Kust van Kenia

Op naar de tropen! Welkom aan de kust van Kenia

Parelwitte stranden, een schitterende natuur en bijzondere steden… Kenia heeft het allemaal! Ben je van plan om een reis te boeken naar het Afrikaanse land? Ga dan naar het kustgebied. Hier kun je relaxen onder de zon, cultuur snuiven én natuur bewonderen perfect combineren.

Kenia is een veelzijdig Oost-Afrikaans land. Door haar ligging aan de Indische Oceaan leent het kustgebied zich perfect voor een ontspannen zonvakantie. Relaxen op een wit strand dat omringd wordt met wuivende palmbomen… Klinkt goed, toch?

Maar ook cultuur- en natuurliefhebbers zijn aan de kust van Kenia aan het juiste adres. Neem een kijkje in de geschiedenis in Mombassa of spot bijzondere dieren in de natuur. Je gaat er een veelzijdige tijd tegemoet! Wat je absoluut niet mag overslaan tijdens een vakantie aan de kust van Kenia? Wij nemen je mee langs de hoogtepunten van dit gebied.

Cultuur snuiven in Mombassa

Kust van Kenia, MombassaWil je graag een flinke dosis cultuur snuiven tijdens een vakantie in Kenia? Ga dan naar Mombassa. Deze grote havenstad ligt op een eilandje aan de kust en beschikt over een oud gedeelte, dat Old Town wordt genoemd. Hier kun je een kijkje nemen in de geschiedenis. Afrikaanse, Arabische en Aziatische invloeden zijn te zien in het huidige straatbeeld. Bij deze mooie mix van stijlen horen o.a. prachtig gekerfde deuren, die zich perfect lenen voor een leuke vakantiefoto. Daarnaast kun je in de winkeltjes authentieke Afrikaanse spulletjes kopen.

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van Mombassa is Fort Jesus. Dit fort dateert al uit de 16e eeuw! Nadat het gedurende de eeuwen in handen geweest is van de Portugezen en Britten, bestempelde UNESCO het als Werelderfgoed in 2011. Tegenwoordig dient het fort als een museum en is het één van de must sees van de stad.

Naast cultuur snuiven, biedt Mombassa een tropische bezienswaardigheid; Mamba Village Crocodile Farm. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je in dit park krokodillen spotten! Neem je camera mee en bewonder deze griezelige dieren. Spannend!

Relaxen aan het strand

Ook luieren onder de Afrikaanse zon behoort tot de mogelijkheden tijdens een vakantie in Kenia! Met een kustlijn van maar liefst 540 (!) kilometer, vind je gegarandeerd een strand dat bij jou past. Onze favorieten?

Bamburi Beach, dat in de plaats Bamburi aan de noordkant van Mombassa ligt, is een plaatje! Het parelwitte zandstrand steekt mooi af tegen de azuurblauwe zee en wordt omringd door palmbomen. Genieten van de zon is geen straf op deze mooie plek! Wil je liever iets actiefs ondernemen? Boek dan een ritje langs de kust op… een kameel!

Kust van Kenia, Sentido Neptune Beach ResortWil je aan Bamburi Beach verblijven? Boek dan een vakantie naar Sentido Neptune Beach Resort. Gratis WiFi, een fijn zwembad en een buffetrestaurant staan hier tot je beschikking. Én je kunt o.b.v. all inclusive verblijven!

Ook aan Diani Beach, dat in de gelijknamige plaats ten zuiden van Mombassa ligt, is het prima vertoeven! Doe een kleurtje op onder de Afrikaanse zon of zoek juist de schaduw op onder één van de vele palmbomen. Sportfanaten hebben hun handen vol aan de diverse watersportmogelijkheden. Wat dacht je van surfen, parasailen en waterskiën beoefenen. Duikers en snorkelaars kunnen hier ook hun hart ophalen: onderwater kun je prachtige koraalriffen bewonderen.

Bijkomen in de natuur & dieren spotten

Kust van Kenia, girafBen je na al dat geluier toe aan iets actiefs? Ga dan naar Shima Hills National Reserve, dat op ca. een uurtje rijden ligt vanaf Diani Beach. Met een oppervlakte van 320 km² is het één van de grootste bossen in het kustgebied van Kenia. Prachtige natuurrijke pareltjes trekken er aan je voorbij. Geniet bijvoorbeeld van de schitterende Sheldrick Falls. Deze watervallen lenen zich perfect voor een verkoelende duik en het is een idyllische spot voor een picknick. Romantiek ten top!

Vergeet zeker jouw camera en verrekijker niet, want in Shima Hills National Reserve zijn tal van wilde dieren te spotten. Tijdens jouw tocht in het park kun je zomaar oog in oog staan met een olifant, giraf, zebra of luipaard. Ook aapjes en vogels zijn er in overvloed te spotten. Bijzonder!

Kust van Kenia, Leopard Beach Resort & SpaVanuit Leopard Beach Resort & Spa rijd je binnen een uurtje naar Shima Hills National Reserve. Na jouw dag in de natuur kom je bij aan het strand of in het wellnesscentrum. Je gaat een heerlijke tijd tegemoet!

Zie jij een vakantie naar Kenia wel zitten en wil je meer keuze uit hotels? Bekijk dan ons volledige aanbod & boek jouw tropische reis!

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *