fort van Kotor. Het is een flinke opgave, maar we beloven; het is de moeite waard!

Overdaad aan natuur; het Meer van Skadar

Excursies Montenegro: SkadarEen groot deel van Montenegro is beschermd gebied. Met dank aan vijf nationale parken. Eén hiervan is het Meer van Skadar, tevens het grootste meer van het land. In de winter heeft het een oppervlakte van ca. 570 km² en in de zomer slinkt dit tot 370 km². En er is dan echt niet minder te zien! Stap op de boot in een van dorpjes rondom en ontdek het zelf!

Het Meer van Skadar herbergt een enorme populatie aan vogels, meer dan 260 soorten. De meest bekende is de White Dalmatian Pelican. En daar zijn de inwoners maar al te trots op! Als jouw gids tijdens een boottocht een pelikaan spot, zal je het weten ook.

Een uitstapje naar Kroatië

Vind je het niet vervelend om voor een ge-wel-di-ge excursie 2,5 uur in de bus te zitten? Maak dan zeker een uitstapje naar Kroatië. Het buurland herbergt namelijk de geweldige stad Dubrovnik.

Excursies Montenegro: DubrovnikDeze havenstad in de regio Dalmatië wordt als een van de mooiste steden van de Kroatische kust beschouwd. Cultuur, geschiedenis, winkelen, lekker eten en relaxen aan het strand: alle ingrediënten komen samen in de stad die ook wel de ‘parel van de Adriatische Zee’ wordt genoemd.

Slenter door het oude en meest levendige deel, dat geheel ommuurd is en niet onterecht op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Oude gebouwen, prachtige kerken, bijzonder bewaarde stadsmuren en indrukwekkende poorten worden in een hoog tempo afgewisseld. Even tot rust komen voor je weer aan de busreis terug begint? Het populairste openbare strand is Copacabana Beach. De naam zegt genoeg over het tropische gehalte!

Voor de actievelingen; raften op de Tara

Zijn cultuur snuiven en boottochtjes maken voor jou niet uitdagend genoeg? Reis af naar de Tara Canyon. Dit is een van de diepste kloven ter wereld.

Onderaan de canyon vind je ruige wateren die zich prima lenen voor een middagje raften. Ook voor beginners, want het is ook niet zo wild dat het gevaarlijk wordt. Sla je onverwacht over boord dan beland je in helder groen water dat ook nog eens gewoon drinkbaar is. Bijzonder!

Welk van deze bijzondere excursies wil jij in Montenegro graag maken?

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *