Blanes Costa Brava

Blanes: comfort, cafés en cultuur aan de Spaanse Costa Brava

Blanes, het is een toppertje aan de Costa Brava. Door de aangename temperaturen, het zandstrand en het leuke uitgaansleven is het een perfecte locatie voor een ontspannen zonvakantie. Wij nemen je mee langs de must sees en do’s van Blanes.

Blanes in een notendop

Blanes Costa Brava, notendopVan alle plaatsen aan de Costa Brava ligt Blanes het zuidelijkst. ’s Zomers schijnt de zon gemiddeld zo’n 9 uur per dag, dus je zult zeker een lekker kleurtje op kunnen doen.

Blanes staat voornamelijk bekend onder jongeren als uitgaansoord. Dat kan hier dan ook fantastisch! Er is echter meer te doen dan slechts uitgaan en bakken. Wist je bijv. dat Blanes mooie botanische tuinen heeft? Of dat er jaarlijks een indrukwekkende vuurwerkshow plaatsvindt? Blanes is echt niet alleen voor jongeren!

Het vorstelijke kasteel van Blanes

De San Juan bestaat al sinds de 13e eeuw. Helemaal origineel is het pand niet meer; het heeft over de jaren heen enkele veranderingen ondergaan door broodnodige restauraties. Wil je dit kasteel bezoeken dan heb je de keuze met de auto de berg te beklimmen of dit te voet te doen. Eenmaal bovenaan is het uitzicht to die for.

Beklim de San Juan niet op het heetst van de dag, maar vertrek bijv. vroeg in de ochtend. Zorg ook voor voldoende water en zonnebrand.

Van stranden tot natuurgeweld

Blanes Costa Brava, natuurgeweldStrand vind je langs een groot deel van de kustlijn van Blanes. De langste stranden liggen ten zuiden van de jachthaven. Deze zijn perfect voor gezinnen met kinderen, want het strand loopt langzaam af in zee. Ook de kleintjes kunnen met een gerust hart pootje baden.

Er bloeit en groeit van alles in Blanes en dan nog het meest in de botanische tuinen van de badplaats. Er zijn twee botanische tuinen waar je heerlijk langs kleurrijke planten kunt wandelen.

Mar i Murtra is een van deze tuinen. Het herbergt maar liefst 4.000 plantensoorten. Dat lijkt echter schaars in vergelijking met de botanische tuin Pinya de Rosa waar wel 7.000 plantensoorten te vinden zijn. Genoeg voor natuurliefhebbers dus!

Nachten doorhalen aan de Costa Brava

Het is waar dat Blanes het meest bekend staat om het uitgaansleven. Het is niet gelogen dat dat hier goed kan. Kroegen, bars, discotheken; je vindt het allemaal in Blanes. Enkele aanraders zijn de Arena en de Sala Vega voor wie graag danst op house en techno. Ga je liever voor een feestcafé? Dan is Bar Gotcha een topplek!

Blanes staat bekend als zonbestemming, maar ook als de locatie waar het vuurwerkfestival Concurs de Focs d’Artifici plaatsvindt. Dit festival vindt plaats in de derde of vierde week van juli en is een waar spektakel. Honderdduizenden kilo’s vuurwerk worden de lucht in geschoten.

Maar er zijn meer bijzondere feesten in Blanes. Noche de San Juan is er zo één. Dit feest vindt plaats in de kortste nacht van het jaar: die van 23 op 24 juni. Er vinden vreugdevuren op het strand plaats en de hele badplaats staat in het teken van muziek en feest. Andere festivals die ook erg leuk zijn in Blanes zijn de Fiesta Mayor Pequeña die rond 21 augustus plaatsvindt en het carnavalsfeest in de winter.

Verblijven in Blanes doe je hier

Blanes Costa Brava, verblijvenWaar je ook voor in de stemming bent, vervelen kan bijna niet in Blanes. Als je daar dan ook nog een hotel vol faciliteiten bij optelt, kan je vakantie in Spanje al helemaal niet stuk. Is het moeilijk kiezen uit het aanbod van Blanes? Wij lichten enkele hotels voor je uit!

  • In Hotel Beverly Park & Spa is comfort niet ver te zoeken. Met een zwembad binnen én buiten, tennisbanen en sauna kun je in- en ontspanning fijn combineren. Een extra bonus is dat je slechts de straat uit hoeft te lopen voor je op het strand staat.
  • Minstens zo mooi is Hotel Blaumar. Fitnesscentrum, sauna en binnen- en buitenzwembad; je hebt het allemaal bij de hand in dit hotel. Tel daarbovenop dat het strand om de hoek ligt en je vakantie is compleet.
  • Zoek je specifiek een hotel waar jij kunt ontspannen en de kinderen hun harten op kunnen halen? Hotel Blaucel springt erbovenuit. Dit kindvriendelijke hotel beschikt over een miniclub, kinderbad en speeltuintje. En voor jou? Een heerlijk wellnesscentrum en een jacuzzi met uitzicht op zee.

Het moge duidelijk zijn: Blanes is een vakantietopper! Wat wil jij het liefst zien?

OVER DE AUTEUR

Marieke

Ik ben gek op reizen én schrijven. Ik heb al flink wat van Europa gezien, maar ben nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ik neem je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *